proteza san stang

25-08-2012
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna Ziua, Ma numesc Ynna, va scriu in numele mamei mele.A fost operata la san stang (tumoare beligna)va rog daca se poate sa-mi dati un sfat (sau sa ma indrumati)care sunt pasi pentru a obtine o proteza. Suntem din Bucuresti si nu stim exact unde sa mergem, ce sa facem.A fost operata la spitalul Fundeni a facut chimioterapie si inainte si dupa, acum mai are raze 28 sedinte de urmat.Este jena de noi de prieteni de oameni care se uita la ea si observa ca are doar un san.Va multumesc Ynna.
21 comentarii
0
25-08-2012, ora 12:51
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Protezele de san din pacate nu sunt gratuite in Romania. Exista insa fundatii care ofera proteze de san gratuite din donatii. Incercati la asociatiapavel.ro (are punct de lucru la IOB) sau hospice.ro. Daca nu gasiti la ei acum si puteti ajunge in alte locatii mai sunt fundatii in tara care ofera. Cautati sintagma proteze de san gratuite pe net si le gasiti. Vedeti ca din greseala ati scris ca tumora este benigna si nu maligna cum este de fapt pentru ca altfel nu facea chimio si raze. Sanatate!
0
25-08-2012, ora 15:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cuvantul este "benigna". intr-adevar insa NU este cel potrivit.

mama ta face acel tratament pentru ca a fost diagnosticata cu cancer de san.

la ce fel de proteza te referi ? la una chirurgicala sau la una externa ?
0
26-08-2012, ora 10:40
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna Ziua.Aveti dreptate si nu pentru k ea a avut un lant de noduli sub san sang, doctori au spus k este SUSPECT DE CANCER. A fost operata si iau luat noduli (lasand un nodul la subrat ), apoi a facut chimioterapie 6 sedinte. A facut toate analizele care doamna doctora SAPTEFRATI CRISTINA si tot suspecta era ( adica belign). Dupa a 3 sedinta acel nodul crestea si au shimbat pe foaia de prezenta la chimioterapie si i-au dat alt raspuns k are cancer malign. K nu raspunde si nu mai poata face nimic in privinta acelui nodul care a coborat si era acum pe aproape pe tot sanul stang. Cele 3 raze au fost cele mai dure de nu mai isi simte piciorele nici acum cu dureri foarte mari, apoi au operat-o si i-au luat sanul. Nu intelegem de ce nu sunt la obiect sa spuna domne ai sau nu ai daca si probele pe care l-am facut toate analizele pe care l-am facut la clinici private si nu era cancer malign cum shimbi peste noapte diagnosticul pe care tot tu i-lai pus. Drumuri, bani, nopti nedormite, numai spun de starea sufleteasca a omului.Ma rog bine k am skapat dar si am fost alaturi de ea k alfel era la balamuc.Mama nu doreste implant are totusi o varsta doreste o proteza pe care sa o bage an sutien sau a mai auzit k se fac si sutiene k proteze dar nu stim unde. Soacra mea este si ea tot la sanul stang operata de 5 ani si nici ea nu a reusit sa faca rost sau sa o ajute cinava cu un raspuns la aceasta proteza pentru pe care cancerul le distrug viata. Viata nu e dreapta. VA MULTUMESC CU STIMA YNNA
0
26-08-2012, ora 11:25
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
I-a recomandat sa i-a ulei de canepa.Ce doresc sa aflu de la dumneavoastra daca este bun la boala pe care o are ? Sau daca puteti sa ne dati un tratament pe baza plante naturale sau o dieta. VA MULTUMESC CU STIMA YNNA.
1
26-08-2012, ora 13:12
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nici dieta nici uleiul de canepa nici alte "minuni" naturiste nu au nicio eficienta. sunt zero si uneori chiar daunatoare.

despre problema cu proteza, eu zic ca nu ai cautat destul. ai tot internetul la dispozitie si poti sa faci cautari pe google. altfel poti sa te duci in orice oras si sa intrebi la mai multe farmacii despre cine te-ar putea pune in legatura cu asta, sau si mai bine, daca gasesti, un magazin de aparatura/tehnica medicala, stetoscoape, carje, halate, genunchere, orteze, proteze etc. desigur ca lucrul asta trebuia intrebat INCA DE LA INCEPUT chiar pe chirurgul care a facut operatia.

in rest despre ce si cu v-au spus sau nu v-au spus... e aiurea pusa problema. pentru ca stii "vorba zboara, inscrisul ramane". ca atare trebuia sa fii pana acum in posesia mai multor documente medicale care sa spuna exact despre ce e vorba si mai ales a unui bilet de externare mai recent cu a carui copie sa te duci in mana la medicul de famillie si pe care sa-l poti intreba orice ti se pare ca nu ai aflat de la oncologi/chirurgi.

la fel si acum... pana nu ne dai mai multe date despre ce zic examenele histopatologice de la boipsie, apoi de la operatie, imunohistochimia si ce alte investigatii mai are facute, nu putem sa te clarificam mai mult. nu stiu de ce nu ti s-a zis, poate nu ai intrebat... nu stiu dar CU SIGURANTA ca nu se face nici chimioterapie, nici radioterapie si in nici un caz nu se SCOATE UN INTREG SAN fara sa fie vorba de cancer.

in caz ca nu ai citit primele dati, repet: cuvantul este BENIGN nu "belign". si nu este cazul aici. ea a fost diagnosticata cu CANCER, deci o tumoare maligna.
0
27-08-2012, ora 10:33
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna Ziua. Am facut o greseala de gramatica (scuze), repet doctori nu au timp si nici chef sa-ti raspunda la toate intrebarile pe care nu le sti sau care iti sunt neclare. Eu cred k mi-am facut datoria si am pus intrebari pe unde am umblat k mama, dar in termeni medicali daca mi-au dat raspuns eu tot am spus k nu stiu ce inseamna sa-mi explice ce inseamna acel cuvant. Pe mama au folosit-o drept cobai hai sa incercam daca raspunde la chimioterapie noduli si apoi mai vedem cateva sedinte mai vorbim dupa aia, daca nu au raspuns mai faceti si analizele astea si apoi mai vedem, da analizele sunt bune mergeti la ginecologie faceti si analizele astea si apoi mai vedem in fine nu este vorba de analize k tot pentru binele mamei mele era sa depistam ceva daka era de depistat. Stiti kum este daca vreodata esti bolnav si ai ramas fara bani mirosi a PROST. Inlegatura k uleiul de canepa la ce este el bun si pentru ce este el folosit fiind atat de scump si nu-l poti gasi decat doar daca ai relati si bineinteles bani. O ZI BUNA VA DORESC YNNA
0
30-08-2012, ora 00:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu inteleg de unde vine istoria cu "uleiul de canepa"... este o prostie si nu are nicio utilitate medicala.

in rest, da, stiu ca dialogul cu pacientii are mult de suferit in romania, dar asta nu inseamna neaparat ca lucrurile care se fac nu sunt standard. iar in oncologie lucrurile sunt destul de batute in cuie, se aplica niste standarde de la care nu exista multe variatii.
0
31-08-2012, ora 10:25
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna Ziua. "Uleiul de Canepa "... I-a recomandat doctora de la chimoterapie sa ia doua lingurite pe zi au spus k e benefic pentru organizm ( pentru orice au spus ). " Probleme Cardiovasculare, Echilibru Pielii, Sistem Imunitar, Echilibrul Hormonal, Sistem Nervos, Anti-Viral, Anti- Bacterian, Arderea Grasimilor, Accelereaza Metabolizmul, Trateaza Dermatitele, Scade Colesterolul, Anti- Cancerigen, Antiinflamatoare e.t.c. Dar daca spuneti k este o prostie de ce sa mai vinde la plafar si este atat de cautat? Si ARGILA e tot o " PROSTIE " ? Eu stiu k si ea e benefiica pentru organizm si pentru piele. Poate gresesc " nu stiu", dar in privinta uleiului de canepa v-am intrebat la ce si pentru ce este el bun daca puteti sa-mi dati un raspuns, asa multi spun putin cunosc, eu cred ca sunteti mai informat k mine sa ma lamuriti daca este intr-adevar o PROSTIE. O ZI BUNA BUNA. YNNA.
0
31-08-2012, ora 19:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu este nici benefic nici nu se poate spune ca trateaza vreo afectiune, nici uleiul de canepa si nici argila, cu atat mai putin cancerul sau efectele chimioterapiei. stiu ca de multe ori multi medici, in lipsa de variante (pentru ca uneori nu sunt accesibile, prea scumpe sau mai stiu eu cum, alteori pentru ca pur si simplu nu exista), uneori recomanda lucruri relativ nedaunatoare, dar care suna bine, "naturiste", ca sa spun asa si in care se poate avea incredere. eficienta lor este cel mult discutabila, daca nu chiar total indoielnica. nu exista niciun studiu care sa sprijine, de exemplu, utilitatea uleiului de canepa, chiar prin comparatie cu apa de la robinet, de exemplu.
0
26-09-2012, ora 18:44
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna seara, am si eu o problema de fapt cred k mai toata lumea o are dar va rog daca puteti sa ma lamuriti, stiti povestea mamei mele (cancer san stang )dar acum avem o mare intrebare; mama mai are de facut 28 sedinte de raze si s-a stricat aparatul ; unde putem sa le facem? Cei de acolo ne pun sa sunam tot timpul la spitalul Fundeni, noi sunam dar nici un rezultat, ne spun k inintea noastra mai sunt sute de mii de pacienti si kand o veni randul nostru atunci incepeti ! Ce se intampla daca nu le mai face? Ce se intampla daca i se agraveaza starea?Noi nu stim DACA sunt multe intrebari, nu mai am incredere in nimeni totii de fapt tot sistemul nu va functiona si vor muri pe kapete din cauza acestei boli.
0
26-09-2012, ora 21:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pentru a-ti putea raspunde care sunt riscurile, trebuie sa ne spui din documentele medicale pe care le detii CARE A FOST STADIUL INITIAL AL BOLII si ce tratamente, in ordine cronologica, a urmat (inclusiv ce fel de tip de operatie).
0
28-09-2012, ora 16:38
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna ziua. Sa o luam cu Bilet de iesire din spital ; diagnostic principal (DRG COD 1) Tumora maligna cadranul infero-extern al sanului ; Stare la externare : ameliorat. pacienta este internata cu diagnosticul de neoplasm mamar sting-status post sectorala mamara stanga in scop diagnostic (rez 1303413-417 din 14 02 2012 carcinom intraductal si carcinom invaziv ductal ; G3, pT1c-pNx )M=8500/3/2-rez IHC;CT torace si abdomen din 12 03 2012 fara determinari secundare-chimiotratat (4serii )- Pe data de 26 06 2012 se practica mastectomie stanga radicala de complementara (tip Madden ) Evolutie postoperatorie favorabila se externeaza in curs de vindecare chirurgicala; Rezultatul de Parafina ;Status post excizie sectroriala mamara stanga pentru neoplasm mamar stang ; rest glanda mamara stanga in bloc 1 si 2 : MACRO : IN zona perisector arie de friboza cu lipogranulom cu diametrul 1, 5 cm, In zona centrala - formatiune tumorala cu diametrul =4/2 (la distanta de perisector ): Bloc adenopatic cu diametrul de 3 cm. MICRO; 1-2 tumora:-carcinom ductal infiltrativ, 3 peritumora :- screloza difuza, ectazie canaliculara, proces inflamator cronic cub reactie giganto - celulara, 5 piele :- indemna, ;6 areola +mamelon :-indemne ; Statia ggl.1 +2 :bloc adenopatic :-metastaza carcinomatoasa0, 2 cm ;5 ggl.metastaza carcinomatoasa 0, 2 cm, cu invazia tesutului gras periganglionar. CONCLUZIE :Tumora reziduala. Carcinom ductal infiltrativ. G3.M=8500 /3. Pansament ambulatoriu revine la control peste 3 luni fara tratament de nici un fel nu mai spun si o gramada de analize pe care le am facut in clinici private. dupa ce au operato ne au dat o acasa cu 2 drene si am golit in fiecare zi ce era in acele pungi, , mergeam la spital si cu pansamente cumparate de noi k ei nu aveau si dupa operatie medicamente cumparate tot de mine si tot asa k ma m saturat k tara masi k tot saracie k in spitale nu am vazut pe cuvantul meu de om muncesti o viata de om si kand pici nu se uita nimeni la tine. Da acum vam spus in mare analizele mamei mele si astept un raspuns de la voi. CE SE POATE INTAMPLA DACA NU MAI FACE RAZELE PENTRU K TOT NU MERGE MACAR SA STIM DOMNE MURIM SAU TRAIM. Va multumesc Ynna
0
28-09-2012, ora 17:07
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Daca nu "face razele" are un risc mai mare de recidiva, care si asa pare destul de mare in situatia data. Oricum eu nu inteleg prea bine ce s-a facu pe acolo, din istoricul si informatiile de mai sus nu reiese prea clar pe ce cale s-a pornit, cine a vazut-o initial, care cum si de care s-a facut si in ce ordine, caci in vreun standard eu nu pot sa incadrez ce descrii tu mai sus.

deci INTAI operata conservator, apoi facuta chimioterapie, apoi REOPERATA, de ce anume ? cum s-a ajuns la concluzia (buna de altfel) ca trebuia reoperata, si de ce nu a fost operata RADICAL din prima, sau macar facuta chimioterapia INAINTEA operatiei ? asta probabil ca ati incaput pe mana unui chirurg din prima, lucru foarte periculos pentru orice bolnav de cancer, care trebuie, inainte de toate, cu rezultatul biopsiei in mana, sa vada un oncolog.
0
30-09-2012, ora 11:37
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna ziua, o luam k inceputul; ea a depistat un lant de noduli la san stang; s-a dus la fundeni a facut mamografie, analize; doctora Saptefrati o keama i-a spus k o internaeza sa-i scoata noduli ;a operat-o i-a scos noduli si i-a ramas un singur nodul la sub bratul stang ;am dus dupa operatie analiza la spitalul Victor Babes (parafina ) am luat rezultatul de acolo si am inceput k khimioterapia 6 sedinte la inceput ; DA, Bun; acum acel nodul care a ramas s-a marit foarte mult a crescut i-a cuprins aproape tot sanul, eu i-am spus mamei sa vorbeasca k doctora despre acest fenomen k nu e bine k toata kimioterapia kare o face sa i-a doctora o masura ceva k nu e in regula ce face; Bun, mama a vorbit k o alta doctora pe care ii facea kimioterapia k erau doua una kare a operat-o iar alta kare facea kimioterapia, asa si tipa a vazut sanul si a ckemat-o pe Saptefrati sau kontrazis si sau certat intre ele k ea nu mai trebuie sa mai faca kimioterapie pt k nu da rezultate favorabile si k trebuie operata din nou ; A operat-o iar am dus iar alta analiza la Victor Babes am facut iar 4 sedinte de kimioterapie, am luat rezultatul (parafina ) lam dus iar la spital si a spus k trebuie sa mai faca alte6 sedinte, mama a spus k NU MAI FAC NICI O KIMIOTERAPIE GATA " mi-a distrus tot organizmul si nu a mai facut da ia dat acum sa faca raze dar acel aparat e stricat CAM ATAT K INTREAGA POVESTE UN DUTE VINO nici ei nu stiu ori sa fie doctori in adevaratul sens al cuvintului ori nu stiu sa citeasca, ori sunt doctori de dragul banului NU STIU POATE IMI DATI UN RASPUNS. CU STIMA YNNA
0
30-09-2012, ora 14:05
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
am inteles. vreun examen CT (computer tomograf) sau scintigrafie osoasa, a fost facut ? la fel: ce zice rezultatul examenului de la VICTOR BABES?

din pacate situatia suna rau. adica nu atat rau cat extrem de complicat, loc unde s-a ajuns datorita unor decizii medicale putin... precipitate, ca sa zic asa.

deci fara indoiala ca, cel putin imediat inainte si imediat DUPA aceste ultime 4 sedinte, trebuia sa aiba facut cate un examen CT.
0
01-10-2012, ora 13:25
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna ziua a fost facut facut un examen tomograf dupa cele 4 sedinte de kimioterapie sunt bune adica nu a fost si nu este nici un organ afectat e bine iar rezultatul de la Victor Babes vi le am scris pe data de 28.09.2012 ora;16:38, Nu va suparati dar ce profesie aveti va rog daca se poate sa mi raspundeti pt k eu tot va scriu si dv. nu imi dati un rasp. pe masura ne invartim in jurul subiectului, imi cer scuze eu daca nuam fost destul de explicita dar eu totusi nu am experienta la medicina dar la VIATA am. CU STIMA YNNA
0
01-10-2012, ora 14:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sunt medic oncolog, iar pe data de 28.9.2012 nu ai scris rezultatele de la examenul de la victor babes! cel putin NU rezultatele examenului IMUNOHISTOCHIMIC (IHC), motiv pentru care se TRIMITE proba de la biopsie acolo. analiza aceasta trebuie sa contina niste litere si cifre/procente din care nu intelegi mare lucru, ceva de genul ER, PGR, HER2/Neu si alte cifre pe acolo, lucruri care sa prezica de cam ce anume tratament ar mai putea avea nevoie.

iar raspuns... nu stiu la ce anume sa-ti dau. ti-am raspuns la ce ai intrebat, dar informatiile tale sunt vagi si personale, nu am suficiente date OFICIALE ca sa imi pot face o idee mai completa despre acest caz. ai foarte multe relatari personale ale istoriei prin care ai trecut, dar acorzi prea putina informatiei datelor medicale din diverse buletine oficiale, de pe la toate investigatiile si vizitele pe care le-ati facut.

singura intrebare pe care mi-o amintesc este "ce se intampla daca nu face raze", si ti-am raspuns. dar tot asa, intr-o mare lipsa de detalii ale situatiei medicale.
0
01-10-2012, ora 16:01
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna ziua pe data de 28 09 2012 este scris rezultat parafina 1 dintre ele, mai sunt 2 care se afla la spital unde are dosarul vedeti dv. care sunteti medic si nu va spun mai nimic cifrele acelea dar mie nici atat; stiti fac o paranteza (dupa terminarea liceului imi doream sa dau la medicina sa devin medic poate atunci nu mai era necesar sa intru pe forum pentru ajutor, ironia vieti!?!.)Toate analizele sunt facute la Sanador (tomograful, ginecologia, e.t.c. )sunt bune nu sunt probleme de nici un fel Mama e bine foarte bine nu sunt probleme doar k nu functioneaza aparatul acela.CU STIMA YNNA.
0
01-10-2012, ora 16:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu ne intelegem... dar deloc !

recupereaza, TE ROG, un buletin de analize pe care scrie ca titlu EXAMEN IMUNOHISTOCHIMIC si incearca sa reproduci ce scrie in el, caci MIE imi zic foarte multe acele litere si cifre, chiar daca tie nu (cum e si normal). ce ai scris tu pe 28/9 este un examen HISTOPATOLOGIC si nu unul IMUNOHISTOCHIMIC. blocurile de parafina se trimit la V. Babes in special pentru ACEST examen.
0
02-10-2012, ora 22:16
ynna0606
Nu este medic/terapeut
ynna0606
Buna seara. nu fiti suparat pe mine:-(, eu vreau sa ne intelegem vina ii apartine bine intr-o mica masura mamei mele pt. k nu a facut kopii dupa ele dar o sa vi le scriu pe TOATE REZULTATELE de la spitalul Victor Babes :-) O saera placute va doresc. YNNA
0
02-10-2012, ora 22:50
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine ! asteptam...

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânii
  • Auto-examinarea sânilor
  • Metode de ridicare a sanilor fara operatie
  • Estetica sânilor
  • Mastopexia - Operatia pentru ridicarea sanilor (lifting-ul sanilor)
  • Mastectomia preventivă
  • Cancerul la sân – o amenințare care poate fi prevenită
  • Protezele pentru sâni
  • Proteze de sân - tipuri și recomandări, ce trebuie să știi
  •