rezultat analize sange

23-12-2010
ami_34
Nu este medic/terapeut
ami_34
La analizele efectuate de sotul meu la hemoleucograma au aparut urmatoarele valori modificate numai la unele pe care as dori sa stiu ce indica.
MCHC-37, 1g/dl(31, 7-33, 8)
MPV-6, 6fL(7, 3-9, 0)
Mid#-0, 2(0, 3-0, 8)
iar sideremia-46(35-168) si magneziu seric 1, 66 mgdl(1, 80-2, 60)calciu val normale 9, 42(8, 60-10, 30)
Timp de 2 luni jumate a urmat un regim pentru gastrita hiperacida si bila lenesa, mancand numai gratar de pui cu pilaf sau piure si cartofi natur, fara fructe legume ceea ce i-a dus la lipsa poftei de mancare slabind in o luna jumate 12 kg si pe toata aceasta perioada datorita acestei probleme a facut atac de panica si foarte mult stres.A urmat si tratament pentru gastrita.Alta analiza facuta este examenul citologic frontiu sanguin in care toate valorile sunt in limite normale.Acum simptomele care le are sunt ameteli si uneori dureri mici de cap.As dori sa stiu ce inseamna aceste valori modificate.
6 comentarii
0
22-10-2011, ora 13:57
nina_c
Nu este medic/terapeut
nina_c
pot sa am sindrom mielodislazic daca HEMOLEUCOGRAMA completa arata astfel:
Leucocite 4.36 UM 10^9 normal (5-10)
medii 0.10 UM 10^9 normal 0.2-1.2
limfocite 1.79 UM 10^9 normal 1.3-4
granulocite 2.46 UM 10^9/l normal 2.5-7.5
limfocite 41.1% normal 22-30
Medii% 2.4 normal 3-7
granulocite% 56.50 normal 50-75
Eritrocite 3.89 um 10^12/l normal 4.1-5.4
hemoglobina 12.3 um g/dl normal 12-16
hematocrit 34.81 um % normal 34-46
Volumul mediu eritrocitar 89 um fl normal 76-96
hemoglobina eritrocitara medie 31.6 um pg normal 27-32
con.med de hem a eritrocitelor 35.4 um g/dl normal 30-35
indice de distributie a eritrocitelor 15.1 um % normal 11-16
trombocite 113 um 10^9 normal 150-450
volum mediu trombocitar 11.3 um fl normal 8-15
trombocrit 0.13 % normal 0.16-0.36
indice de distributie a trombocitelor 42.7 um % normal 0-99.9
vsh 1h 15 um mm/h normal 2-13
0
20-03-2012, ora 19:31
luandamaria
Nu este medic/terapeut
luandamaria
Doresc interpretarea unui medic hematolog pentru urmatorul rezultat al punctiei sternale: Maduva osoasa normocelulara, cu raportul granulo/eritroblastic aproape egalizat. Seria eritroblastica hiperplazica de tip microblastic, cu frecventi eritroblasti mici, bazofili, cu citoplasma redusa, frecvent picnotici. Seria granulocitara - fara modificari. Seria megacariocitara 2 la mie, trombocitogena. Plasmocite 2%. Limfocite 5%. Frecventi nuclei liberi. Femeie, 33 ani
0
25-07-2012, ora 18:42
madalin86
Nu este medic/terapeut
madalin86
e posibil sa am leucemie cu analizele pe care le-am facut leucocite 16400 (4000-10000)monocite 11, 90(3-7)neutrofile 70, 70(45-70)hemati 4 590000(4, 5-6, 5 mil)limfocite 15, 30(20-40)proteina c reactiva 49 (0-5)stgo 67(5-38) stgp 19(5-41)rmn L4-L5, L5-S1 se macina aslo 667(0-200)
0
18-09-2012, ora 13:22
bby_h
Nu este medic/terapeut
bby_h
buna ziua, as avea o intrebare, in urma hemoleucogramei eosinofilele au o valoare de 6% valorile normale fiind de 1-3% iar monocitele au o valoare de 9, 3% valorile normale fiind de 3-7%, este ceva grav sau care ar fi cauza?
0
27-06-2013, ora 16:16
maryamihaela
Nu este medic/terapeut
maryamihaela
buna ziua!mi-am facut analize la sange si mi-a iesit vsh-ul foarte mare, respectiv 125.care poate fi cauza?eram pe ciclu atunci cand am facut analizele.e posibil sa fie din cauza asta?
0
26-06-2014, ora 15:12
brinzea adina
Nu este medic/terapeut
brinzea adina
Buna ziua.am o fetita de 1 an si o luna.in urma analizelor de sange doctorul ei a realizat ca are anemie dar fierul eate in lite normale...mi-a spus ca e suspecta de thalasemie. Va rog ajutati-ma.sunt foarte speriata.multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un dispozitiv imprimat 3-D ce poate detecta rapid anemia
  • A fost dezvoltat un sistem cu micro-ace pentru a analiza concentrația medicamentelor din organism
  • Infecție bacteriană sau virală? Indiciile leucogramei (formula leucocitară)
  • Analize uzuale (și interpretarea lor pe scurt)
  • Hemoleucograma - informații pacient
  • Un nou test de sânge are o predictibilitate mai mare a riscului de boli
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.