Renunta la fumat

19-03-2009
Pufa
Nu este medic/terapeut
Pufa
eu am fumat 15 ani cate 1-2 pachete pe zi. un prieten mi-a aratat un site -* mi-am cumparat tigara electronica...si nu mai simt nevoia sa fumez tigari normale:) incercati si voi...





(*modificat de administrator)
4 comentarii
0
02-06-2009, ora 12:03
robero
Nu este medic/terapeut
robero
Buna ziua

M-am lasat de fumat de 3 luni si ma enerveaza ca tot simt gustul de nicotina in gura. Ma spal pe dinti foarte des, dar degeaba. Ce as putea sa iau pentru a nu mai simti gustul de nicotina?
0
06-06-2009, ora 20:55
l68dani@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
l68dani@yahoo.com
Cum ai reusit?Si de unde se ia tigara electronica?Unii spun ca nu e o solutie
0
08-02-2013, ora 14:14
roxyana_rox
Nu este medic/terapeut
roxyana_rox
BUNA

eu am fumat timp de 8 ani, m-am apucat din teribilism si recunosc ca mi-a fost mai greu sa ma apuc de ele, decat sa ma las. in momentul in care am devenit dependenta, am vazut in tigara cea mai buna prietena, cel mai bun confident, etc.. asa credeam. dintr-o data insa am decis sa renunt la ele. nimeni nu m-a crezut, intrucat eram o fumatoare inraita, fumam un pachet pe zi, dar nici noaptea nu stateam potolita. ma sculam sa fumez.

am mers la un cabinet medical care se ocupa de campania STOPFUMAT. acolo mi s-a recomandat Zyban. si am inceput... 7 zile fumezi, iar din a 8 a, nu mai pui tigara in gura. primele 3 zile am luat cate o pilula, dimineata, insa...nu prea a avut efect, mai mult decat atat, fumam mai cu pofta. din a 4 a zi, am dublat cantitatea de medicament, asa e de altfel si procedura de administrare. sa zic ca seara am avut vagi senzatii de greata, fapt ce s-a repetat si in a 5 zi. in a 6 zi, deja am scazut la jumatate numarul tigarilor, insa starile de rau care mi le-a indus - ameteala, greata au contribuit si ele. in a 7 zi am fumat toata ziua 5 tigari, nu ca mi-am impus, dar era vizibila starea de rau. seara am fumat ultima tigara. si din a 8 a zi, am terminat cu ele! mi-a fost tare teama de sevraj, de cum voi reactiona, inclusiv daca voi fi apta sa renunt la ele sau nu.

prima mea zi de nefumator, n-a fost din cele mai fericite, si asta nu ptr ca tanjeam dupa o tigara, chiar nu am avut sentimentul asta, decat la nivel de automatism, nicidecum ca dorinta. prima impresie care am avut-o e ca toate reactiile adverse ale zybanului - si nu sunt putine - cu exceptia convulsiilor, se manifestau la mine: greata, agitatie, stare de discomfort, dureri de cap, ameteli, tremur si bufeuri... mai putin starea de nervi, care la mine nu s-a manifestat sub nicio forma. a doua si a treia zi, in afara usoarelor ameteli, nu am am mai avut nimic. tigari as fi aprins, dar tot la nivel de automatism. ptr ca nu imi doaream asta.

am deja mai bine de 2 saptamani de cand nu mai fumez, stau in preajma fumatorilor, am facut-o din prima zi ptr a imi incerca poftele, dar... nimic. nu ma afecteaza cu nimic. stiu ca n-am sa mai fumez niciodata, iar asta nu ptr ca asa cred eu acum, ci ptr ca 8 ani cat am fost fumatoare am tanjit a fi nefumatoare, ii invidiam pe cei care nu fumeaza, ptr ca ei erau liberi, nu erau sclavii unui viciu atat de urat mirositor.

inca o chestie. desi multa lume sustine fatul ca daca te lasi de fumat te îngrasi, aflati ca eu de cand m-am lasat de tigari am mai slabit 1, 5 kg. de ce? simplu, zybanul iti impune sa bei minim 2 litri de apa pe zi. cand simteam nevoia de tigara, acel automatism, beam un pahar cu apa, cu inghitituri mici. mesele regulate, si nemancatul dupa ora 18 m-au ajutat si ele.

sprijinul l-am avut si datorita cartii lui allen carr. cartea nu face minuni, nu te lasi de tigari ca prin farmec, dar iti deschide atat de bine ochii, incat n-ai cum sa nu dai crezare celor scrise acolo. totul sta in psihicul nostru. dar cel mai mare sprijin a fost de la Dumezeu, m-am rugat cu ardoare Lui sa pot trece peste inecrcarea asta, sa imi tina dorinta puternica si de neclintit! si asa s-a intamplat!

daca vrei sa devi nefumator, primul pas e sa iti doresti cu adevarat! nu sa incerci sa te lasi, ci sa vrei sa te lasi! vointa de a face lucrul asta e promontoriul luptei in a deveni nefeumator. cartea mentionata mai sus se numeste "in sfarsit nefumator" si se gaseste online gratuit.

eu va urez bafta!!! sa deveniti cat mai repede NEfumatori!
0
06-03-2013, ora 13:49
mihnea2000
Nu este medic/terapeut
mihnea2000
Mi-au fost de mare ajutor sedintele de coaching de la Centrul Armonia din Bucuresti, continui sa merg la ei. -*


(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Faza luteală a menstruației poate ajuta femeile care doresc să renunțe la fumat
  •