rezultat biopsie melanom

26-03-2012
droxi1
Nu este medic/terapeut
droxi1
Am si eu o nelamurire privind diagnosticul mamei: melanom malign nodular polipoid cu nodul de regresie tumorala, ulcerat, index mitodic aproximativ 3 mitoze/ hpf ; Clark IV, breslow 11 mm, limite de rezectie operatorie fara invazie tumorala. Tomograful l-am facut inaintea operatiei si n-a iesit nimic.
Rezultatul l-am luat saptamana trecuta si n-am fost inca la oncolog.
Leziunea a aparut in urma cu 12 ani dupa ce a rupt o alunita situata pe spate, care s-a intins ca o pata la suprafata pielii. In luna decembrie a facut zona zoster iar in luna ianuarie a inceput sa se dezvolte, i-a aparut un nodul pe zona respectiva, nodul ce se dezvolta f. repede.Ce nu inteleg eu: daca era in regresie de ce se dezvolta si de ce atunci cand o fi fost in remisie nu s-a dezvoltat si nu s-a manifestat ca "melanom" adica n-a dat metastaze etc. In acesti 12 ani dermatologul l-a care mergea (inclusiv in luna ianuarie), o diagnostica cu Melanoza Dubreuilh diagnostic ce mi se pare mai corect avand in vedere evolutia sa in cei 12 ani, dupa care o fi devenit maligna dar de ce in regresie ?
Multumesc
9 comentarii
0
26-03-2012, ora 10:54
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intai de toate: trebuie sa iti clarifici intrebarea fata de tine intai, si apoi sa o formulezi intr-un mod mai concis, pentru ca eu sincer, desi am o banuiala, nu cred ca inteleg prea bine care e intrebarea ta. tind sa cred ca nu vrei sa accepti diagnosticul. asa e ?

despre regresia melanomului malign: contrar opiniei publice, sau in orice caz, sugestiei etimologice a cuvantului, regresia (diagnosticata la examenul histopatologic, la microscop) este un FACTOR DE PROGNOSTIC NEGATIV pentru evolutia bolii. regresie nu inseamna remisie a bolii, ci doar caracteristica anumitor leziuni de a se micsora, dar totusi corelandu-se cu un risc foarte mare de recidiva, la distanta sau locale.
0
26-03-2012, ora 11:42
droxi1
Nu este medic/terapeut
droxi1
Tocmai asta nu inteleg : leziunea se marea si era in regresie ? Daca era in regresie nu trebuia sa se micsoreze ?
0
26-03-2012, ora 11:47
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu. regresia semnifica existenta unei portiuni (oricat de mici) din tumora care dispare/se retrage. in acelasi timp restul tumorii (care facuta din milioane de celule) poate sa creasca, astfel descriindu-se un comportament foarte agresiv al tumorii, inclusiv prin faptul ca nu mai poti avea, de exemplu, incredere in marginile de siguranta oncologica.
0
26-12-2013, ora 23:26
me_geanina
Nu este medic/terapeut
me_geanina
Melanom malign invaziv polipoid breslow 2, 3 mm ulceratie prezenta invazie linfovasculara prezenta.Acesta este rezultatul biopsiei mele am făcut acum doua saptamâni m-au operat cu margini de siguranţă si buletinul histologic este:Pe sectiunile examinate nu se evidenţiaza insule de celule tumorale apoi pentru a fi siguri mi-au făcut si testele imunohistochimice:S100 pozitiv difuz in filetele nervoase, rare melanocite si celule Lagerhans localizate intraepidermic HMB45 pozitiv citoplasmic in rare melanocite situate la nivelul stratului bazal al epidermului.Trebuie peste puţin timp sa fac ganglionul santinela dacă nu sunt invadati am înţeles k ar fo foarte bine sperrrr..va rog dacă îmi poate spune ceva un medic sau o persona care este sau a fost in aceeaşi situaţie
0
27-12-2013, ora 11:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sigur. ce intrebare ai ?
0
27-12-2013, ora 23:16
me_geanina
Nu este medic/terapeut
me_geanina
Cum vi se pare situaţia??IAm fost deja la 3 oncologi dar trebuie sa fac ggl santinela si apoi o sa ştiu stadiul..
0
28-12-2013, ora 19:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pentru a discuta ceva aici, daca nu ai o intrebare specifica, ar trebui plecat de la ce stii deja despre situatia in cauza. este o forma de cancer de piele care trebuie operat, dar trebuie investigat si mai departe, una dintre aceste investigatii ulterioare necesare putand fi tehnica ganglionului santinela. este foarte important pentru a se decide ce se va face ulterior.
0
28-12-2013, ora 20:29
me_geanina
Nu este medic/terapeut
me_geanina
Ok multumesc pentru răspuns va voi tine la curent după ce voi face ggl santinela.Numai bine la toată lumea
0
02-01-2014, ora 02:15
me_geanina
Nu este medic/terapeut
me_geanina
Buna RaulDuke dacă îmi poţi răspunde..îţi spuneam mai sus ca am fost operata cu margini de siguranta acum o luna si in aceste zile am observat ca lângă cicatrice este o pata albă de vreo 2 cm..este un motiv de îngrijorare?!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: