Proteina C reactiva valoare ridicată vsh normal

31-01-2021
Gabriela988
Nu este medic/terapeut
Gabriela988
Bună! În toamnă mi-am făcut un set de analize de rutină la sânge și la urină. În urma lor a rezultat o ușoară anemie de fier, în rest analizele au ieșit foarte bune. Săptămâna trecută m-am decis să le refac. Eram curioasă daca valorile fierului au crescut pentru că am luat suplimente și am mâncat mai bine. Pe lângă analizele de sânge am decis sa fac și o urocultura, doar sa fiu sigură că nu am vreo infecție in organism. În urma celor mai recente analize am descoperit o bacterie in urina, pe care o tratez cu un tratament cu antibiotice prescris de medicul de familie. În rest, medicul a spus că analizele sunt bune.
Eu am observat însă că la primul set de analize, cel din octombrie, proteina c reactiva era absenta...iar acum, la analizele recente am văzut procentul de 1.9 mg/l...Sunt extrem de îngrijorată pt că am înțeles faptul că această analiză e foarte importanta și valorile ridicate pot trăda un posibil infarct.
Doctorul de familie mi-a spus sa nu mă îngrijorez pentru că e o valoare mai ridicată din cauza infecției cu bacteria din urina..
Menționez faptul că la vsh mi-a ieșit valoarea 6, iar la monocite valoarea 0.60 ( puțin peste medie, tot din cauza infecției cum mi s-a spus la doctor), în rest totul era în parametrii normali...Mi-am făcut o programare la cardiologie pentru a mă liniști. Însă din cauza situației și a contextului am fost programată peste 2 luni și efectiv nu mă pot liniști până atunci.
Am 24 de ani și nu sufăr de vreo boala. Am făcut un EKG in 2017 pt că aveam pulsul mai ridicat (oscilează între 90-100, cel mai mult fiind 120, tensiunea oscilează între 11-12 sau rar 13) și nu aveam nimic, doamna mi-a recomandat magneziu și a spus sa mă liniștesc, dar orice se poate schimba...Am avut și niște episoade cu stări de panica, ce au amplificat aceste "simptome".
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.