Puls marit palpitatii tahicardie

05-12-2017
acadelu
Nu este medic/terapeut
acadelu
Salutare am ceva probleme si nu dau de cap.De ceva timp tot simteam ca nu am aer sa respir si tot mereu trageam aer adanc in piept am fost la medici am facut si spirometrie si tot nimic toate bune.pe urma au inceput sa apara palpitatiile m-am speriat si am inceput sa ma gandesc ca daca sunt bolnav si uite asa ma gandesc mereu.am facut internare de o zi cu toate investigatiile mi au zis ca am tahicardie sinusala si nu mi au dat niciun taratament.am ajuns si la urgente am facut atac de panica ei zic ca sunt anxios si ca nu am nimic la inima, bine inteles dupa ce m-a consultat un medic psihiatru, mi-a dat tratament sa il iau la nevoie tritico si anxiar oricum am luat doar 1 sau 2 pastile si am renuntat.prin aprilie mi-sa batut asa tare inima de am crezut ca imi iese din piept am ajuns iar la urgente puls 120 tensiunea 14 si iar ca nu am nimic la inima.acum cateva zile am facut testul holter iar rezultatul a fost tulburari de ritm anamnestic cu esv 2 cuplete si iau darob 2 pastile pe zi timp de 3luni.pulsul il am uneori intre 90-100 tensiunea 10 sau 11.intrebarea este.anxietatea imi provoaca problemele astea?nu stiu unde sa mai merg sunt foarte fricos si ma gandesc mereu ca am vreo boala la inima.multa sanatate
8 comentarii
0
06-12-2017, ora 11:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ai anxietate. Urmeaza tratamentul dat de psihiatru si mergi la psiholog. Nu te-ai simtit mai bine cu el? Cat timp l-ai luat?
0
06-12-2017, ora 17:54
acadelu
Nu este medic/terapeut
acadelu
Nu cred in anxietate.eu cred ca este o boala ceva.merg si la psiholog dar fara rezultat.
0
06-12-2017, ora 18:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Intra pe Sectiunea Psihice topicul Anxietate si atacuri de panica foarte important. Acolo gasesti cazuri ca ale tale. Ca sa te lamuresti.
0
07-01-2018, ora 04:39
GreenRose
Nu este medic/terapeut
GreenRose
Clara nu te supara pe mine dar tu trimit pe toata lumea la psihiatru. Nu toti vrem sa fim legume ambulante fara viata.
0
07-01-2018, ora 11:39
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicamentele care trateaza psihoze te fac leguma. Antidepresivele care trateaza anxietatea nu te fac leguma. E o confuzie. Domnul se confrunta cu elemente de anxietate.
0
10-06-2018, ora 21:24
AndreiB22
Nu este medic/terapeut
AndreiB22
Buna ziua,
Ma confrunt o urmatoarea problema :
- incepand din decembrie am inceput sa simt anumite palpitatii. acestea au fost insotite de ameteala. in perioada decembrie 2017 - martie 2018 am fost de 2-3 ori la urgente unde toate analizele au iesit ok, EGK ok, raza plamani ok si de 3 ori la cardiolog unde am facut de fiecare data ecocardiografii, EKG, si la unul test de efort toate OK.
- incepand cu luna mai cu toate ca am inceput sa am dureri ocazionale in piept, ma consolam cu gandul ca e gastrita (am fost diagnosticat cu helicobacter pylori) sau anxietate si incercam sa controlez lucrurile prin pastile din plante si ceaiuri (paducel). totul parea sub control.
- tot incepand cu luna mai am inceput sa am putin tensiunea marita de la stresul de la servici ( 145 / 95 care se mai potolea seara undeva spre 130 / 88 ).
Acum 2 zile surpriza : m-am culcat intr-o dupa amiaza dupa masa calm, relaxat si ma trezesc in 30 min cu palpitatii, in decurs de 5 minute au devenit destul de puternice, chiar foarte puternice si cand imi iau pulsul cu un aparat de pus de deget, supriza : 170-175 (niciodata dar niciodata nu l-am avut asa mare in repaos), tensiune 160 / 80, dupa 15 minute in care pulsul a ramas la fel am sunat la urgente, am luat pana au venit ei 2 puf-uri de nitroglicerina si 4 aspirine mici cardio. puf-ul de nitroglicerina mi s-a parut cu adevarat salvator. cand a venit ambulanta aveam 130 puls, EKG a iesit anormal doar din cauza tahicardiei. Pentru ca pulsul a ramas la 130 timp de 20 min echipajul m-a transportat la spital si intre timp am mai luat puf-uri de nitroglicerina. La spital supriza : tensiunea 120 / 80 la inceput, apoi 105 / 62, EKG ok, analize sange OK, raze plamani ok...dupa 6 ore in care am avut EKG la 1h, doctorii mi-au spus ca e cel mai probabil o aritmie dar ca e evident ca nu mai sunt urgenta si ca trebuie sa cer trimitere la specialist cardiolog (cel mai probabil) prin doctorul de familie.

Cum ma sfatuiti sa procedez mai departe ?. Locuiesc in UK si aici sistemul e putin mai ciudatel.
Credeti ca e o problema cardiaca reala sau o posibila anxietate ?

PS : in general sunt o persoana stapana pe ea, analizele toate sunt in limite cu exceptia colesterolului care e 225, tligliceride ok, analize ficat putin marite. greutate 100 kg, 1, 70m
PS 2 : pulsul meu normal in repaos e 95-105, cand dorm 65-75, iar in activitati usoare 110-120 (am o bratara cu care imi monitorizez pulsul)
PS 3 : am ca pastile in casa metropolol, bisoprolol recomandate de anumiti doctori 'preventiv' si retrase ulterior de altii (din RO si din UK).
0
10-06-2018, ora 22:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
De ce nu mergeti sa va vada un psihiatru pentru anxietate?
0
09-07-2018, ora 01:17
AndreiB22
Nu este medic/terapeut
AndreiB22
D-na Clara, am un presentiment ca tratati lucrurile cu superficialitate si trimiteti pe toti la psihiatru si sunteti genul de persoana care merge foarte rar la doctor, eventual doar la urgente, si probabil de 1-2 ori in viata. Legat de psihiatru, mi s-a facut recomandare la dansul, dar dupa cateva sedinte acesta a decis impreuna cu doctorul de familie sa continui in paralel sedinte cu specialisti in gastro si cardiologie si de altfel mi s-a spus ca nu e cazul deocamdata de pastile.

Un atac clar de panica sau de anxietate nu urca pulsul asa mult, ca ex :
o partida de sex urca pulsul la 120-130
alergat 140.
Un puls de 170 e echivalent cu o fuga apriga minute bune, iar inima bate intr-un mare stil, ca si cum vrea sa iasa din piept, multe functii ale corpului fiind afectate (vorbitul, respiratul, ameteala, amorteala)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Măsurarea pulsului
  • Palpitații - când ar trebui să-ți faci griji?
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  • Puls mare/mărit temporar/continuu - cauze, explicații, tratament
  •