Probleme valori tensiometru | Forumul Medical ROmedic

Probleme valori tensiometru

27-05-2020
akeem
Nu este medic/terapeut
akeem
Folosesc 3 tensiometre: doua clasice relativ ieftine (Moretti) si unul scump electronic de la Hartmann (Tensoval Duo). Am mai avut unul clasic profi de la tatal meu medic, dar intre timp s-a deteriorat. Toate aratau cam aceleasi valori, deci tind sa cred ca sunt corecte (n-ar fi toate 4 decalibrate in acelasi mod).
La un moment dat Tensovalul a inceput sa dea erori dese (2 din 3 aprox): se umfla corect pana pe la 160mmHg, cobora normal iar in jur de 130 dădea eroare si se dezumfla.
In urma controlului anual cardio + interne, am observat ca si tensiometrul cardiologului facea la fel. Acesta a repetat masuratoarea apasand usor pe manseta aparatului in zona senzorului. Am inceput sa fac si eu la fel la al meu: tin apasat usor in dreptul senzorului pana scade de 130, apoi il las sa continuie ca sa nu influentez rezultatul. Dupa trecerea acestui hop, aparatul isi face treaba corect si indica ce trebuie: 120/80 + pulsul respectiv.
Zilele trecute, fiind la alt domiciliu unde am doar unul din tensiometrele mecanice, am observat ceva ciudat: in stetoscop se aude un puls pe la 130, care tine vreo 2 unitati (sa zicem de la 131 la 129) dupa care dispare, apoi reincepe la 120 si se termină la 80 sa zicem. Deci Tensovalul nu e defect ci pur si simplu nu stie ce sa faca cu acea tensiune din jurul lui 130.
S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Exista o explicație medicala pentru 2 tensiuni in acelasi timp?
2 comentarii
0
09-07-2020, ora 17:45
raluca2010
Nu este medic/terapeut
raluca2010
Iti apare cuvantul ERROR pe ecran? Eu nu am urmarit niciodata ce se intampla cand coboara. L-am lasat pe el sa se duca singur pana arata tensiunea. Nu stiu daca ar trebui sa coboare progresiv si ar trebui sa arate valori sau cum. Si asa masurarea casa e destul de dubioasa si tine mult de pozitie.
0
24-07-2020, ora 14:29
akeem
Nu este medic/terapeut
akeem
Da, apare "Err". Daca vorbesti de Tensoval.
Normal se umfla pana pe la aproximativ TS + 40 (adica el cam simte la umflare cat ai, de ex daca se umfla pana pe la 160 eu stiu ca o sa-mi arate in jur de 120), apoi incepe sa dea drumul usor la aer si se vede pe ecran cum scad valorile. La un moment dat apare pictograma cu inima pulsand (cand incepe sa auda pulsul) si apoi piuie si iti arata valorile.

La mine, cand se intampla chestia cu eroarea, piuie pe la 130 sa zicem, apoi se dezumfla brusc (ca atunci cand dai drumul la presiune) si apare "Err".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: tensiometru alegerea unui tensiometru

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: