raceala bebe 2 luni

04-01-2015
mamiza
Nu este medic/terapeut
mamiza
Bebe de 2 luni si 3 săptămâni a răcit si tuseşte..de 2 zile facem aerosoli cu 0.5 ml dexametazona 0.5acc s 2 ml ser fiziologic de 3 pro pe zi.mai avem si tantum verde 3_4 ori pe zi câte un puf.dupa 2 zile tratament bebe are crize de tuse si de o ora cum il pot ajuta??
8 comentarii
0
04-01-2015, ora 09:47
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Daca tusea este seaca:Paxeladine 3x2, 5 ml;daca este productiva:Fluimucil 2x4 ml+aerosoli cu ser fiziologic 4x5ml/zi.VitC 10-10-0 pic/zi, curatiti nasul cu ser fiziologic si folositi Protargol 3x2 pic in fiecare narina, noaptea daca nasul este infundat:Nasic 3x1 pic.NU este nevoie de dexametazona.Succes!
0
18-10-2015, ora 16:06
Alexandra Visan
Nu este medic/terapeut
Alexandra Visan
Buna ziua, am nevoie de i lămurire, un raspuns.. Băieţelul meu de 2, 5 luni tocmai a terminat tratamentul cu Algin 2ml, Tobratex si ser efredinat fiecare de 3/zi.. Acest tratament mi s-a prescris pt o ureche rosie.. Menţionez ca nu a facut febra in aceste zile, in schimb pana ieri a avut secreţii nazale abundente albicioase uneori galbene.. Însă de azi noapte i se infinda cate o nara nerespirand pe gura. Prin aspiraţie nu prea mai ies secreţii sau deloc. Întrebarea mea este nasul înfundat e de alta natura decât cea alergenica sau virală? Ce mai pot face inafara de ser si aspiraţii.. La alăptat nu-l deranjează, la fel nici la somn.
0
01-11-2015, ora 17:35
r@luk@
Nu este medic/terapeut
r@luk@
Buna ziua..bebelusul meu in varsta de 3 luni fara cateva zile are o raguseala insotita de tuse seaca dar cateodata se si rupe, ii curge un pic nasul si ochisorii si este foarte marait. Raguseala poate fi din cauza ca vorbeste si tipa mai mereu?Ce ma indrumati sa fac?ce as putea sa ii dau?mentionez k febra nu are..astept un raspuns urgent
0
09-01-2016, ora 10:48
avesta
Nu este medic/terapeut
avesta
Buna ziua,
Am un bebe de 2 luni jumate si de 10
zile este racit.
In primele zile a prezentat doar mucozitati si de 4 zile a inceput sa tuseasca.
In urma unui control la pediatru a fost diagnosticat cu bronsiolita si a primit ca tratament antibiotic si aerosol cu dexametazona.
Deoarece copilul nu a facut febra am considerat ca acest tratament nu este indicat pentru un bebe asa mic.
Prin urmare ii fac aerosol cu 0, 5 ml acc + respisun de 2 ori pe zi si ii dau cate 1 ml
de prospan tot de 2 ori pe zi.
Acest tratament i l fac de 3 zile, cate zile este indicat sa l urmam?
Multumesc,
0
10-01-2016, ora 17:51
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Excelenta atitudine!!! Efectuati aerosoli doar cu ser fiziologic(totdeauna din fiola!) 4-5 ml/sedinta de 3-4x/zi si puteti sa-i administrati Fluimucil sirop 3x2, 5 ml.Vitam C dimineata si la pranz 6-7 pic.Tratament pe perioada cat tuseste.Niciodata nu efectuati tratament de aerosoli cu medicamente nedestinate acestui mod de administrare!!! Succes!
0
21-12-2016, ora 18:55
Lorena m
Nu este medic/terapeut
Lorena m
Buna seara, fetita mea de 4 luni are tuse productiva si este putin ragusita. Ce tratament este indicat sa urmez?
0
02-02-2017, ora 12:26
Corinadiana
Nu este medic/terapeut
Corinadiana
Bună ziua! Am o fetita de 2 luni si aproape 3 saptamani. De aseara a inceput sa tuseasca si are mucozitati abundente in nas. Folosesc batista bebelușului dupa ce ii pun ser fiziologic in narine si scot mucozitati vâscoase ca la adult. Nu se poate odihni cum o facea inainte fiind trezita de acele flegme. Nu are febra, azi dimineață i.am pus termometrul si avea 37, 56, insa ochisorii sunt putini lacrimati si roși. N.as vrea sa.i dau niviun medicament. Ce na sfatuiti sa fac? Mulțumesc si multa sănătate va doresc!
0
04-03-2023, ora 17:30
Deliaevelina
Nu este medic/terapeut
Deliaevelina
Bună ziua am un bebe de 2 luni de o saptamina ne chinuie o tuse urata care este productiva are momente când face crize de tuse, doctorița de familie mi-a dat sirop de la Fares Mami și Bebe, sa ii fac aerosoli cu respisun și vibrocil dar sincer nu au niciun efect, ce as putea sa ii dau sa îl fac bine?va mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  • Răceala la nou-născut - simptome, riscuri și tratament
  • Gradiniță - cât ținem copilul acasă după o viroză (când revine la gradiniță)
  •