rezultat imunohistochimic

57 comentarii 1 2
0
05-08-2012, ora 09:14
madutza87
Nu este medic/terapeut
madutza87
Buna ziua!
Imi pare rau ca nu am reusit sa revin pana acum si sa va dau datele cerute.
Rezultatul histopatologic este:Fragmente de tegument prezentand din derm si hipoderm proliferare tumoara maligna cu aspecte de liposarcom dediferentiat(liposarcom bine diferentiat cu sarcom pleomorf nediferentiat de grad inalt).
RMN-ul ni s-a recomandat sa il facem pt bratul drept dar nu a mai fost efectuat deoarece socrul meu sufera de claustrofobie si are si niste oscilatii la inima si n-a reusit sa stea in acel tub.
Am facut in schimb examenul CT la bratul drept si ne-a spus dr aldea de la institutul oncologic fundeni care l-a operat ca sunt niste ganglioni normali aia, sa nu ne facem griji, dar in urma operatiei ni s-a spus ca a fost una mai complicata, ca i s-a taiat mai mult, a fost desfacuta si operatia efectuata prima oara.Peste 15 zile a fost programat la control si peste 30 sa scoata firele.Mentionez ca examenul CT nu ne-a fost recomandat de dr care l-a operat ci de un alt doctor.Pana acum nu ni s-a spus decat ca dupa ce o sa primim rezultatul biopsiei o sa trebuiasca sa inceapa radiologia.
O asistenta din spital ne-a indrumat sa cumparam un medicament Nicolit si sa incepem cu el.Ce parere aveti despre acest medicament?
Multumesc.
0
05-08-2012, ora 14:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
parerea mea este ca Nicolit nu este un medicament si cu siguranta nu un produs cu eficienta in cancer. oricat ati plati pentru el, deci, mai mult decat ZERO este prea mult, mai mult decat valoreaza. de multe ori aceste produse nedemonstrate si netestate pot sa aiba si toxicitati necunoscute. atentie mare deci !
0
27-08-2012, ora 04:05
cocoricos
Nu este medic/terapeut
cocoricos
Buna seara..din nou.am terminat 15 sedinte de cobaltoterapie.acum ar trebui sa incep sa iau pastilele care am inteles ca le voi lua 5 ani de zile de acum incolo.bineinteles daca nu intervin schimbari.V-as ruga sa-mi spuneti, daca stiti, in afara de Tamoxifen, despre care am auzit ca voi lua, mai exista si alte medicamente de genul, mai bune??????
0
30-08-2012, ora 00:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
exista, dar nu pentru cineva care nu a ajuns, intr-un fel sau altul, la menopauza.
0
23-10-2012, ora 19:35
julles26
Nu este medic/terapeut
julles26
Buna seara, as dori sa stiu si eu ce inseamna rezultatul la biopsie si examenul imunohistochimic facut la conizatie pentru diagnosticul de carninom in situ col uterin si infectie cu HPV 16 si 58:
fragmente de col uterin prezentand in intreaga grosime a epiteliului pavimentos pierderea polaritatii celulare si marcat pleomorfism cito nuclear CIN 3/carcinom in situ cu extensie focala la nivelul glandelor subiacente si focare limitate de invazie in corion; restul epiteliului cervical cu arii intinse de metaplazie pavimentoasa matura si imatura, glandele dilatate chistic prin continut palid eozinofil, unele cu neutrofile si leziuni de exo-endo-cervicita cronica eroziv-exulcerativa; moderata hiperemie si edem interstitial.
testele IHC efectuate releva: HPV 16 pozitiv in rari nuclei si citoplasma epiteliului scuamos; WAF1 pozitiv nuclear, P16 pozitiv citoplasmatic in epiteliul scuamos; P63 pozitiv in numerosi nuclei din ariile neoplazice; index Ki67 80% in ariile neoplazice ale epiteluilui scuamos.
Leziune complexa jonctionala alcatuita din carcinom in situ si displazie severa cu arii focale de microinvazie dezvoltat pe fondul unei cervicite cronice eroziv-ulcerative cu marcate modificari regenerative la niveliul epitelial.
ce ar trebui sa fac in continuare? care ar fi urmatorul pas? radioterapie, brahiterapie, histerectomie?? mentionez ca am 33 de ani, nu am copii si sunt foarte speriata.
Multumesc din suflet!
0
23-10-2012, ora 22:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
trebuie sa vorbesti intai cu un oncolog si apoi cu un chirurg specializat in chirurgie oncologica ginecologica. deci NU cu un ginecolog pur si simplu sau cu un chirurg pur si simplu. ce descrii tu suna a cel mai probabil in cancer de col uterin in cea mai incipienta forma, ca atare rezolvabil, deci vindecabil COMPLET prin nimic altceva decat o excizie chirurgicala minora, care sa nu presupuna histerectomia si deci conservarea chiar a posibilitatii de a avea un copil.

totusi acest lucru tine de ce mai zice si examenul ginecologic complet si chiar un examen imagistic, eventual un RMN local, spre a se stabili exact STADIUL si deci si ce trebuie facut ca tratament.

primul om care trebuia sa te indrume este chiar cel care a facut biopsia. ce ti-a zis el ?
0
23-10-2012, ora 22:45
julles26
Nu este medic/terapeut
julles26
multumesc din suflet ptr raspuns. doctorul de la anatomie patologica nu mi-a spus nimic, doar ca cel mai bine este sa vorbesc cu doctorita mea ginecolog.
Mentionez ca am facut si un RMN inainte de conizatie.
0
23-10-2012, ora 23:10
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ok, deci ai facut o CONIZATIE ? pai in asta consta tratamentul in forma foarte localizata. nu pot spune daca pe buletinul histopatologic este vreun factor suplimentar de risc. nu stiu daca ce ai prezentat tu este examenul histopatologic de la BIOPSIE sau de la CONIZATIA in sine (pare mai degraba de la o biopsie preliminara).

RMN-ul ce spune anume ? apoi, da, nu cu anatomopatologul trebuie sa vorbesti, ci cu ginecologul care te-a operat. ulterior e necesar sa te consulte si sa vada tot dosarul si un ONCOLOG. s-a pus in discutie vaccinul anti HPV ? la ora actuala se recomanda vaccinarea chiar si dupa operatia pentru un cancer localizat, cum e si cazul tau, nu stiu daca in romania se practica asta momentan.
0
23-10-2012, ora 23:31
julles26
Nu este medic/terapeut
julles26
scrie sus in primul meu mesaj ca este rezultatul la biopsia de la CONIZATIE. RMN -ul spune ca col uterin discret neomogen la nivelul regiunii posterioare unde se individualizeaza o arie nodulara de ~ 10 mm diametru, izosemnalT, hiposemnal T2, fara restrictie de difuzie, fara depasirea conturului cervical, fara extensie catre rect sau fundul vaginului; ovare cu morfologie normala, cu chisturi foliculare periferice de maxim 11 mm in stanga si 8 mm in dreapta.
Concluzie: Leziune col uterin fara extensie regionala, fara adenopatii sau determinari secundare decelabile.
Mentionez ca acest RMN a fost facut inainte de CONIZATIE, iar ginecologul care m-a operat m-a trimis la IOB ca nu mai este de domeniul dansului (asa a spus). Nu s-a pus in discutie si vaccinul anti HPV.
0
24-10-2012, ora 15:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
si cu oncologul ai vorbit ? ce ti-a spus ?
0
25-10-2012, ora 00:42
julles26
Nu este medic/terapeut
julles26
am fost la 3 oncologi care mi-au spus 3 lucruri diferite:
1 - radioterapie
2- monitorizare atenta si linistita acasa
3- control, video colposcopie si un alt RMN

nici unul nu-mi spune ce stadiu este, doar ca este microinvaziv si eu as dori sa-mi spuna exact este stadiul 1a sau 1b sau 0 sau... ceva.


eu pe cine sa iau de bun? care stie exact ce trebuie sa fac eu in momentul acesta?
0
25-10-2012, ora 01:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu vad cum se poate face "monitorizare acasa". dintre variantele propuse:

1 - nu vad rostul radioterapiei; desigur ca asta ar trebui facut pentru a scadea riscul de recidiva, dar atunci de ce nu s-a practicat histerectomie totala din prima ? pentru ca daca se face iradiere, nu mai poti avea un copil... deci intregul scop al unei operatii "mici", cum a fost conizatia, e pierdut. chirurgul care a facut conizatia trebuia mai intai sa se consulte cu un oncolog...

2 - monitorizare pur si simplu poate fi facut, si este principalul lucru care trebuie facut, daca vrei sa-ti mentii posibilitatea de a face copii; desigur ca trebuie insistat pe partea cu MONITORIZAREA, intrucat exista un risc de recidiva care nu e neglijabil.

3 - control, colposcopie si RMN, ei bine, astea trebuiau facute de la inceput, inainte de a se arunca ginecologul in "conizatie", asa de capul lui. desigur ca si acum ele trebuiesc repetate, ca punct de plecare fie pentru o urmarire pe termen lung, fie pentru inceperea unui al tratament; evident ca daca e "cancer ramas pe loc", trebuie facut ceva; daca nu, poate fi continuata urmarirea si poti incerca sa faci un copil.
0
25-10-2012, ora 21:19
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Carcinom in situ inseamna cancer microinvaziv adica stadiul 0. Fa un efort si dute la IOB, cum dealtfel ti-a recomandat si medicul care te-a operat, cu toate hartiile pe care le ai, cu trimitere de la medicul de familie si copie ca esti asigurata. Sanatate.
0
25-10-2012, ora 22:41
eas
Nu este medic/terapeut
eas
Eu am avut cancer la san si am facut preventiv si vaccinul anti HPV ca tot nu eram infestata cu HPV. Spune-i doctorului tau de familie ca vrei sa-l faci pe baza hartiilor medicale pe care le ai, va face o cerere la directie si ti se va face gratuit ca si asa ele sunt cumparate si expira ca la noi nu prea vrea lumea sa le faca. Nu ai nevoie de nici o hartie medicala suplimentara de la oncolog pentru asta. Si daca cumva macar unul dintre oncologii la care ai mentionat ca ai fost a fost de la IOB imi cer scuze pentru sfatul anterior devenit inutil de a te duce la IOB. Sanatate.
0
25-10-2012, ora 23:31
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
intr-adevar in aceasta etapa vaccinarea anti HPV este controversata. lumea medicala inca nu e pusa perfect de acord fata de valoarea lui, aici si acum, spre deosebire de cum e la fetele de varsta tanara care nu si-au inceput inca viata sexuala, la care e foarte indicat.

a nu se confunda T0 cu Tis, adica in situ, care este cazul aici, cel putin pe baza a ce ai expus tu.
0
26-10-2012, ora 01:20
julles26
Nu este medic/terapeut
julles26
control, colposcopie si RMN, le-am facut dinainte sa se arunce ginecologul in conizatie, acum trebuiau repetate din cate am inteles eu.
Dar am fost azi la IOB la un doctor kre mi-a si facut un consult, si mi-a spus k pana nu se vindeca operatia nu poate face nimic si sa mai vin peste o luna din nou la control.
tot acelasi oncolog mi-a spus k e stadiul 1a.
despre vaccinarea cu anti HPV am auzit si eu pareri destul de controversate acum, astept noile informatii si vesti de la congresul din decembrie la care participa si dr mea ginecolog..

deci sunt in acelasi stadiu k si nestiinta.
0
26-10-2012, ora 09:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai ce anume vrei sa stii ?
0
26-10-2012, ora 14:39
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
buna ziua!

mama a fost diagnosticata cu 7 ani in urma cu neoplasm de corp uterin. a fost radiotratata si operata atunci, apoi boala a recidivat cu 2 ani in urma in tesuturile moi ale abdomenului, depistandu-se 8 formatiuni tumorale. a fost operata din nou pentru rezectia a 6 dintre tumori. a facut apoi chimioterapie (6 sedinte). la CT-ul de dupa chimio a rezultat ca mai exista o tumora situata in apropierea ficatului. a fost operata si pentru aceasta tumora. la CT-ul urmator a aparut o 'ingrosare parcelara, neregulata a peretelui lateral drept al rectului in contact cu bontul vaginal pe o lungime de aprox. 30mm' cu recomandarea unei colonoscopii. lacolonoscopie s-au gasit doar 2 formatiuni protruzive (una descendent pe flexura splenica siuna transvers, la110 cm) pentru care s-a facut biopsie. rezultatul biopsiei este urmatorul:

Materialul trimis pentru examinare
Biopsii colonice.
Descriere macroscopica
1. Formatiune protruziva colon transvers, 3 mm.
2. Formatiune protruziva sesila de 4 mm la nivelul flexurii splenice.
Descriere microscopica
1. Formatiune protruziva colon transvers:
Examenul histologic al fragmentului receptionat, masurand 0.3 / 0.2 / 0.2 cm, evidentiaza mucoasa
colonica cu arhitectura glandulara si mucosecretie conservate cu edem si vasodilatatie capilara in
lamina propria.
2. Formatiune protruziva sesila:
Examenul histologic al fragmentului receptionat, masurand 0.3 / 0.2 / 0.1 cm, evidentiaza mucoasa
colonica cu arhitectura si mucosecretie conservate, edem si vasodilatatie capilara in lamina propria.
Diagnostic anatomo-patologic
1 si 2: Aspect histologic de mucoasa colonica prezentand edem si vasodilatatie capilara in lamina
propria.
cum este rezultatul colonoscopiei?
va rog sa ne spuneti ce considerati dvs ce trebuie facut mai departe.

multumesc!
0
26-10-2012, ora 15:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
colonoscopia si biopsiile nu releva cancer. trebuie sa vada si medicul care a cerut colonoscopia rezultatele si apoi sa vorbiti cu el, asta trebuie facut mai departe.
0
26-10-2012, ora 16:15
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
multumesc pentru raspuns.
in principiu ne trebuie o a doua opinie la CT?
0
26-10-2012, ora 17:44
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in principiu nu.
0
26-10-2012, ora 21:44
aralex
Nu este medic/terapeut
aralex
recomandarea pentru colonoscopie i-a fost data de medicul imagist care a facut CT-ul, la dumneaei trebuie sa mergem pentru reinterpretare. m-am exprimat gresit anterior, imi cer scuze
0
26-10-2012, ora 23:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cred ca e esential si pentru oncolog sa vada cam orice analiza conexa cu boala.
0
20-11-2013, ora 13:35
Miroiu
Nu este medic/terapeut
Miroiu
in urma unei analize de laborator am primit urmatoarele rezultate:
Histopatologic - parenchim ovarian cu prezenta de structuri glandulare tapetate de celule cu modificari nucleo-citoplasmatice cu pattern zonal serotoliform.
Imunohistochimic - ER pozitiv 90%; Ck7 pozitiv; Ck20 negativ; CEA negativ.
Concluzii Aspectul histopatologic si testele imunohidtochimice pledeaza pentru un adernocarcinom endometrioid serotoliform (pe fragmentul examinat).
0
22-11-2013, ora 13:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
care este intrebarea ?
0
25-11-2013, ora 10:00
Miroiu
Nu este medic/terapeut
Miroiu
Este sau nu cancer ? asta este intrebarea, si daca este de care ?
0
25-11-2013, ora 12:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
Da, este cancer! apoi despre "de care"... nu stiu exact cate feluri de cancer cunosti si dintre care vrei sa iti spun ca este. In primul rand este cancer de ovar.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
57 comentarii 1 2

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.