proces limfoproliferativ | Forumul Medical ROmedic

proces limfoproliferativ

11-05-2012
adelincic
Nu este medic/terapeut
adelincic
am deja 2 ani limfocitoza (limfocite-70%), cu leucopenie, am fost la hematolog la oncologie, au spus ca nu este o diagnoza ci un proces limfoproliferativ... in fiecare 3 luni sa fac analizea singelui,.mai mult nu mi-a spus nimic, cum credeti este vorba de leucemie limfocitara cronica?????????acum am dat analiza si vad ca este si trombocitopenie(numarul trombocitelor este la nivelul aproape sub minim). Am 27 ani, dar pina ce nu am copii, cu 2 ani in urma vroiam sa ma insarcinez si am dat analiza preventiva si iata am depistat, ma gindesc cu asa analize se poate..va fi un copil sanatos.?????
5 comentarii
0
13-05-2012, ora 10:16
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu e corect sa spui " vroiam sa ma insarcinez..." ca doar nu ramai gravida singura, ci " vroiam sa raman insarcinata.." ; " ma insarcinez " spui cand iti asumi raspunderea de a face ceva, de a te ocupa de o treaba, de o problema...Doar cu limfocite 70% si cu trombocite putin sub minim nu inseamna ca ai LLC. E posibil sa ai o usora infectie pe undeva [ genital, dentar, o sinuzita, o infectie urinara..].Daca toate celelalte analize sunt in regula, nu te speria si nu mai umbla pe la medici specialisti pentru probleme minore.Poti ramane insarcinata fara probleme ; nu mai astepta, caci cu trecerea anilor apare sarcina cu risc. Tine o legatura mai stransa cu medicul de familie.
0
17-05-2012, ora 12:12
Mirela Ciobanu
Nu este medic/terapeut
Mirela Ciobanu
Doamna Doctor, va rog mult de tot daca se poate sa imi interpretati punctia sternala a mamei mele. Vreau sa stiu daca din acest rezultat se poate spune ca ar avea Leucemie limfocitara cronica(LLC).Os de consistenta normala, seriile granulocitara si eritroblastica normala numeric cu maturare buna, megakariocite cu trombocitoformare activa.Prezente limfocite adulte dispuse neuniform aproximativ 20-25%.Concluzii:maduva osoasa cu celularitate normala, cu limfocitoza.In hemograma repetata din 3 in 3 luni timp de un an de cand i s-a facut punctia limfocitele ies in limitele normale ale laboratorului Va multumesc anticipat.
0
20-05-2012, ora 21:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Rezultatele sunt normale ; nu este vorba nici pe departe de aceasta boala ; nu stiu cine v-a speriat cu ea ; cu medicul de familie nu ati vorbit ?
0
21-05-2012, ora 08:51
Mirela Ciobanu
Nu este medic/terapeut
Mirela Ciobanu
Doamna Doctor, va multumesc mult pentru raspunsul pe care l-am asteptat.Cu medicul de familie nu am vb. deoarece mama mea a fost internata in spital timp de 5 saptamani si nu am mai ajuns la el.Intre timp mama si-a revenit si se simte mult mai bine dar dupa multe investigatii si analize nu i s-a pus un diagnostic in spital decat ca are o hipertiroidie pe care acum o trateaza la medicul endocrinolog. Va doresc o zi buna!
0
23-03-2019, ora 00:19
Ionela.
Nu este medic/terapeut
Ionela.
Buna seara. Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca este posibila o leucemie limfocitara cronica la leucocite 26000 limfocite 70 % . Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tehnologie de editare genetică, folosită pentru tratarea leucemiei avansate, rezistente la tratamentele obiÈ™nuite
  • Terapia STAb-T - un nou tratament pentru leucemia limfoblastică acută T (LAL-T)
  • Un program celular activ doar în timpul dezvoltării fetale previne leucemia
  •