regurgitare mitrala

07-07-2007
stanciu_alinuta
Nu este medic/terapeut
stanciu_alinuta
Aveam un suflu sistolic si tahicadie si mi-am facut ecocardiografie si mi s-a zis ca am regurgitare mitrala grI si prolaps telesistolic al VMA. Ce inseamna asta, e grav, trebuie sa iau vreun tratament ca mi s-a zis ca nu-i nimik...dar eu totusi as vrea sa stiu ce inseamna si daca se trateaza cumva...sau e cazul sa se trateze sau e ceva minor?
Va multumesc
2 comentarii
0
08-07-2007, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Mitrala e o supapă care, în mod normal, permite curgerea sângelui numai de la atrii spre ventricul. Comparând cu o pompă, seamănă cu valva de admisie în pompă. E formată din două valve, oarecum ca 2 mâini care aplaudă la ecograf. Când iau distanţă ca să aplaude sângele trece, când se închid (aplaudarea propriu+zisă) sângele nu mai trece. Nu sunt chiar simetrice, valva mai din spate e ceva mai mare, ca şi când aplaudatorul ar avea o mână mai mare ca cealaltă. Acuma, se întâmplă ca una din cele două valve (=palme, în comparaţia noastră), de obicei cea mare din spate, să fie prinsă mai de jos. Asta bineînţeles că e din naştere, din construcţia pompei ca să zic aşa. Fiind prinsă mai de jos, se întâmplă să nu astupe bine intrarea în pompă, încât la fiecare timp motor (=pompare), un pic de sânge intră înapoi pe retur.
Concret, în cazul dv nu este nevoie de tratament acum, ci doar de urmărire. Aceasta înseamnă ca, o dată pe an, să faceţi o ecografie cardiacă, asigurându-vă că aparatul respectiv e dotat cu ceea ce numim "angio-power Doppler color". Păstraţi rezulatele vechi ca să le comparaţi cu cele noi în fiecare an, în felul acesta veţi şti ce curs urmează problema dv (dacă se agravează încet-încet sau nu).
0
23-07-2007, ora 00:00
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
ai extrasistole pe fondul acestui prolaps?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: