PTR. dl dr RAUL DUKE

06-01-2013
raluca2007
Nu este medic/terapeut
raluca2007
DL dr va rog din suflet sa imi scuzati insistenta si sa imi raspundeti si mie la subiectul postat tumora laringiana.AS dori sa stiu gravitatea situatiei si ce e de facut in continuare.VA MULTUMESC
13 comentarii
0
06-01-2013, ora 17:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
daca postezi in 2 locuri diferite nu iti maresti sansele de a obtine un raspuns. daca nu raspund, cel mai probabil nu am acces la internet in perioada respectiva.
0
06-01-2013, ora 17:56
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
La multi ani D-le Doctor...sa speram ca si in anul acesta ne veti da sfaturile de care avem asa nevoie..Eu va multumesc pentru tot ce faceti, va doresc multa sanatate, un an plin de impliniri, sa fiti ferit de toate relele si rautatile oamenilor.
0
06-01-2013, ora 18:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
la multi ani si tie si la toata lumea !
0
06-01-2013, ora 18:30
raluca2007
Nu este medic/terapeut
raluca2007
aveti dreptate si ma scuzati dar suntem asa de derutati incat nu ne dam seama de anumite lucruri.nu stim incotro sa o luam si ce sa facem mai bine.multa sanatate si un an nou mai bun.
0
17-01-2014, ora 20:08
denisa79
Nu este medic/terapeut
denisa79
Buna seara, am facut o ecografie la san care arata astfel: CIE ora 16, la distanta de mamelon, se identifica o formatiune oculara, izoecogena, cu dimensiuni de 10, 4/8, 3/14, 2 mm, bine delimitata dar cu contur policiclic, care schiteaza intarire sonica posterioara.
Doctorul mi-a recomandat interventie chirurgicala. Mentionez ca am 34 ani si istoric cancer de san in familie. As dori sa stiu si parerea dvs.
Multumesc
0
17-01-2014, ora 21:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
parerea mea e ca nu tre sa sari din prima la chirurgie iar cine a zis asta s-a cam grabit. inainte de toate trebuie sa faci MAMOGRAFIE apoi o BIOPSIE din leziunea respectiva, cu un ac gros, cu examen histopatologic si daca e cancer, imunohistochimic. apoi trebuie sa repeti ecografia de sani care e incompleta si nu descrie ganglionii axilari. apoi cel putin o ecografie de ficat, radiografie pulmonara (cel mai bine CT de torace si abdomen) si analize de sange, inclusiv markeri tumorali. dupa toate astea, care trebuiesc facute relativ repede, chiar in urmatoarele 2 saptamani cam asa, sa aveti rapid un consult ONCOLOGIC care sa stabileasca tot planul de tratament! mult succes, va asteptam cu noi informatii ! misca-te rapid ! dar incepe cu mamografie si repetarea ecografiei + biopsie, pentru ca nu orice "formatiune" in san e cancer!
0
17-01-2014, ora 22:20
denisa79
Nu este medic/terapeut
denisa79
Buna seara, va multumesc pentru raspunsul rapid. Am uitat sa scriu ca ganglionii axilari sunt normali. Legat de mamografie nici unul dintre cei 4 sau 5 doctori nu mi-a recomandat sa fac, unul dintre ei mi-a explicat ca se face dupa 45 ani sau asa ceva si ca nu aduce informatii noi. Iar legat de biopsie, mi s-a spus ca nu e foarte concludenta, ca daca iese ca e cancer atunci da este concludenta, daca iese ca nu, atunci nu e totusi sigur ca nu este deoarece formatiunea maligna poate sa fie situata intr-o parte care nu a fost analizata (parte din cadrul acelui chist).
Toti mi-au spus ca nu exista tratament si ca singura posibilitate te a stabili benignitatea/malignitatea se face in urma examenului HP in timpul operatiei.
Am o intrebare: ce va face sa spuneti sa grabesc aceste analize? Ultimul doctor mi-a spus ca ce il ingrijoreaza pe el este conturul policiclic.
Si unul dintre ei mi-a dat sa fac analize specifice pre operatorii dar nu CT si nici radiografie la ficat, plamani... Imi puteti spune de ce considerati necesar? Va multumesc!
0
18-01-2014, ora 10:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pentru ca sunt medic oncolog si asa procedez (in linii mari) cu fiecare caz asemanator. treaba cu mamografia care nu e buna sub 45 de ani este cel putin discutabila, dar mai bine zis incorecta. se aplica acolo unde nu exista nicio formatiune cunoscuta, deci in asa-numita situatie de "screening", nu ca la tine, cand ai o formatiune care poate fi cancer, adica in stabilirea diagnosticului ! la in jur de 1 cm diametru, e absolut imposibil de stabilit ce anume e exact, fara o biopsie. totusi e suficient de mica pentru a preta la o BIOPSIE de la inceput, si nu o operatie, fara a stii exact despre ce e vorba. pentru posibilitatea (totusi relativ mica) in care este cancer, iti sugerez sa te misti repede, pentru ca desi aceste boli evolueaza relativ lent, nu vrei sa lasi timpul sa treaca fara rost, pentru ca poate fi foarte periculos.
in orice caz, la lucrurile pe care le descrii despre discutiile cu medicii, sfatul meu este sa nu te increzi 100% in ce zice un chirurg din romania, oricare ar fi el, pentru ca nu cunosc abordarea multidisciplinara a cancerului si majoritatea vor in primul rand sa "aiba clienti" fara sa isi mai puna problema despre ce trebuie facut cu realitate si in detaliu. sfatul meu este ca inainte de ORICE radical (cum ar fi operatia), sa vezi un oncolog; iar in ansamblu, pentru ca esti atat de tanara cel putin, sa te prezinti la un centru universitar mare, cu medici pregatiti si specializati si care pot sa comunice intre ei, nu intr-un spital mic, judetean, neclinic, etc.!
0
08-02-2014, ora 00:09
silviamoroianu
Nu este medic/terapeut
silviamoroianu
buna seara as dori sa va stiu parerea despre cazul meu
0
08-02-2014, ora 00:54
silviamoroianu
Nu este medic/terapeut
silviamoroianu
buna seara din nou pe scurt am fost operata la sanul stg conservator pt cids in 2009 apoi iradiere indecmbrie 2013 mi s a descoperit recidiva locala si pe 8 ian 2014 am facut mastectomie cu evidare ganglionara axilara statiile 1si2
rezultat anatomopatologic carcinom invaziv ductal g1 pT4a pN0 M8500/3
imunohistochimie ERpozitivi 2-3 % in celulele tumorale
PGRnegativi in celule tumorale, pozitivi in tesut mamar normal
ki67 pozitiv 25%in cel tumorale
p63negativa in zonele de carcinom invaziv
cerbB2 pozitiva membranar continuu de intensitate variabila (2+)
biologie moleculara CISHcelulele tumorale prezinta semnale cromogeneHer2 neu dispuse individual, cu o medie 3pe 30de celule tumorale indicind lipsa amplificarii genei;concluzie reactie CISH negativa
oncoterapeutul mi a recomandat chimiterapie 3 cure cu farmorubicin si ? si 3 cure cu docetaxel si discutabil tratament hormonal. as vrea sa stiu cit de rezervat este prognosticul meu.
0
08-02-2014, ora 21:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie sa intelegi ca intrebarea "cat de rezervat este prognosticul" nu este tocmai una la care se poate raspunde obiectiv. care sa fie variantele multumitoare ? "foarte", "mediu" si "nu prea" ? nu cred ca este fezabil.
pe de alta parte, cat de obiectiv pot, o sa incerc sa sumarizez factorii pozitivi, care ma fac sa cred ca lucrurile nu stau chiar asa de rau la tine, desi aparent boala a recidivat:
1 - boala a stat mai mult sau mai putin pe loc aproape 5 ani pana a devenit iarasi simtita; e drept ca poate a fost neglijata situatia, poate ca putea fi prinsa mai din prima, poate si operatia initiala nu a fost perfect optima, poate poate poate. cert este ca atunci nu ai facut altceva (din ce zici), ca de exemplu hormonoterapie sau chimioterapie, doar iradiere, si totusi boala a fost controlata; asta arata o agresivitate nu foarte crescuta a tumorii.
2 - boala a fost reoperata; nu pot decat sa banuiesc ca integral si cu succes.
3 - desi tumora aceasta recidivata a fost mare, totusi ganglionii nu au fost prinsi (daca datele sunt corecte); iarasi un factor care arata ca tumora nu este foarte agresiva.
4 - urmeaza sa faci un tratament complet, si cu chimioterapie si poate si hormonoterapie - deci se maximizeaza sansele unei remisii complete.

consider ca planul de care ne spui, al oncologului tau, este rezonabil. cel mult cred ca poate fi luata in discutie verificarea examenului histopatologic de acum 5 ani + imunohistochimia de acum si compararea cu cele de acum si eventual repetarea imunohistochimiei actuale, poate la un alt laborator. nu are la ce sa strice, zic eu.
0
06-03-2014, ora 03:20
CorinaDoctrina
Nu este medic/terapeut
CorinaDoctrina
Buna seara. Va scriu pentru a va prezenta cazul persoanei mele rugandu-va pe aceasta cale sa va exprimati opinia in ceea ce priveste planul de tratament care ne mai este inca disponibil. Pacient 56ani, dx carcinoma ductal invaziv nediferentiat IHC: ER/PGR 95% +, Ki67 10%, HER2/neu negativ. C.T.: masa tumorala idofila, 4, 7/3, 3cm parasagitala atasata de stern cu invazia muschiului pectoral plus micronoduli satelit, metastaze osoase pe majoritatea vertebrelor. Fara adenopatii axilare. Atelectazie lamelara antero si lateral-bazala stanga si lingulara. Ficat cu 3 hemangioame maricele pe care am insistat si s-au dovedit a fi numai hemangioame (sper sa ramana asa). Metastaze osoase mixte predominant osteocondensate la majoritatea vertebrelor si oaselor iliace. Metastaza meningeala cu edem in substanta alba din vecinatate..provenit de la o leziune osteolitica. Pentru aceasta din urma am inceput RT (protoni/neutron+3D+Dexamtz 8mg+Arnetin+Manitol), am luat prima serie de acid zoledronic 4mg si incercam marea cu degetul cu Arimidex. In continuare oncologul 1 a propus chimio urgent cu Avastin+altele(astept sa aflu dupa finalizarea RT) iar oncologul 2 sustine ca ne permitem sa asteptam 1-2 luni sa vedem cum raspunde partea hormonala. Sunt tentata sa imi indrept atentia spre ultma varianta stiind ca poate fi curativ chiar si in proportie de 5%, insa nu pot sa nu ma intreb daca nu cumva ar trebui apucata treaba de coarne. In plus, am dubii cu privire la Avastin. Ma insel sau nu e eficient in stadiul IV? Toata documentarea mea de pana acum s-a bazat pe accesarea unor studii NHI+Olanda. In plus, am de ales intre a trata problema la stat (SCUE) sau in privat. Exista o schema protocolara de tratament sau trebuie dozaj fin? Nu stiu cum sa aleg sa fie cat mai bine pregatit terenul pentru ce va urma. Imi imaginez ce va urma. Deocamdata ne bucuram de soare/ploaie in plimbari nesfarsite si tonice dar cu cateva dureri surde "ca de reumatism". Va multumesc pentru atentie si pentru raspuns. Fear and loathing
0
06-03-2014, ora 22:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
planul structurat in jurul tratamentului cu arimidex este cel corect si standard. avastin nu are nicio logica sa fie administrat aici inafara unui trial clinic cel mult. boala nu este curabila si atunci tinta principala este ameliorarea calitatii si duratei vietii, fara a o supune la riscuri suplimentare de o maniera imediata, sau scurta.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.