pseudomonas aeruginosa

06-10-2010
stefan.florin
Nu este medic/terapeut
stefan.florin
am o fetita de 3 luni si a fost diagnosticata acum o luna jumatate cu obstructie de canal lacrimal. ea avea tot timpul ochii inlacrimati si pe deasupra o secretie destu; de urata. inca din primele zile, de la spital ne a spus medicul neonatolog ca a tras curent in salon si ca se vindeca. dupa ce a fost diagnosticata am urmat un tratament cu fucitalmic impreuna cu masaj insa dupa 15 zile de tratament nu a raspuns absolut deloc parca mai multa secretie se aduna. am fost la un laborator unde am facut analiza la secretia oculara si au fost descoperite pe cultura ca s-au dezvoltat colonii de psudonmonas aeroginosa..un bacil destul de rezistent la antibiotic. nu am reusit insa sa ajung la medicul oftalmolog-pediatru pt ca este in concediu si vreau sa stiu daca s a mai confruntat cineva cu asemenea caz...ce riscuri sunt...se poate trata usor tinand cont de varsta frageda a fetitei... pe internet am observat ca sunt multe cazuri destul de grave insa nu am descoperit un caz similar, adica la nivelul ochilor..majoritatea coloniilor erau depistate la urechi, stomac sau alte organe...
3 comentarii
0
06-10-2010, ora 19:58
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara! Nu s-a facut si antibiograma? Corect, tratamentul antibiotic se alege dupa antibiograma.Eu va recomand Floxal( Ofloxacinum). Ofloxacinum este o quinolona activa pe Pseudomonas aeruginosa inclusiv pe tulpinile rezistente la meticilina; o schema terapeutica potrivita pentru un bebelus de 3 luni ar fi urmatoarea; igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi" No tears";Floxal colir - 1 picatura de 3 ori pe zi, 10 zile, iar seara, dupa igiena ochilor, Floxal, unguent oftalmic-1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale; va mai recomand masajul usor la nivelul unghiului intern, pe traiectul canalului lacrimonazal, 2 minute, dimineata si seara. Daca dupa 3 zile de tratament, nu se amelioreaza simptomatologia, adica nu diminua secretia purulenta, se reevalueaza tratamentul. Dupa 10 zile de tratament, daca ochii lacrimeaza, reapare scretia conjunctivala, intra in discutie sondajul de cai lacrimale ; numai bine
0
07-10-2010, ora 00:04
stefan.florin
Nu este medic/terapeut
stefan.florin
va multumesc pt raspunsul promt.
da s-a facut si antibiograma..urmeaza sa merg cu ea la dr. oftalmolog la care suntem inscrisi insa acum este in concediu. mentionez ca aplicam o igiena riguroasa si masaj de cel putin doua ori pe zi cu precadere dimineata si seara.intradevar rezultatele sunt oarecum vizibile, adica mai putina secretie insa va trebui sa ni se stabileasca un tratament asa cum si dvs mi ati recomandat mai sus.
in cazul obsstructiei de canal lacrimal la ce varsta ar fi indicat sondajul? multumesc anticipat!
0
21-04-2019, ora 22:37
Georgeta.Nicolae
Nu este medic/terapeut
Georgeta.Nicolae
Buna seara, dl Florin! Am si eu un bebe cu aceeasi problema, canal lacrimal infundat si pseudomonas aeruginosa la ochisor. Stiu...au trecut 9 ani de atunci, dar sunt cam speriata si ma intereseaza daca in cazul copilului dvs s-a rezolvat ceva si cum. Va multumesc si astept un raspuns din partea ds.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul