roaccutane - pro sau contra

4437 comentarii 1 23 ..... 147 148 Înainte ›
0
30-05-2008, ora 00:00
roxytza
Nu este medic/terapeut
roxytza
Buna ! Eu iau roaccutane de o luna - 3*10 mg./zi - fata s-a curatat (inca mai am multe cosuri, unele f. mari, cred ca ies la suprafata, oricum e bine ca nu mai sunt asa tari !), per ansamblu sunt multumita, dar de 2 zile ma doare burta si am diaree. Ar putea fi de la roaccutane? Din pacate doctora mea este in concediu, se intoarce pe 9 iunie. Ce sa fac ? A avut cineva aceste simptome? Ce-ati facut ? sa intrerup tratamentul ?
0
01-06-2008, ora 00:00
lykar
Nu este medic/terapeut
lykar
roxytza.si io am avut dureri de burta, dar io am luat 4mg/zi la inceput, si io am urmat tratamentul mai mult decat era recomandat.in fine, la mine e un caz aparte.mie mi-au disparut durerile de burta cand am scazut doza la 2mg/zi, si la mine nu se manifesta decat dimineatza, cand incercam sa mananc ceva.imediat imi venea un reflex de voma.se intampla deoarece medicamentul e cam puternic pt ce poate ficatul.iti recomand niste produse naturiste anti-hepato-toxice (cu silimarina sau ceva asemanator)
0
07-06-2008, ora 00:00
kristal25
Nu este medic/terapeut
kristal25
Mai am 1 luna jumate si am scapat!!! De abia acum, adica dupa 4 luni jumate..se vad rezultatele, adica mi-au disparut complet cosurile :))- am ramas cu urme in schimb, dar sper sa se rezolve cu laserul. asa ca tre sa aveti muuulta rabdare :). Efecte adverse nu am avut, decat faptul ca eram foarte obosita, din cauza ficatului, dar doctorul mi-a dat Essentiale si sunt ok acum. In ceea ce priveste produsele prescrise de Nedelcu, eu nu mi le-am luat, am folosit o alta gama, sunt destul de scumpe si nu cred ca au ceva special. In schimb recomand repetarea analizelor prescrise de Nedelcu LUNAR, cat si consultatia-astfel controlezi evolutia Roacutanului. Mie cel mai greu imi este...cu faptul ca nu ma pot bronza :((((...sunt alba ca varul..si sufaaar :((. AAA si inca un sfat fetelor... lasati ciocolata...cafeaua...grasimile...o dieta alimentara sanatoasa face minuni :P
0
10-06-2008, ora 00:00
kristal25
Nu este medic/terapeut
kristal25
:(((((...mi-au aparut doua cosuri maaarii... si dureroase:(((...dupa 4 luni jumate...daca reapare dupa ce termini tratamentul. eu il dau in judecata pe doctor :)))
0
17-06-2008, ora 00:00
summer
Nu este medic/terapeut
summer
buna!se pare k avem cu totii aceeasi problema:(eu iau roaccutane de 3 luni.doctora mi-a zis k voi urma tratamentul 4 luni.pana acum nu am fcut nici un fel de analiza:-S si imi e cam frica.reactii adverse nu am avut, doar k mi s-au uscat buzele si pielea.as vrea sa stiu ce produse cosmetice folositi voi(creme de fata, lotiuni de curatate).eu am continuat sa folosesc fondul de ten..nu puteam iesi fara el afara:D.inainte sa incep tratamentul cu roaccutane am folosit diverse creme ca isotrexin, brevoxil, dar nu au avut efect.eu avem cosuri si pe spate si nu prea mergeu vindecate cu ajutorul unor creme.acum, pot sa spun k mi s-a mai dus acneea, mai ales pe spate...dar am ramas cu semne.pe fata imi mai apar din cand in cand...dar oricum nu mai e ca inainte:X.imi e frica ca atunci cand voi intrerupe tratamentul sa nu imi reapara...
0
25-06-2008, ora 00:00
_wanda_
Nu este medic/terapeut
_wanda_
Ciao tutror!
Vreau sa va povestesc si experienta mea cu acneea.
Am 22 ani sufar de acnee cam de 9 ani.
Anul trecut am luat sotret la inceput de 10 mg, apoi de 20 mg. A fost super cat a durat tratamentul, am sacapt de acnee, dar in momentul in care am miscorat doza mi-au reaparut. Am luat un an foarte haotic (dermatologul mi-a spus sa iau de intretinere 4 buc de 10 mg pe saptamana-ceea ce este o prostie parerea mea, nu are efect).
Am oprit anul acesta acum aprox 3 luni deoarece analizele au iesit foarte prost (colesterol mare, glicemie mare, trombocite putine). Totul a fost relativ ok (2-3 cosuri cam atat si ceva urme + skinoren) pana acum cateva zile cand iarasi am avut o eruptie. Mi-a dat niste antibiotice si isotrexin gel. Nush ce sa zic. Peste cateva zile am licenta...
Voiam sa va intreb, ce schema de tratament urmati sau ati urmat cu isotretinoin?
0
28-06-2008, ora 00:00
kristal25
Nu este medic/terapeut
kristal25
Am revenit...mai am o luna... am un ten super:). Nu mi-a mai aparut nici un cos:), , insa am o piele super sensibila, si m-am cam iritata de la caldura asta :((, mai ales pe decolteu:(.
In ceea ce priveste problema ta Wanda.. nu stiu daca o acnee care duresza de 9 ani..se trateaza atat de simplu.. O sa-ti povestesc putin despre cum a fost la mine... Eu nu am avut probleme pana acum un 2 ani de zile cu acneea, am avut un ten chiar frumos.. apoi a aparut, dar spre norocul meu... cosurile apareau doar intr-o singura zona: barbie-maxilare..in rest toata fata curata si nici pe corp nu aveam. Am zis ca este ceva trecator, din cauza stresului.. si am amanat sa merg la doctor aproape 1 an jumate :((..pana am ajuns la Nedelcu..care mi-a zis...SUFERI DE ACNEE.. m-am gandit ca nu este ceva grav.. avand in vedere zona afectata..adica fata de alte cazuri pe care le-am vazut la cabinet eram super ok :)..Insa tratamentul pe care mi l-a prescris imi sugera altceva:(..mi-a dat Roacutanne 30 mg ( la greutatea mea de 60 kg- pt ca doza se prescrie in fnct de asta) 4 luni de zile, apoi mi-a micsorat doza la 20 mg. Pe la jumatatea tratamentului mi-a dat si pastile pt ficat, pt ca ma simteam f obosita, dar analizele, pe care mi le-am facut lunar, mi-au iesit intotdeauna bine. Acum mai am doar mici semne, pe care probabil o sa mi indepartez cu ajutorul laserului. Ramane de vazut daca reapare acneea dupa incetarea tratamentului, dar prietena mea care m-a dus la Nedelcu si a terminat tratamentul acum un an, nu mai are probleme. A si daca ai citit mai sus comentariile mele, o sa vezi ca alimentatia sanatoasa ajuta foarte mult, nu numai la acnee, ci la intregul aspect al pielii. Parerea mea este sa te duci la Nedelcu, sau ma rog la un doctor care stii sigur ca are experienta in asa ceva si sa nu faci tratamente din auzite.
0
28-06-2008, ora 00:00
kristal25
Nu este medic/terapeut
kristal25
SI fetele..faceti-va analizelel lunar daca urmati tratamentul cu Roaccutane..ca nu e de joaca, normal ar trebui sa va impuna doctorul care vi-l prescrie...
Eu m-am chinuit intr-adevar si inca mai am de tras, dar daca tot ne chinuim sa o facem cu folos:) Si nu uitati: mancarea sanatoasa: fructe, legume multe...carne mai putina..."cea de porc o dam la dusmani " : ))..si apa mmuuuuuultaaa sau ceai de tei...cu gheata si miere :))
0
28-06-2008, ora 00:00
kristal25
Nu este medic/terapeut
kristal25
Sa ne racooooriimmm :(((
0
28-06-2008, ora 00:00
kristal25
Nu este medic/terapeut
kristal25
Am uitat sa zic ca tratamentul meu dureaza 6 luni. au trecut 5:)
Hai ca v-am plictisit cu atatea comenturi: ))
0
16-07-2008, ora 00:00
beebytzuky
Nu este medic/terapeut
beebytzuky
deci.sa ai sintome...adverse dupa ce folosesti roaccutane..depinde de organismul fiecaruia..eu..am folosit 7 luni de zile..shi au avut efect..nu am ramas nici nu pete nici..nu cosuri..
nici cu nimik.deci depinde de cum il asimileaza fiecare...
0
25-07-2008, ora 00:00
_wanda_
Nu este medic/terapeut
_wanda_
Nedelcu e din bucuresti din cate am obs. Eu sunt din Timisoara.
Vreau sa precizez ca am o forma usoara de acnee, dar persistenta.
Tratamentul urmat cu sotret a fost prescris de un medic dermatolog din Tm cu experienta. N-am luat niciodata nimic de capul meu.
Am cam fost pe la toti din Tm, deja ma gandesc sa merg la Szeged in Ungaria, am inteles ca multi timisoreni merg acolo.
problema e ca mie mi-au iesit analizele proaste. As vrea sa reiau tratamentul peste ceva timp. Acum folosesc isotrexin gel.
Ca sa nu mai zic ca am dat o gramada de bani pe laser, microdermoabraziune etc. Toate acestea ajuta temporar.
Oricum este evident ca toate tratamentele acestea actioneaza asupra efectelor si nu inlatura cauza.
Vreau sa va mai spun ca am fost in Franta cu erasmus si am mers la un dermatolog. La ei nu se da isotretinoin decat daca:
-iei de cel putin 1 luna anticonceptionale si faci test de sarcina
-semnezi ca iti asumi efectele adverse
-faci lunar analizele de sange si TEST DE SARCINA
0
30-07-2008, ora 00:00
EA...
Nu este medic/terapeut
EA...
Off...Citind comentariile de mai sus, sunt si mai deutata decat eram... Nu stiu daca sa merg sau nu pe mana medicului dermatolog, care mi a prescris Roaccutane...3 pe zi.. Diane, 35...Clean-Ac si balsamul pt buze si inca o crema - Cold creme- probabil ( nu prea inteleg scrisul ). Mentionez ca n am mai luat pastile... singurul lucru care l am facut pt acneea care s a agravat cam de un an a fost sa mi aplic seara de seara o alta solutie, prescrisa de alt dermatolog, care se prepara in farmacii si pe care n o pot descrie decat ca fiind INEFICIENTA. Din decembrie si pana in mai...niciun rezultat... Bine, am mai si intrerupt... era f aiurea si se curata chiar greu dimineata.. ramaneam mereu cu fata umpic alba. Am mai folosit si cutaden... Bineinteles ca tot degeaba :))Si zilele trecute m am hotarat sa merg la un dermatolog pe care mi l au recomandat mai multe tipe. Am mers plina de optimism...si am plecat cu ochii in lacrimi...Nu stiu ce sa fac...sa incep sau nu tratamentul ? Am 18 ani, e vacanta...Roaccutane si cremele respective inseamna "adio fond de ten, adio bronz, adio ciocolata, carne, grasimi " Cu alte cuvinte.. izolare in casa :))In afara de astea, am mai fost incurajata intr un fel "Oricum petele acelea mici si rosii n or sa ti treaca de tot.. sau, cat de cat, dar in timp.. si f f greu ".. Mersi :X :)) "in timp " - ul asta necesita rabdare, nervi de otel si bani.Laserul cat costa? stie cineva ? Parca vad ca raman cu semnele :( Frumos asa.Bine, avand in vedere ca n am mai folosit ceva puternic... si am inceput chiar cu roacc... poate ca mai e o speranta.. sa nu am parte de mirifica si des-aminitita eruptie...
Anyway...Nu mi ramane decat sa merg zilele astea sa ma bronzez, sa ma fac frumusica ;;) ( nu ca n as fi=)) )... Sa mananc cat pot de nesanatos >:) Si de luni sa incep tratamentul. :-<
Sper sa ne auzim cu bine.. fiecare cu vesti bune.. Sa stiti ca va doresc la toate care ati scris aici sa aveti rezultatele mult asteptate pt ca meritati, dupa razboiul asta !!! Nimeni nu stie mai bine ca noi ce inseamna sa te simti aiurea si incomod si stanjenit, si sa ti vina sa plangi cand esti singura, tu cu oglindam, sau sa te uiti de o punga, sa ti o pui pe cap, cand esti in public :-j
Doamne'ajuta ! >:D<
0
30-07-2008, ora 00:00
blinyard
Nu este medic/terapeut
blinyard
eu am terminat tratamentul cu roaccutane de cca 3 luni si sunt multumit de rezultat.imi mai apar cosuri dar se vindeca relativ repede .in schimb dupa ce am terminat tratamentul am luat in greutate aproximativ 15 kilograme, si am inceput sa transpir excesiv.partea mai neplacuta e ca dupa ce incetezi tratamentul tenul ti se ingrasa din nou, dar dak folosesti un gel de curatire sau ceva nu ai probleme.
0
03-08-2008, ora 00:00
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
kristal25, te rog mult, dc mai intri, raspunde si mie la mesajul pe care ti l-am trimis. mersi muult !
0
06-08-2008, ora 00:00
Maria-Cristina
Nu este medic/terapeut
Maria-Cristina
buna tuturor! eu tocmai am venit de la un consult la medsana, unde dermatologul mi-a recomandat roaccutane, avand in vedere o acnee veche, de 9 ani, care s-a atenuat in timp, dar nu a disparut. sunt f constienta de riscuri si sunt dispusa sa mi le asum. insa m-a speriat f tare unul dintre ultimele comentarii, si anume acela cu cresterea greutatii cu 15 kg! nu cred ca pot accepta asa ceva! s-a mai ingrasat cineva dupa acest tratament? va multumesc si multa sanatate tuturor
0
26-08-2008, ora 00:00
adrian_suka
Nu este medic/terapeut
adrian_suka
hy ! Am ajuns si in ultima etapa.. Roaccutane... nashpa moment..
0
01-09-2008, ora 00:00
pakopak
Nu este medic/terapeut
pakopak
cum va mers cu tratamentele sa imi spuneti si mie :)
0
11-09-2008, ora 00:00
le_colosale
Nu este medic/terapeut
le_colosale
sal.ma numesc Alex shi mi s-a prescris roaccutane(acnee vulgara)..problema este ca fac culturism de ceva vreme shi in prospect scrie clar sa nu fac efort fizic sustinut.poate cineva sa imi ofere cateva detalii?
0
12-09-2008, ora 00:00
erosss82
Nu este medic/terapeut
erosss82
nu stiu care e treaba cu roaccutan-ul dar cu breovoxyl am rezultate destul de bune.trebuie sa stii sa il si folosesti.eu -*
e foarte simplu:1)trebuie sa te spelii cu sapun de copii inainte ca sa deblochezi porii;2)trebuie sa dai cu o cantittate destul de mare de brevoxyl si masezi fata pana intra in piele;3)astepti 10 minute sa penetreze adanc tesuturile;4) foarte important acest pas:ai nevoie de un hidratant non-comedogenic(glicerina sau ulei de jojoba) si astfel nu vei mai avea pielea uscata.
sunt multi care folosesc sistemul asta.-*
nu uitati:fara zahar, grasimi saturate;lactate si produse cu faina.
doctorii care zic ca alimentatia nu influenteaza acneea sunt cam depasiti.se bazeaza pe un studiu de acum 50 de ani.timpurile s-au mai schimbat.va dau un exemplu:in tarile subdezvoltate unde mancarea procesata de tip occidental nu exista, nu se gaseste nici macar un singur caz de acnee.acnea e o boala a civilizatiei occidentale.alimentele pe care le folosim azi, organismul nu prea le recunoaste si le transforma in toxine care produc acneea.succes!!


(*modificat de administrator)
0
12-09-2008, ora 00:00
adrian_suka
Nu este medic/terapeut
adrian_suka
Au trecut 2 saptamani de cand am inceput tratamentul cu Roacc., pe langa acesta mai folosesc si zynerit : Acum totul e altfel.. sper ca in urmarele 3 luni sa fiu ca nou!
**breovoxyl = ptaf.. ca si multe altele...

-*



(*modificat de administrator)
0
17-09-2008, ora 00:00
cris_const
Nu este medic/terapeut
cris_const
buna tuturor
ma gandeam sa intervin si eu putin in discutii. astazi este prima zi in care incep tratamentul cu roaccutane si in prima luna iau 1 pastila o data la 4 zile iar in urmatoarele 2 luni cate 2 pastilepe zi. ceea ce mi-a spus mie doctorul important(clinica dermastyle bucuresti) este ca pt a fi eficient si a nu recidiva acneea este necesar sa luati 12 pastile per kilogram, adica daca aveti 60 kg sa luati 60 x 12 pastile = 720 de pastile. asta este minimul pt ca tratamentul sa fie eficient. deci in medie dureaza cam 1 an.
mie mi-a zis ca in afara de uscarea pielii, fetei si buzelor nu vor aparea si alte reactii adverse pt ca doza prescrisa este mica si o vom lua mai lent pt a avea rezultate sigure
pe langa roaccutane mi-a mai prescris si Clean-Ac si Effaclar
daca va suna cunoscut ceea ce spun eu astept un raspuns.
0
25-09-2008, ora 00:00
blinyard
Nu este medic/terapeut
blinyard
eu am terminat tratamentul de 6 luni dar mi-au aparut acneea din nou, in special pe partea fetei pe care dorm.timp de 6 luni am avut fata curata dar vad ca pana la urma am ajuns de unde am pornit.de la incheierea tratamentului am folosit ivapur gel spumant purifiant care a avut un efect benefic asupra tenului dar acu nu mai are nici un folos, in schimb pe spate nu mi-au mai aparut din nou cosurile.pana acu am incercat toate tratamentele posibile.as ncerca cu laser dar nu prea am idee unde ash putea incerca acest lucru.sunt din iasi.dak cineva este de prin zona si ma poate ajuta astept un posr pe forum
0
19-10-2008, ora 16:21
alissia
Nu este medic/terapeut
alissia
eu am 20 de ani si ma lupt cu acneea de vreo 5 ani.am incercat si zinerite, smooderm, skinoren..dar cam degeaba.Am luat si 9luni de diane35, pe durata tratamentului, situatia s-a mai ameliorat, dar faza nasoala e k m-am ingrasat.cum am alsat tratamentul, am slabit, dar au reaparut si cosurile.ultima oara am facut tratament cu isotrexin, acneea a disparut aproape in totalitate, dar am ramas cu fatza uscata si cu niste semne foarte urate.acum o saptamana jumate m-am hotarat sa apelez la operatia cu laserul cutera.initial mi-a ars toata fatza si dupa o saptamana in kre am stat cu o vaselina non-stop pe fatza.mi s-a cojit, iar acum ar fi treb sa se vada rezultatele..dar surpriza...am tenul mai rau k inainte..am inteles k e si din vina roaccutanului pe kre il iau de 3 zile..sunt dezamagita..disperata, nu stiu ce sa mai fac, e o adevarata explozie pe fatza mea...e si foarrte uscata, se cojeste...pe langa astea mai folosesc si "Avene Cleanance"&"diacneal-Avene"..sper sa ma vindec si eu...:(:(:(:(:(
0
26-10-2008, ora 17:15
iozuza
Nu este medic/terapeut
iozuza
buna ppl! am si uitat d acest forum :D pt k sunt ok :) multumita roaccutan-elor! cred k am vreo 8-9 luni d knd l iau(facand pauza vreo 2 luni pe timpul verii) am inceput d prin septembrie sa iau, cate 1 p zi...trecand chiar si 2-3 zile fara sa iau... ce pot sa va zic? nu mai stiu c sunt alea cosuri, singura problema la mn sunt semnele :) mici pete rosii, DAR, fondul d ten face minuni! astept acum, vacanta d iarna :X sa ma duc sa imi fac un peeling chimic :X sper sa imi iasa totul asa cum imi doresc! app, nu am renuntat si nu cred k voi renunta vre-odata la clean ac si cleanance k :) sincer, sa doresc, numai bn :X
:*
0
26-10-2008, ora 17:17
iozuza
Nu este medic/terapeut
iozuza
app, dak, careva dintre voi are mai multe info despre peelingul chimic as fi recunoscatoare sa mi l oferiti si mie! ms anticipat :P
0
31-10-2008, ora 06:08
alex11102
Nu este medic/terapeut
alex11102
Sal. Sunt Alex si am inceput tratamentul cu roaccutane de aproape 2 sapt. deocamdata nu simt nici o diferenta singurul lucru e ca mi se usuca buzele. in rest nimic. iau 3 pastile de 10mg pe zi sau cateodata 4 ca eu le iau haotic :) cand imi aduc aminte. asta vreau sa va intreb voi cum luati pastilele. de ex daca iau 4 pe zii sa le iau la 6 ore? sau sa iau 2 dimineata 2 seara. are vreo importanta? treaba mai naspa e ca eu nu am cine stie ce cosuri pe fata dar am mai multe pe spate pe umeri si pe omoplati :(
multumesc mult :*
0
31-10-2008, ora 09:31
Maria-Cristina
Nu este medic/terapeut
Maria-Cristina
Salut, Alex. Nu conteaza f mult cum le iei daca iei o doza mica. In cazul tau, fiind o doza mai mare- 4/zi, indicat ar fi sa iei 2 dimineata, 2 seara. Daca iei doar 3, ia cate una la fiecare masa. Numai bine!
0
07-12-2008, ora 14:04
ellykah
Nu este medic/terapeut
ellykah
Buna tuturor.
Am si eu o problema cu acneea. Nu mare, dar persistenta. Mi-a recomandat medicul Roaccutane, bineinteles, 3 pastile pe zi si tratamentul sa tina 6 luni-1 an. Am fost oarecum surprinsa daca la cele 2-3 cosuri care imi apar pe fata si imi trec in 2 zile chiar trebuie un tratament asa agresiv. Nu sunt multumita de fata mea, mai ales ca aceste cosuri apar constant si lasa semne cat de cat, dar parca 3 pastile de Roaccutane pe zi. As putea oare sa iau 1 sau hai 2 pastile pe zi, inloc de 3? stiu ca doza minima eficienta e de 0.5 mg pe kg corp, dar cred ca se ia in considerare si gravitatea problemei. Momentan folosesc retin A de care sunt f multumita, o aplic numai pe "monstrulet" si in 2 zile isi ia jucariile si pleaca ;)) Dar trebuie tratata problema din interior, nu vreau sa stau toata viata cu ochii in oglinda si cu crema in mana:)
0
12-12-2008, ora 13:35
elena_stoica
Nu este medic/terapeut
elena_stoica
Buna,
eu am urmat tratam. cu roaccutane 5 luni si 2 sapt. am inceput cu 4 pastile/zi si am term. cu 2 past/zi.
este f. aderv ca iti usuca pielea, nasul, urechile si mai ales buzele. Cu timpul iti raman doar buzele uscate, dar am folosit 7 strugurele de la nivea. eu sunt multumita, pt ca am avut o acnee destul de puternica, iar in primele sapt, medicamenele iti scoate totata mizeria, si iti apar si mai multe, dar trece, treb sa ai rabdare
in fine, acum folosesc gama de la avene si retin A, pt o perioada de o luna, apoi ma duc iar la doctor.
nu am avut stari de depresie ori alte probleme de natura psihica. chiar mi-am revenit, si acum ma lup sa-mi dispara ranile pe care le-am facut pe fata, storcand cosii ( dar o sa treaca).
eu cred ca cel mai bine este sa se mearga la doctor, pt ca el stie ce este mai bine, poate nu este nevoie de acest medicament, care oricum nu treb. luat decat la indicatiile doctorului.
Adaugă un comentariu / răspuns
4437 comentarii 1 23 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •