Rog raspuns! Durere axila
Buna seara, de aproximativ 5 zile am o durere in zona axilara stanga, care se duce pe mana in jos, ma doare si sanul.. La palpare nu se simte nimic anormal sau poate nu mi dau eu seama.. Insa durerea este f persistenta, gen arsura.. m am ingrijorat f tare, am fct programare la o ecografie mamara. Ce analize sunt recomandate in asemenea situație? Si ce ar insemna aceasta durere, o posibila infectie?
17 comentarii
Este greu sa te pronunti numai pe baza datelor pe care le furnizati dumneavoastra. Trebuie sa va consulte un medic si dupa aceasta consultatie se poate orienta mult mai bine si va poate recomanda investigatiile necesare. Primul pas pe care l-ati facut, acela de a va programa la o ecografie, este foarte bun. Astept mai multe date despre dumneavoastra in urma investigatiilor.
Cu stima si respect:
dr Petre Muresan
Cu stima si respect:
dr Petre Muresan
Va multumesc pt raspuns, abia acum am intrat pe forum, ecografia a iesit bine, iar dr de familie mi a dat antiinflamator si mi a zis ca este posibil sa fie de la purtatul sutienului sau de la cervicala.. dupa tratament nu am mai avut probleme, am facut si un ekg care a iesit bine spunandu mi se ca nu este nevoie de investigatii suplimentare..insa acum la cateva luni, in urma unei crize de astm (abia am fost depistata cu astm) mi a scazut tensiunea f rau, la 7/5 si aceeasi mana imi tremura, imi amortea, nu mi a facut la spital si o ecografie cardiaca, dar cel mai probabil voi face din proprie inițiativa, tinand cont ca in mai multe zile mi a scazut, doar intr una la valoarea menționată.
Intentia dumneavoastra este foarte buna. Acest lucru vi-l recomand si eu: un consult cardiologic.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Buna seara D-le dr, am facut ecografia cardiaca, nu au fost sesizate probleme, am ajuns sa fac si CT, pt ca durerile au reapărut in urma acestei raceli in care mi s au schimbat antibioticele in 3 randuri dupa diverse presupuneri ale medicilor ca as avea ba raceala puternica, ba astm sau infectie în gat.. Cu respiratul m am reglat catusi de cat, întrucât am o rinita care nu mi da pace..
La tomograf mi a iesit:plaman : cateva benzi retractile bazale stâng, cu aderente pleurale (singura chestie rea, in rest nimic, nu lichid, nu altceva, doar la sinusuri o hipertrofie). Abia azi am primit rezultatul, aceste aderente sunt motiv de îngrijorare dupa atat tratament cu antibiotic?? Durerea ink o am în partea stanga, toracica, a aparut dupa tratamentul cu antibiotice (penicilina in final) a mai scazut in intensitate, este a 6 a zi de ibuprofen de 600 mg, iau la 12 ore, nu stiu cat mai am voie sa iau.. câte zile, in spital am fct si dexametazona 3 zile, ideea ca durerea nu a disparut de tot, mai rau ma doare noaptea.. acum 2 zile parca era mai diminuata, iar azi mai pronunțată. Va rog da ti mi un sfat, am fct si bronhoscopie, a iesit ok din ce am vazut, mitologic si bk negativ, tre sa merg la dr pneumolog cu citologic si rezultatul CT care a ajuns azi.
La tomograf mi a iesit:plaman : cateva benzi retractile bazale stâng, cu aderente pleurale (singura chestie rea, in rest nimic, nu lichid, nu altceva, doar la sinusuri o hipertrofie). Abia azi am primit rezultatul, aceste aderente sunt motiv de îngrijorare dupa atat tratament cu antibiotic?? Durerea ink o am în partea stanga, toracica, a aparut dupa tratamentul cu antibiotice (penicilina in final) a mai scazut in intensitate, este a 6 a zi de ibuprofen de 600 mg, iau la 12 ore, nu stiu cat mai am voie sa iau.. câte zile, in spital am fct si dexametazona 3 zile, ideea ca durerea nu a disparut de tot, mai rau ma doare noaptea.. acum 2 zile parca era mai diminuata, iar azi mai pronunțată. Va rog da ti mi un sfat, am fct si bronhoscopie, a iesit ok din ce am vazut, mitologic si bk negativ, tre sa merg la dr pneumolog cu citologic si rezultatul CT care a ajuns azi.
Va multumesc f mult pt timpul acordat si va doresc multa sanatate!!
Referitor la durere, acum a fost mult mai pronuntata ca in august, am simtit arsuri in umar, pe brat, iar acum resimt in fata si spate umar, din ce am citit pleura da dureri... E posibil sa fie de la aceste aderente? Cât ar trebui sa mai iau antiinflamator? Dispare de la sine? Sau trebuie sa iau antiinflamator n pana dispare efectiv durerea? Nu stiu exact daca efectul ibuprofenului este si dupa..
Da. Trebuie sa mergeti cu toate rezultatele la medicul pneumolog. Trebuie sa faceti tratamentul sub coordonare medicala. Nu e bine sa va tratati singura.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Buna seara! Va multumesc pt raspuns! Am mers la dr pneumolog, a zis ca nu e nimic de ingrijorat, sunt urme de raceala si ca nu de aici vin durerile.. tratam mi l a prescris dr de la cardiologie, ibuprofen de 400 la 6 ore, i am zis si dr pneumoloag.. dupa 7 zile de antiinflamator m a mai lasat durerea, iar in timp a cedat de tot.. acum nu mi dau seama de la ce este.. singura varianta ramane coloana pt ca am fct CT apr la tot.
pneumologie a spus ca nu de la aceste aderente vine durerea, desi, dib
pneumologie a spus ca nu de la aceste aderente vine durerea, desi, dib
Dr pneumolog a spus ca nu de la aceste aderente vine durerea, desi eu am citit pe net k pot provoca durere, nu stiu ce sa mai cred, va multumesc mult pt raspuns!
Cu multa placere. Va stau la dispozitie si cu alta ocazie, daca va pot ajuta cu ceva.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Buna seara D-le doctor! Va deranjez din nou, cu aceeasi problema, durerea din zona toracica stanga, mai exact sub san, din pacate a reaparut, se pare ca nu mi da pace... efectiv nu stiu ce analize sa mai fac, dc am fct si CT, la care mi au iesit " câteva benzi retractile fine bazal stâng, cu aderente pleurale".. Iar dr pneumolog de la Inst Marius Nasta a spus ca nu de aici provine durerea, sa merg lin acasa.. am mers din nou la dr de familie care mi a zis ca nu știe de la ce pot proveni, simplu. Si asa celelalte analize le am fct din proprie initiativa, pt k ma durea f tare.. am tot luat antiinflamator si mi distrug si stomacul, iau cu omez, dar dgb... mai am o intervenție prin care am trecut, nu știu dc asta ar fi cauza, anul trecut, in aprilie, am fost operata la nas:septoplastie, turbinoplastie (aveam rinita), in urma căreia respir tot mai prost, mi a intervenit din nou dr la cornete (lateralizare si cauterizare cornete inferioare), dupa prima interventie nu puteam respira, iar la CT mi a iesit hipertrofia mucoasei cornetului stang, dupa cauterizare dgb, tot respiram f prost, apoi mi a largit spațiul, dgb, am nasul atat de infundat incat nu se desfunda nici dea olynth, apoi tot felul de stari, durere in gat, raguseala, ameteli.. E posibil sa vina din cauza problemelor de respiratie durerea aceea? Efectiv nu stiu ce sa mai fc, dr orl ist mi a tot promis ca se rezolva.. Dar in zadar, am fct analize peste analize, testele alergii, exudat, endocrine, toate negative... o sa merg mâine si la alt dr orl ist chirurg la ctrl, pt k efectiv nu stiu ce sa mai fc
Mie de multumiri pt timpul acordat de dr, efectiv sunt intr o situatie din care nu știu unde sa mai caut solutii... nu mai suport nasul infundat permanent de luni de zile, d fpt toate consecințele ce decurg, nu ma mai concentrez la nimic, dc vb putin ragusesc, iar la serviciu mai interactionez si cu oameni.. nu mai spun k imi planificasem un copil (am 29 ani).. incerc sa nu cedez psihic, plus aceasta durere destul de puternica.
Va recomand sa apelati la un centru de recuperare medicala care se bazeaza pe metode naturiste si sa incercati aceasta varianta de tratament. Noi am avut asemenea cazuri care s-au rezolvat prin metode naturiste.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Va mulțumesc pentru răspuns D-le dr, am mers la un alt dr generalist care mi a zis ca ar fi vorba de o scolioza toracala, sa fac un RMN.. si ca radiază pe nervi pana în fata.. La momentul prezent port aparat dentar, de care urmează sa scap in 2, 3 luni (il am de 2 ani), am sunat pt RMN, insa nu mi face cu aparat, astept sa l dau jos sa pot fce investigația, intre timp sper sa rezolv si probl nasului, pt k nu stiu dc rezist acolo in tub, avand aceste probl cu respiratia... deja am mers la consult la alti medici, ORL isti si un estetician, urmând a ma decide la care sa fac o noua interventie, pt k pana acum se pare k sunt destule nereguli după prima interventie la nas, insa sunt zapacita, ORL istul imi zice k e de la cornete si sus septul mai este putin deviat si se simte spatiul fiind mic.. iar esteticianul ca e vb de constructie, ca in sus e f ingust nasul, iar jos larg, iar fluxul nu este asigurat... Eu de la mijloc in sus nu pot respira, dar nu mi dau seama unde.. nu stiu ce a tot fct dr care m a operat pt k mereu ma asigura ca o sa fie bine, dar dupa 3 interventii nu ma mai pot lasa pe mana lui, pt ca m a adus intr un stadiu la care nu m as fi gandit, e groaznic sa nu poti respira p nas. Va doresc multa sanatate!
Trebuie sa va gasiti medicii in care aveti incredere si sa le urmati sfaturile.
Numai asa puteti avea rezultate.
Va doresc si eu multa sanatate.
dr Petre Muresan
Numai asa puteti avea rezultate.
Va doresc si eu multa sanatate.
dr Petre Muresan
Va multumesc! Ideea este ca aveam incredere si în acesta, d-lui chiar pare k vrea sa rezolve si nu s a sustras, dar cred k efectiv nu stie ce solutie sa găsească, nu mi dau seama cât de complicata este anatomia aceasta a nasului, nu am nimic cu d-lui, dar vreau sa fiu si eu sănătoasă fizic si mental. O seara frumoasa!
In cazul acesta puteti sa cereti o a doua opinie altui medic si sa vedeti ce solutie va propune.
dr Petre Muresan
dr Petre Muresan
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3adenopatie axilara
- 10hiperhidroza axiala...rog raspuns urgent !!!
- 3transpiratie in zona axilelor
- 8hiperhidroza (transpiratie excesiva in zona axilelor)!!!
- 3Iritatie subrat
- 10boli de piele
- 5usturime, roseata la subrat
- 3pete rosii in zona axilei
- 3iritatie axila... cum se trateaza?
- 5ceva ciudat iesit pe piele, la subrat.. exista motiv de ingrijorare?
- 6Durere permanenta sub brat
- 21Miros neplacut transpiratie axila dreapta
- 5Dureri in zona subratului
- 6Pata ciudata la subratul stang
- 8Infectie axila
- 1Hidrosadenita... ce masuri ar trebui sa iau ca sa previn o eventuala recidiva a infectiei?
- 0Dureri sub axila dreapta
- 1Durere axilara
Mai multe informații despre: Axila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: