Retragerea gingiei

12-10-2012
Clarice
Nu este medic/terapeut
Clarice
Buna ziua,
Am avut o lucrare la cei 4 dinti din fata. Dupa aproape 8 ani, a inceput sa mi se retraga gingia de la unul din dinti, lucru care ma deranja estetic. Ca atare, am mers la stomatolog si mi s-a recomandat schimbarea lucrarii. In prezent am o lucrare de portelan, cimentata definitiv luni. Astazi, vineri, am costatat ca mi s-a retras din nou gingia in vechiul loc, nu atat ca la vechea lucrare, dar totusi vizibil. Intrucat mi s-a umblat la gingie, aceasta cred ca era inflamata si din acest motiv nu se retragea, insa dupa o saptamana, cred ca s-a vindecat si a ajuns la vechea forma. Ce pot face in aceasta situatie?? Exista un tratament care m-ar ajuta ca gingia sa isi ia vechea forma? Mentionez ca am 27 ani. Multumesc frumos!
4 comentarii
0
13-10-2012, ora 03:40
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu poti face nimic, odata retrasa gingia nu isi mai revine, asta mi s-a spus mie de catre medic acum o luna. Am si eu gingia putin retrasa intre doi molari.
Foloseste ata dentara in fiecare seara pentru a evita retragerea gingiilor in timp. Cu trecerea anilor acestea se retrag fie ca ai lucrare fie ca nu. Poti amana acest lucru numai prin folosirea regulata a atei dentare.
Retragerea gingilor poate fi doar prevenita.
0
15-02-2013, ora 20:12
anaanca
Nu este medic/terapeut
anaanca
Si eu am tot 4 dinti imbracati. Cum pot folosi ata dentara pentru ca dintii sunt intruna, nu sunt imbracati unul cate unul. Nu cred ca ma ajuta deloc...
0
19-02-2013, ora 17:54
eros1
Nu este medic/terapeut
eros1
salut! dute la un parodontolog care iti va spune obtiunile posibile.
0
21-02-2013, ora 17:17
Ioana-B
Nu este medic/terapeut
Ioana-B
@Clarice In primul rand, ar trebui sa ai un periaj corect, de la gingie spre dinte si nu invers, circular sau cu miscari orizontale care efectiv reteaza gingia si duce la retragerea ei. Daca fumezi, ar trebui sa te lasi ca si acest lucru duce la retragerea ei, se produce o microarsura la fieacre fum tras, si gingia se apara retraganju-se!
Exista si un tratament, dar numai chirurgical, poti intreba medicul la care mergi!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: