Ridicarea sanilor "cazuti" - Intrebari si Raspunsuri

09-04-2017
Dr. Bejinariu Catalin
Chirurgie plastica - microchirurgie reconstructiva, Bucuresti
Dr. Bejinariu Catalin
Am creat acest topic de conversatie pentru a veni in sprijinul pacientelor care isi doresc sa cunoasca in detaliu etapele procedurii de "Ridicare a sanilor" (Mastopexie), precum si conduita postoperatorie recomandata.

Va invit sa imi adresati intrebarile dumneavoastra cu privire la operatia de "Ridicare a sanilor", asigurandu-va ca voi raspunde in cel mai scurt timp cu putinta.

Efortul prelungit, alaptarea, oboseala accentuata, fluctuatiile de greutate, factorii genetici, precum si efectuarea activitatilor sportive recreationale fara utilizarea unei bustiere sunt toate cauze care determina pierderea elasticitatii pielii si a glandelor mamare si aparitia aspectului neplacut de “sani lasati”.

Exista multiple tehnici de realizare a interventiei chirurgicale de ridicare a sanilor (mastopexie), alegerea acestora depinzand de severitatea cazului, precum si de asteptarile pacientei cu privire la rezultatul postoperator.

Clasificarea "Sanilor lasati/cazuti"

• Stadiul I – areola este situata la nivelul santului inframamar situat intre san si torace;
• Stadiul II – areola este situata sub nivelul santului inframamar;
• Stadiul III – areola este situata la nivelul polului inferior al sanului.

Detalii procedurale

In functie de tipul de interventie pe care urmeaza sa il practicam durata acesteia variaza intre 90 si 120 de minute, timp in care starea dumneavoastra este monitorizata strict cu aparatura de ultima generatie si personal calificat si supraspecializat in asigurarea anesteziei in chirurgia estetica. Una dintre cele mai frecvent utilizate tehnici presupune indepartarea pielii in exces de la nivelul polului inferior al sanului, urmata de remodelarea areolei pentru asigurarea simetriei si ridicare sanului prin realizarea unei suturi intradermice de forma literei T cu aspect inversat, astfel incat cea mai mare parte a cicatricii postoperatorii este ascunsa in santul submamar. Dupa terminarea interventiei chirurgicale veti ramane internata in clinica pentru 24 de ore, timp necesar monitorizarii postoperatorii, ulterior urmand sa va prezentati regulat la control conform indicatiilor.

Rezultate

Rezultatele operatiei de ridicare a sanilor sunt evidente inca de la terminarea interventiei chirurgicale, insa veti beneficia din plin de acestea dupa aproximativ 3 luni de la efectuarea procedurii, interval necesar vindecarii totale a cicatricelor si obtinerii unui spect natural al sanilor.

Va invit sa imi adresati intrebarile dumneavoastra cu privire la operatia de "Ridicare a sanilor", asigurandu-va ca voi raspunde in cel mai scurt timp cu putinta
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul