Raspuns urgent, va rog! Copil de 4 luni suspect de autism

22-03-2022
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Buna ziua! Nepotelul meu de 4luni a fost dus de cumnata mea la un control de rutina unde doctorul pediatru i-a spus ca este suspect de autism din cauza faptului ca nu priveste in ochi persoana din fata lui. In rest este un copil normal care rade, grangureste, a plans la vaccin, priveste in jur. Va intreb: credeti ca este cazul sa ne facem griji? Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!
6 comentarii
0
24-03-2022, ora 10:07
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Nu se poate concluziona, din cele prezentate de Dvs., ca nepotelul ar putea ridica suspiciunea de autism. Cred ca este o alarma falsa dar, desigur, bebelusul il veti monitoriza in continuare. Sfatul meu este sa ii mai faceti un consult peste 2 -3 luni, la un alt specialist pediatru. Sanatate !
0
24-03-2022, ora 19:54
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Va multumesc pentru răspuns!!! Nici nu va puteti imagina cat ne-a liniștit raspunsul dumneavoastră!!! Va doresc toata sanatatea din lume!
0
25-03-2022, ora 09:14
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Sa urez si eu sanatate si liniste sufleteasca !
0
27-03-2022, ora 19:37
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Buna seara, dna doctor! Va deranjez din nou cu o alta problema, de data aceasta este vorba despre baietelul meu de 4ani care de vreo 4 zile are mucisori pentru care ii pun quixx si am cam scapat de ei. Partea rea este ca de ieri a inceput sa tuseasca i-am dat grintuss dar astazi tuseste tot mai rau, tusea este seaca. Am in casa siropel astha 15 si acadele pentru tuse. Ce tratament ma sfătuiți sa urmez imi puteti recomanda si alt tratament, (avem farmacii nonstop si pot merge sa cumpar) Altfel el este activ, mananca, nu are febra.va mulțumesc anticipat! Ma inclin...
0
31-03-2022, ora 10:37
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Da, puteti sa folositi siropul Astha 15, dar sa nu va steptati la miracole ca in 2-4 zile sa rezolvati. In infectiile virale, care bantuie in prezent, tusea dureaza in medie 10-14 zile, din nefericire si chiar ramane ca tuse reziduala, rara ce-i drept, uneori, cca 3 sapt. Orice varianta ajutatoare ati folosi infectia virala isi are evolutia sa cu nas infundat, apoi tuse iritativa, apoi tuse productiva si stingerea focarului infectios cand corpul si-a dobandit anticorpii de aparare vis-a-vis de virusul respectiv. Asigurati-va ca micutul consuma in aceasta perioada multe lichide calde (ceaiuri, supe, compoturi), sucuri naturale cu ghimbir, citrice si miere, apa plata si organismul se va insanatosi curand !
0
31-03-2022, ora 11:03
Gabita v
Nu este medic/terapeut
Gabita v
Va mulțumesc mult pentru raspuns! Sunteti minunata!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: