Rog detalii despre dignostic CIROZA HEPATICA DECOMPENSATA

13-06-2013
Nina.
Nu este medic/terapeut
Nina.
Buna ziua,
Sunt Nina, am postat cu subiectul- Ref. neoplasm pancreatic cu invazie de trunchi celiac- in atentia Dlui Dr. Raul Duke- daca va amintiti anul trecut- anul acesta l-am pierdut pe tata in urma luptei cu aceasta forma de cancer.
Va scriu pentru ca inca urmaresc modul Dvs de a raspunde tuturor intrebarilor ce va sunt adresate si mai bucura mult sa vad cat de dedicat puteti fi oamenilor si ajutorarii acestora cu opinii, pareri avizate.

Astazi am si eu inca o mare si noua problema- mama mea a primit un diagnostic de ciroza hepatica decompensata.
Istoric- in urma cu 15 ani a suferit o interventie de colecistectomie, pietre care au dat icter si asa am aflat, s-a taiat si o portiune mica din pancreas, a continuat sa revina la analize anual, stiind de prezenta unui virus C(hepatita).

Odata cu boala tatei, mama a trecut pe planul nr. 2, astfel ca s-a neglijat, nu a mai mers la medic- chiar si asa mergea inainte la acelasi medic internist care i-a dat tatei diagnostic de raceala pulmonara cand dupa 2 luni am descoperit ca avea neo pancreas metastatic...
Acum, urmare a prezentei unei umflaturi in zona ficatului dureroasa la palpare, lipsa apetit, scadere in greutate, oboseala, dar mai ales durerea, a efectuat un set de analize(hemoleucograma, electroforeza proteine si cateva analize specifice ficatului- ce au rezultat majoritatea in afara limitelor indicate) si am decis sa ne prezentam la un medic gastroenterolog.
Astazi, acest medic ne-a spus ca mama are diagnosticul mentionat anterior, fara sanse de a mai putea fi tratata cu INTERFERON, a primit o reteta cu normix, diuretice si inca un medicament pentru regenerarea ficatului.
Rugamintea mea este sa ma sfatuiti referitor la ce ar trebui sa fac, unde sa apuc, cui sa ma adresez pentru analize cat mai amanuntite, un diagnostic cat mai sigur si o eventuala schema de tratament cu sanse de vindecare.
Ce ne asteapta plecand de la acest diagnostic- daca e sa fie verificat?
Ce putem face de aici incolo?
Mentionez ca mama nu este/ nu a fost consumatoare de alcool.
In masura timpului Dvs disponibil, sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.
Va multumesc anticipat
5 comentarii
0
13-06-2013, ora 21:27
amadi dorica
Nu este medic/terapeut
amadi dorica
Buna seara, sunt Dorica, am 53 ani si as vrea sa va rog sa ma ajutati in interpretarea unor investigatii pe care le-am facut in urma depistarii unui cancer la san. Mamografia a evidentiat o opacitate spiculata de 2 cm, retractie mamelonara dreapta, cateva opacitati nodulare, omogene, mici, la baza axilei. Biopsia -carcinom lobular invaziv. M=8520/3. Scintigrafie- Aspectul scintigrafic nu este sugestiv pentru determinari secundare osoase constituite in prezent. Concluzii CT-nodul spiculat mamar dr, aprox 2 cm.Nu sunt determinari secundare. Rezultat examen IMUNOHISTOPATOLOGIC: 1. E-cadherin intens pozitiv in celule tumorale; 2.CK34betaE12 pozitiv in celule tumorale 3. Ki-67 pozitiv 20%in tumora 4. c-erbB2 pozitiv 2+ ; 5. ER pozitiv 90%; 6.PGR negativ Concluzie: Carcinom ductal invaziv, G3, subtip molecular luminal B, pozitiv pentru receptori estrogenici si c-erbB2. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmez privind tratarea acestei afectiuni, ce tratament urmeaza sa fac. Mi s-a recomandat o analiza suplimentara privind c-erbB2 pozitiv 2+. Va multumesc mult!
0
14-06-2013, ora 05:07
amadi dorica
Nu este medic/terapeut
amadi dorica
Va rog, ajutati-ma sa inteleg situatia mea! Sunt la menopauza de aprox 3 ani.
0
14-06-2013, ora 23:01
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
dorica: am impresia ca ai mai postat acest comentariu.

nina.: ma tem ca nu pot sa te ajut foarte mult cu aceasta situatie care nu este, din fericire, una oncologica. vis-a-vis de boala de ficat cu siguranta ca va trebui sa ramana in evidenta unui gastroenterolog/hepatolog si a unui medic infectionist cu acces la medicamentele din programul de hepatita virala. ma tem ca o hepatita cronica virala si o ciroza hepatica, totusi, nu sunt niste situatii vindecabile, cel mai des. ca atare va trebui sa primeze tratamentul simptomatic de lunga durata, daca nu i se poate propune sau nu este indicata trecerea pe lista de transplant hepatic. infectionistul ar trebui sa te lamureasca mai bine, mult mai bine decat mine, in orice caz.
0
17-06-2013, ora 16:29
Nina.
Nu este medic/terapeut
Nina.
Buna ziua d-le doctor,
Va multumesc pentru raspunsul Dvs, stiu ca nu este o afectiune oncologica insa v-am solicitat opinia tocmai pentru ca va urmaresc dedicatia si profesionalismul ca care abordati orice solicitare.
Din pacate aici(in Botosani) nu dispunem de foarte multa specialitate in vreun domeniu(am expus pe scurt povestea tatei).
Vom merge in Iasi, sa cautam pe cineva sa ne ajute.
Medicul de policlinica de aici a concluzionat diagnosticul in baza unor analize de sange, fara a prescrie/ recomanda alte investigatii(avem reteta cu normix, spironolactona si furosemid).
A mentionat ca nu se impune tratament simptomatic de lunga durata, nu mai este cazul- ar fi tardiv- fapt ce m-a demoralizat si impacientat in egala masura.
Cat despre ideea transplantului, mama are 62 de ani, imi este tare frica de cum va fi vazuta aceasta varsta pe lista prioritatilor sistemului romanesc.
Va multumesc foarte mult pentru recomandarile Dvs.
0
17-06-2013, ora 22:02
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cu placere! imi pare rau ca nu pot sa te ajut mai mult.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Islandezii au ca obiectiv eradicarea hepatitei C
  • Tratamentul hepatitei C cronice cu antivirale reduce semnificativ nevoia pacienților de spitalizare pentru diferite probleme de sănătate
  • Cum contribuie microbiomul intestinal la progresia cirozei hepatice
  •