Puls 109

14-06-2018
Alexa. Maria
Nu este medic/terapeut
Alexa. Maria
Buna ziua. Astăzi mi-am făcut analizele pentru angajare și mi-a ieșit pulsul 109, iar tensiunea 12 cu 7. Pulsul a fost în stare de repaus, dar eram stresata fiindcă doamna doctor mi-a spus ca este foarte rău și din momentul ala nu m-am mai putut liniști. Simțeam cum aproape îmi transpirau palmele. La început a fost 120, după care a scăzut foarte repede la 109, însă știu ca trebuia sa stau fără sa vorbesc, dar mi se puneau întrebări de către doamna doctor. Dansa m-a pus sa trag aer tare în piept, după care sa expir. Am stat aproximativ 3 4 minute liniștita, fără sa vorbesc, însă nu mi-a mai scăzut, eram puțin în stare de alerta. Am 21 de ani, nu fumez, nu beau, singura problema și una destul de mare este ca sunt supraponderala. Am o înălțime de 164 cm și o greutate de 62 de kg, greutatea mea optima fiind 50. Iar în ultimul an am avut un stil de viata foarte urat. Înțepături de inima am avut acum câteva luni, un episod foarte scurt de câteva minute, însă nimic care sa ma jeneze prea tare, doar o mica senzație de intepatura. Nu l-am băgat în seama, fiindcă nu am mai avut nicio alta problema. Sa ma alertez și mai tare? Poate fi ceva grav?
2 comentarii
0
15-06-2018, ora 10:25
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Pai e simplu: luati pulsul in repaos, cand sunteti singura si nu va streseaza nimic. Si vedeti cate batai aveti intr-un minut (uitati-va la un ceas).
Pulsul se percepe in mai multe locuri: in zona inimii, la antebrat (zona ceasului, pe partea interna - cu vene), la carotida(gat, in lateralul traheei urcati usor cu degetele pana il simtiti). Daca nu gasiti acele pulsatii cautati pe net "cum se ia pulsul".

Cu singuranta nu aveti nimic (adica tahicardie). E normal sa-ti creasca pulsul cand esti la medic, chiar si cand nu te streseaza respectivul... :)
Pulsul normal e sub 90batai/minut.

Iar acele intepaturi nu erau de la inima. Inima nu inteapa asa... Alea sunt dureri de cutie toracica, normale daca apar ocazional.
0
15-06-2018, ora 15:09
Alexa. Maria
Nu este medic/terapeut
Alexa. Maria
Am făcut exact cum ați spus dumneavoastră. Am setat cronometrul pe un minut și mi-am luat pulsul de la încheietura mâinii. Am stat 10 minute liniștita în pat și după l-am avut de 77. Deci au fost mai mult emoțiile în cabinetul medical. Mulțumesc pentru răspuns
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: