Rana

06-04-2013
EuRobert
Nu este medic/terapeut
EuRobert
Buna, acum 2 saptamani m-am taiat destul de rau la degetul mic de la mana dreapta, am fost la spital si m-au cusut.De 5 zile mi s-au scos firele, si vreau sa va intreb daca este necesar ca rana sa fie bandajata sau lasata libera si cam in cat timp se vindeca.Multumesc.
2 comentarii
0
07-04-2013, ora 02:25
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna, rana trebuie protejata cat de cat, mai bine pui un bandaj cu un dezinfectant gen Rivanol, chiar daca nu mai este o rana deschisa, riscul de a te infecta cu ceva din mediul exterior ramane. Degetul este inca in 'convalescenta' si trebuie menajat. Cat despre vindecare, depinde de la persoana la persoana. Daca ai o imunitate forte/strong, te vei vindeca mai repejor. Sa-ti schimbi bandajul zilnic si sa lasi pielea sa respire, sa nu-ti sugrumi degetul in bandaj, bandajul e util atata timp cat pielea nu e refacuta complet. Pielea reprezinta un factor important de protectie/aparare impotriva socurilor/leziunilor mecanice si a microbilor. Ranile/zgarieturile reprezinta o portita de patrundere in organism a microbilor si e important sa le dezinfectam si sa le igienizam corespunzator, pentru a grabi procesul de cicatrizare/vindecare. Cand eram copil, aveam boala pe 'bubele' care-mi apareau in urma lezarii pielii. Le rupeam in draci si ma miram ca vitica la poarta noua de ce nu se mai vindeca odata :)).
0
07-04-2013, ora 12:25
EuRobert
Nu este medic/terapeut
EuRobert
Multumesc de raspuns.:)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul