Pseudartroza humerus drept

14-10-2010
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna ziua,
In 6 februarie 2009 in urma unui accident, sotul meu a fost operat de fiind diagnosticat cu fractura cominutiva1/3 distala.Pe biletul de iesire din spital(Universitar Bucuresti) se mentioneaza"se decide si se practica reducerea sangeranda si osteosinteza cu placa mulata insurubata a fracturii de humerus pe abord extern cu neuroliza de nerv radiala. Evolutia postoperatorie a fost grevata de aparitia unei pareze de nerv radial remisa complet din punct de vedere senzitiv si partial motor pana la momentul externarii" Dupa 8 luni si-a revenit nervul radial, nu mai speram nimic, desi neurologul ne-a asigurat ca-si revine iar ortopedul ne-a spus ca la fel, a spus ca la plimbat dintr-o parte in alta pentru ca a trebuit sa puna placa si cele 10 suruburi.
Ieri. pe 13.10.2010, am fost la un alt control si in urma radiografiei s-a constatat ca placa s-a rupt, un focar de fractura s-a osificat complet(cel de langa cot) dar celalat deloc. Doctorul ne-a spus ca trebuie operat si scoasa placa, ocazie cu care se va pune o placa mai scurta care-i va permite sotului meu sa duca mana la gura si la cap (pana acum nu a putut din cauza placi care a trebuit montata in acel fel). La intrebarea mea daca mai poate aparea pareza de nerv radial mi-a raspuns ca nu-mi poate garanta nimic, ca nervul poate fi ascuns si ca poate sa iasa din operatie fara pareza dar se poate si cu pareza. I-am spus bine, dar isi va reveni iarasi nu? Mi-a raspuns ca nu-mi garanteaza nimic. Asta ce inseamna, ca poate sa sectioneze nervul in timpul operatiei, pantru ca "e ascuns"? Credeti ca e indicat sa mergem la alt medic decat cel care a facut prima operatie?Ce risc exista sa sectioneze vreun nerv cum este cel radial in timpul operatiei? Si daca-l sectioneaza putem sa facem operatie de refacere a lui si dupa cat timp de la prima operatie?
Va rog mult sa-mi raspundeti sunt disperata, sotul meu e ca un copil speriat dupa ce am discutat cu doctorul si nu stim ce sa facem,
V a multumesc
16 comentarii
0
18-10-2010, ora 23:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca bine inteleg, tipul de fractura este una: 13-C3
(http://www.aofoundation.org/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hng7BARydDRwML1yBXAyMvYz8zEwNPQwN3A6B8JG55AyOSdBtYBLgZGDmZ-huaBAcYgeTx6_bzyM9N1S_IDY0od1RUBACWqcev/dl2/d1/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnB3LzZfQzBWUUFCMUEwOEVSRTAySjNONjQwSTEwRzA!/?showPage=diagnosisbone=Humerussegment=Distal) - de aici puteti sa alegeti exact tipul de fractura
fractura acesta nu este una prea rara, eu insa niciodata pana acum nu am vazut ca o placa sa fie pus, montat intentionat intr-un fel ca sa limiteze mobilitatea cotului (articulatie care si asa este sensibila la o limitare a mobilitatii chiar dupa o perioada de imobilizare scurta - 4 saptamani nu 8 luni). noua tendinta este ca acest tip de fractura sa se opereze cu 2 placi (DHP) din prima care ofera atat o repozitie cat si o retentie mult mai buna decat metoda cu o singura placa, si sansa de vindecare este mult mai buna
operatia, si rezultatul ar trebui sa arate cam asa: http://www.aofoundation.org/wps/portal/!ut/p/c1/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3hng7BARydDRwML1yBXAyMvYz8zEwNPQwN3A6B8JG55AyOSdBtYBLgZGDmZ-huaBAcYgeTx6_bzyM9N1Y_UjzJHqPL3NnEGmuHp7-nibGps4GymH5mTmp6YXKlfkBsaUZ7vqAgAnSHKnQ!!/dl2/d1/L0lJSklna21BL0lKakFBRXlBQkVSQ0pBISEvWUZOQTFOSTUwLTVGd0EhIS83X0MwVlFBQjFBME9LNEMwMkJJT0lEQzUzMEM2LzlvX19fNDI!/?showPage=redfixbone=Humerussegment=Distalclassification=13-C3treatment=Operativemethod=ORIFimplantstype=Parallel+platingapproach=redfix_url=
in fine, pareza de nerv radial este relativ frecvent dupa asemenea operatii. si o reoperatia are o sansa de lezare a nervului mult mai mare ca prima din cauza cicatrizarii care intradevar cateodata face aproape imposibila identificarea nervului radial. trebuie pornit dintr-o zona intacta unde este usor sa gasesti nervul radial si avansand lent si precaut. astfel se poate explora tot traiectul nervului radial, care este esential la operatia de schimbare a placii. este o incizie mult mai mare insa si o metoda mult mai sigura.
operatia este una dificila si pretentioasa. trebuie analizat ce fel de pseudoartroza este: hypertrofica sau atrofica. daca este hypertrofica atunci lipsa stabilitatii nu a lasat ca fractura sa se vindece si cresterea stabilitatii este suficienta. daca este atrofica atunci este vorba si de o "vointa" slabita de vindecare a organismului care poate avea cauze multiple, operatia este mult mai complicata, in afara de o stabilitate absoluta, este nevoie si de o plastie cu spongiosa (grefa osoasa luata din crista iliaca si pusa in pseudoartroza) - sau o grefa osoasa microvasculara.
daca ne-am hotarat ce fel de pseudoartroza este si ce incizie facem, trebuie planificat stabilizarea fracturii care in cel mai fericit caz se face cu o placa cu suruburi cu angulatie stabila, daca nu este (foarte frecvent in romania) o placa DC lat de 4, 5 mm poate oferi o stabilitate sufucienta. (dupa parerea mea placa DC normala de 3, 5 mm nu este suficient la barbati pentru humerus).
stabilizarea fracturii trebuie sa fie suficient de puternica ca sa suporte o kinetoterapie fortata pentru recastigarea mobilitatii, altfel niciodata nu o sa aiba o functionalitate normala a cotului.
0
19-10-2010, ora 10:41
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna ziua,
In primul rand va multumesc pentru raspuns. Este vorba despre 1 an si 8 luni in care nu a putut misca mana decat 90 de grade, mai sus nu a putut pentru ca parca se lovea in ceva Cam dupa 1 an doctorul ne-a spus ca e posibil sa nu se poata ajunge cu mana la gura din cauza placii foarte lungi, ca el a miscat cotul pe masa de operatie si nu are nimic. Nervul radial si-a revenit dupa 8 luni, in cinditiile in care neurologul ne-a spus ca isi va reveni in maxim 6 luni de la operatie. Nu siu ce fel de pseudoratroza este dar asa a spus si doctorul ca e o operatie mai complicata, ca va face un abord mai mare ca va schimba placa lunga cu una mai scurta si ca acolo langa cot se vede ca este consolidat foarte bine. A mai spus ca ne asigura ca va putea duce mana la gura si la cap dar cu pareza de nerv radial nu ne poate garanta nimic.Daca se intampla sa iasa iarasi cu pareza de nerv radial din operatie, unde sa mergem sa operam, la ce doctor si in cat timp?Maine este programat la operatie, am incercat sa-i spun sotului meu ca am gasit ceva pe net dar el e foarte fricos si e convins ca doctorul acesta este cel mai indicat pentru ca stie ce a facut acolo.
Va multumesc si astept raspuns urgent
Daca chiar trebuie schimbat medicul va rog sa-mi spuneti pentru ca vad eu cum il conving
0
19-10-2010, ora 18:21
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
Buna ziua
este clar, cine a facut prima operatie stie cel mai bine ce a facut. daca 1 an si 8 luni nu a resusit sa flecteze cotul mai mult de 90 de grade sunt slabe sansa ca sa recapete o mobilitate totala (asta nu depinde de operator), insa sa nu am dreptate. despre pareza de nerv radial: asa trebuie facuta operatia ca sa nu apara, tot timpul operatiei nervul radial trebuie sa fie la vedere.
Daca a aparut trebuie decis daca nervul a fost sectionat sau numai "strivit". daca a fost sectionat atunci trebuie facut o revizie cat mai rapida. daca a fost strivit atunci trebuie asteptat 6-12 luni si intre timp se pot lua medicamente care ajuta la regenerarea nervilor periferici: milgamma, vitamina B etc.
succes
0
25-10-2010, ora 22:28
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna seara,
In sfarsit am terminat cu operatia, doctorul a fost intradevar foarte atent, mi-a spus ca nervul a fost tot timpul operatiei in afara, ca nu ar trebui sa faca nici macar pareza, dar ca va trebui sa mai faca o operatie.Acum sotul meu are o pareza de nerv radial dar mai mica sa zic asa decat dupa prima operatie, mana se indoaie din cot tot 90 de grade, dar se poate lucra mai departe chiar daca cu dureri. Si doctorul ne-a spus ca trebuie sa traga tare. El este un ambitios si va face miscare chiar daca-l doare tare(am tras eu acum de manuta la 5 zile de la operatie si cred ca va urca mai sus).Oricum, va multumesc din suflet pentru ca in acele zile dinaintea operatiei chiar nu aveam cu cine sa vorbesc si m-ati ajutat f. mult cu acele sfaturi.Sa speram ca va ajunge cu mana la gura si pareza va trece mai repede decat data trecuta.
O seara buna,
Sa va dea Dumnezeu sanatate
0
30-11-2011, ora 16:52
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna seara,
V-am mai scris si anul trecut, sotul meu s-a operat, pareza de nerv radial a trecut relativ repede fata de perioada de dupa prima operatie, mana si-a folosit-o din ce in ce mai bine, a reusit sa ajunga cu mana la gura si la cap, dureri nu su fost, DAR...
Astazi am fos la control s dl. doctor dupa radiografie ne-a spus ca nu s-a consolidat, ca s-a resorbit grefa osoasa si ca trebuie sa faca alta operatie. Suntem distrusi, doctorul a fost chiar surprins de fapul ca sotul meu nu are dureri scrie, cara cu mana bolnava si totusi...A mai spus ca dintr-o anumita pozitie este consolidata si a facut comparatie cu radiografia de dupa operatie.
Credeti ca ar fi mai bine sa schimbam medicul? Ne-a spus ca acum v-a pune mai multa substanta osoasa(ma rog a spus altfel dar asa am inteles noi) dar ca nu este sigur ca se va consolida nici de data aceasta. Si in conditiile astea ce facem ne operam o data pe an? Nu mai vorbesc de spaima ca se poate sectiona nervul radial. La operatia trecuta ne-a spus ca l-a vazut de prima data l-a indepartat si apoi a lucrat. Oricum a spus ca nu v-a mai schimba placa dar va face alte gauri.
Ce ne sfatuiti?
Va rog mult nu-mi ignorati mesajul, asa cum ne-ati raspuns anul trecut poate ne dati o solutie si acum.
Inca ceva: doctorul a mai spus ca este bine ca este o pseudoartoza hipertrofica Ce inseamna asta?
Va multumesc,
Niculinica
0
05-12-2011, ora 23:29
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
daca consolidarea nu s-a produs in 6 luni, sansele sa se produca mai tarziu fara o interventie oarecare sunt slabe.
daca pseudoartroza este una hipertrofica, acesta este o veste buna.
pseodoartrozele hipertrofice se produc in cele mai multe cazuri cand organismul are potential de vindecare insa stabilitatea nu este suficienta, deci este o mica miscare in fractura.
posibilitatile sunt multiple
1 ESWT daca as desrie mai simplu este o metoda prin care cu un aparat special in zona pseodoartrozei se provoaca mici "explozii" prin care se activizeaza zona repectiva si sansele de vindecare cresc - cu aceasta metoda se distrug si pietrele la rinichi. din pacate sansel de vindecare nu sunt 100% si daca nu este foarte bine calibrat aparatul poate sa produca si o rupere a placii
2 trebuie reoperata zona cu sau fara grefa osoasa. cum am scris la aceste pseodoartroze, potential de vindecare este si deobicei este suficienta o stabilizare suplimentara a pseodoartrozei. metoda poate fi prin schimbarea placii cu una mai performanta (de angulatie stabila) sau una mai puternica, la barbati masivi se poate folosi si placi LCDC lat cu suruburi de 4, 5mm daca nu sunt placi de angulatie stabila. cealalta metoda ar fi inca o placa intr-o alta pozitie pe langa cea existenta (intre cele doua placi sa fie 90 de grade, deci axa paralela, planul perpendicular) - in aceste cazuri insa intotdeauna se pune intrebarea daca nu cumva vascularizatia osului nu va avea de suferit din cauza placilor.
3 probail pentrumai multe siguranta se va alege si o grefa osoasa insa pentru ca pseudoartroza este una hipertrofica, nu stiu ce posibilitati sunt in romania insa la noi in asemenea cazuri se opteaza des pentru material osos sintetic, de ex chronOS - mai detaliat pe pagina: http://www.synthes.com/sites/NA/Products/Biomaterials/BoneVoidFillersSpine/Pages/chronOS_Spine.aspx - prin acesta nu trebuie luat o grefa din creasta iliaca, fapt care este mult mai avantajos pentru pacient
deci problema nu este simpla, trebuie decisa bine metoda de revizie si nervul radial trebuie pastrat la vedere tot timpul si fractura trebuie stabilizata coespunzator cu o placa performanta
succes
0
06-12-2011, ora 10:55
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna ziua,
In primul rand, multumesc mult pentru raspuns. Daca pe sotul meu nu-l doare si isi poate folosi mana, binenteles nu cara cu ea greutati, credeti ca se mai poate astepta cateva luni pana la o noua interventie chirurgicala? Ne gandim ca de acum vine gerul si este mai greu cu o asa operatie.Am vrea sa facem operatia dar la primavara dar ne e teama de o eventuala complicatie datorita faptului ca nu s-a consolidat.Doctorul a mai spus ca s-a format calus peste placa si ca nu s-a format in interiorul osului cum trebuia. Pe radiogragie se vede ca unul dintre suruburi s-a deplasat si la palpare s-a constatat un joc acolo in zona.
Va multumim inca o data pentru raspuns si asteptam in continuare cu interes opinia dvs.
Niculinica
0
06-12-2011, ora 22:36
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
telediagnostica din pacate da rezultate mult mai slabe ca examenul fizic direct.
normal operatia nu este o urgenta majora, pentru ca viata sotului Dvs nu este in pericol, insa! daca focarul de fractura nu este stabila si este o miscare in ea, care a produs deja migrarea unui surub, cu timpul va produce o instabilitate si mai mare sau ruptura placi care ar complica si mai mult cazul.
ceea ce se poate inca incerca ar fi un humerus brace, ceva de genul:
http://www.pattersonmedical.com/app.aspx?cmd=get_productid=93966
care ar da o stabilitate exterioara cat de cat
0
07-12-2011, ora 09:22
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Multumesc mult pentru raspuns, am inteles despre ce este vorba, cred ca o sa mai asteptam pana la primavara cu speranta sa nu se strice "mecanismul". Vom incerca sa nu suprasolicitam mana si cu ajutorul lui Dumnezeu vom mai face o operatie.Va rog frumos daca imi mai puteti trimite o data adresa cu humerus brace pentru ca am incercat cu acesta si nu se deschide, poate ati omis ceva.
Multumim inca o data si sarbatori cu bine!
Niculinica
0
07-12-2011, ora 19:35
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
buna ziua
interesant, ieri a mers adresa, hmmm
oricum, am scris in google "humerus brace" si am copiat una dintre primele rezultate, multe firme produc asemenea orteze, nu as putea preciza daca una e mai buna decat celalalt (sunt multe modele, dupa parerea mea cele care imobilizeaza si cotul nu sunt indicate in acest caz)
aceste orteze se pot folosi in cazuri primare de fractura de treimea media a humerusului in tratament conzervativ, sau eventual la stabilizare temporara in cazul unor pseudoartroze
0
29-09-2012, ora 14:39
zamfirdorin
Nu este medic/terapeut
zamfirdorin
am facut oeratie de humerus in urma unei recidive anterioare si mi-a foet montata o placa cu 8 suruburi si grefa am iesit din spital cu dureri la ultimele doua degete si cu atela din gips care este foarte incomoda si foarte mare as vrea sa renunt la gips daca e posibil si de ce ma dor degetele ultimele doua
0
29-09-2012, ora 15:48
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ce inseamna ultimele doua degete? inelarul si cel mic? durerea degetelor poate fi o leziune directa (putin probabila) sau lezinea nervului care duce spre cele doua degete. intrebati medicul operator ce parere are despre aceasta problema
daca ghisul este necesar sau nu, o poate spune numai meicul care v-a operat, insa un ghips incomod este periculor, poate pune sub compresie diverse structuri anatomice, poate provoca escare. deci un ghips incomod trebuie schimbat
0
05-06-2013, ora 10:14
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna ziua domnule doctor,
V-am scris in 2010, in 2011 despre operatia sotului meu la humerus drept. Nici dupa a doua operatie fractura nu s-a consolidat si a trebuit sa facem a 3-a operatie in 25 martie anul acesta. Operatia a fost facuta de acelasi medic, a durat cam 4 ore si jumatate, i s-a schimbat din nou placa pentru ca si a 2-a placa se rupsese, operatia a decurs bine, pareza de nerv radial nu a mai aparut si pareau toate bune si frumoase. La indicatia medicului (acelasi care l-a operat si prima si a 2-a oara) am luat si un aparat -exogen cu ultrasunete si l-am folosit timp de 1 luna cate 20 de minute pe zi. Cand a iesit din operatie doctorul mi-a spus ca daca nu se consolideaza acum nu mai stie ce ar putea sa-i faca, mi-a mai spus ca a taiat capetele oaselor si a pus tot o placa cu sase suruburi.
In data de 30 mai am mers sa facem o radiografie sa vedem daca s-a consolidat. Ce-i drept am mers si pentru ca pe sotul meu il durea mana, simtea caldura la locul fracturii, intepaturi si era tot umflata. Cand am facut radiografia, am vazut ca nu s-a consolidat din nou, stiu ca nu a trecut decat 2 luni si 5 zile de la operatie dar totusi.. Cand a vazut medicul radiografia a ramas socat pentru ca a iesit deja un surub la alt surub i-a iesit capul, floarea si e pe undeva prin mana si norisorul care se vede foarte putin ne-a spus ca nu e calus, e fibro nu stiu cum... Ne-a mai spus ca osul este praf. In conditiile in care sotul meu nu a facut nimic cu mana, a protejat-o tot timpul, nu intelegem nimic, de ce au iesit surubul? Ca si solutie ne-a spus ca va scoate acesta placa si ca acum va incerca sa faca un alt abord in afara celui de pana acum si ca va introduce o placa pe dosul mainii pentru ca osul este praf si vrea sa incerce sa puna patru suruburi in partea de jos, spre cot. Momentan, pe sotul meu il doare mana, are usturimi este tot umflata si misca mana doar din cot maxim 90 de grade.Suntem disperati, nu stim ce sa facem, dvs. ce spuneti, credeti ca este bine sa-l opereze din nou acelasi medic ? Nu mai putem avea incredere in el in conditiile in care a facut 3 operatii si nu s-a consolidat. Pe de alta parte din cate am mai citit, (iertati-mi ignoranta in domeniu) pe dosul mainii se afla toti nervii si vasele de sange importante si nu se face operatie pe acolo pentru ca exista riscul sa le taie si sa-i nenoroceasca mana. Credeti ca se poate sa se puna din nou o placa tot acolo si sa nu se intervina pe dosul mainii? Ne puteti ajuta cu o a 2-a parere, va rog? Exista ortopezi care se ocupa mai mult de humerus si daca da, unde sa-i gasesc in Bucuresti? N-as vrea sa plec din Bucuresti pentru ca e greu cu cazarea si toate celelalte
Va multumesc
0
23-06-2013, ora 16:56
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
scuze ca nu v-am raspuns mai devreme, sistemul nu m-a avertizat ca a aparut o noua postare
in prima faza ar trebui sa vedem radiografiile actuale. daca suruburile incep sa migreze sunt multiple posibilitati :
placa este una clasica pentru ca placile cu suruburi de angulatie stabile nu permit acest lucru
surubul poate sa migreze pentru ca osul este prea "moale" - osteoporoza din cauza inactivitatii, insa poate ca bacteriile au mancat osul din jurul surubului. sansa infectiei trebuie exclusa in prima faza.
daca bine inteleg sunt trei suruburi deasuopra si sub fractura? la humerus acesta este cam putin, mai ales cu placi clasice. insa poate ca nu exista loc pentru mai mult. acesta nu o putem aprecia fara a vedea radiografiile.
clasic humerusul se opereaza cu placi pe partea distala din lateral, lateral+medial, posterior. abordurile din fata sunt extrem de dificile si au afect negativ asupra mobilitatii, putand provoca si o osificare periarticulara.
daca osul nu are stabilitate suficienta si o parte a osului a fost operat de mai multe ori (multe gauri in zona respectiva) este greu sa-l stabilizezi pe partea respectiva pentru ca nu prea ai material osos in care sa prinda suruburile. in aceste cazuri varianta punerii placii pe o alta suprafata este total acceptabila (numai medicul sa aiba experienta cu metoda respectiva). iarasi este total acceptabila sa pui doua placi sau in cazuri disperate un fixator extern.
puteti sa cereti parerea unui alt medic, acest lucru nu strica niciodata. eventual puteti sa trimiteti radiografii in format digital la universitati din strainatate pentru a cere parerea lor
0
24-06-2013, ora 12:04
niculinica
Nu este medic/terapeut
niculinica
Buna ziua,

Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra. Avem radiografia in format jpeg dar nu stiu cum as putea sa v-o trimit, o sa incerc sa o atasez acestui mail sau sa va trimit un mail de pe alta adresa, daca vreti sa-mi comunicati o adresa de mail. De cand v-am scris ultima oara s-au intamplat mai multe:
1. am fost la un alt medic si ne-a spus ca trebuie curatat bine osul in sus si in jos pentru a curge sange prin acesta si a ajuta la irigarea mai buna a osului, parerea lui fiind ca de asta nu s-a consolidat. Apoi, ne-a spus ca trebuie acordata o atentie mai mare perioadei postoperatorii, trebuie sa-i puna un fel de gips dupa care sa poarte o vreme si o orteza. Cu riscul de a se intepeni mana, trebuie facut asta pentru ca sa se consolideze. Ne-a mai spus ca o sa faca o taietura pe spatele mainii si ca va scoate placa pe acolo. Cand l-am intrebat de nervul radial nu a avut o atitudine prea grijulie fata de acest aspect, spunandu-ne ca si daca se iese din operatie bine cu nervul radial e posibil sa se miste acolo si sa cada mana in pareza(???).Acest din urma aspect ne-a facut sa ne mai gandim la posibilitatea operarii de catre acest medic.
2. Acum o saptamana am mai fost la un medic. Acesta ne-a spus ca parerea lui este ca putem sa punem si 10 placi, ca tot nu va tine si nu se va consolida. Opinia lui a fost ca acolo este vorba despre o infectie in stare latenta care nu da nici febra nici roseata si nici un fel de simptom de acest fel si ca trebuie facut in felul urmator (el a spus ca nu se baga pentru ca politica spitalului este sa nu primeasca din afara, din alt spital cu infectie si ca oricum acolo este vorba despre o operatie care ii va ocupa o zi intreaga ) : mai intai trebuie "luata o proba" de acolo dintre oase si facuta o analiza care sa spuna daca este infectie sau nu, din experienta dansului ne-a spus ca sigur este infectie si ca aceasta infectie este intretinuta de acel metal aflat in mana. Motiv pentru care trebuie scoasa placa cu suruburi cu tot, spalata bine zona cu antibiotic acolo, lasata mana libera fara placa, nu stiu cata vreme, pana la eradicarea infectiei si abia dupa aceea sa se puna o alta placa (n-a mai spus pe care parte a bratului). Ne-a mai spus si ca nervul radial n-ar trebui sa fie o problema pentru ca el se insemneaza cu ceva (nu stiu cu ce fel de material ) pentru a nu fi sectionat la urmatoarea operatie si ca de asta este bine sa mergem tot la doctorul care ne-a operat de trei ori pentru ca el ar trebui sa stie unde l-a pus. De acest din urma aspect ma indoiesc avand in vedere faptul ca atunci cand a iesit din operatie acesta ne-a spus ca a cautat nervul o ora si jumatate. Nu inteleg de ce noi romanii avem un asa orgoliu atunci cand vine vorba despre salvarea unui om, la urma urmei, scopul tuturor medicilor este de a reusi aceasta operatie si in acest scop nobil parerea mea este ca trebuie sa conlucram, nu sa ne sabotam. Eu scriu aceste randuri penru ca suntem disperati dar si pentru a ajuta alte persoane aflate in aceasta suferinta. Mi-ar placea si ne-ar fi de mare folos sa ne consultam cu cu cineva care a tecut prin ceva similar. Trecand peste aspectele delicate ale misiunii noastre de a-i aduce la cunostinta medicului care ne-a operat pana acum si pe care il apreciem aceste noi informatii obtinute de noi prin consultarea acestor medici, mai ales ca ni s-a si pus in vedere de catre acestia sa nu spunem ca l-au consultata pe sotul meu, sa nu spunem ce medic ne-a spus ca acolo poate fi o infectie si modul in care ar trebui sa procedeze, credeti ca ne puteti lamuri cu unele probleme care ne framanta acum, pentru ca noi am vrea sa mergem la medicul nostru abia miercuri (pentru ca doar atunci putem)?
- in primul rand am vrea sa stim daca trebuie operat din nou numai ca sa-i recolteze materie de acolo dintre oase sau se poate face mai usor, stiu eu, cu un ac introdus acolo si eventual scoasa cu seringa putina materie?
- in al doilea rand cat ar trebui sa asteptam pana iese rezultatul pentru ca deja sunt probleme, de 2 zile se aude un cloncanit urat in cot la fiecare miscare, nu-l doare, dar e un zgomot clar de fiare care se misca continuu;
- in al treilea rand presupunand ca este infectie cat timp ar trebui sa stea cu mana fara placa ?
Si o ultima rugaminte, in conditiile in care stim ceva engleza, credeti ca ne puteti sugera la ce universitati sa ne adresam sau sa ne dati un nume de doctor cu care am putea discuta problema noastra?

Va multumim din suflet pentru rabdarea si bunavointa dumneavoastra...
0
26-06-2013, ora 00:26
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza daca aveti radiografiile in format digital puteti sa-mi trimiteti pe adresa de mail pe care il gasiti in profilul meu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul