sangerarea gingiei - efecte tratament

23-12-2010
choose_life
Nu este medic/terapeut
choose_life
Buna ziua.
Am mers acum doua zile la stomatolog intrucat imi sangera gingia unui dinte in permanenta. Mi-a efectuat o mica interventie, relevandu-mi ca, de fapt, cauza sangerarii a constat in plombarea in exces a unui dinte si aparitia leziunii la nivelul gingiei. Mi-a efectuat o mica interventie si mi-a prescris tratament cu Tetraciclina. Dilema mea consta in faptul ca in doua zile consecutiv m-am trezit cu gura plina de sange de la gingie si m-am speriat deoarece nu stiu daca este un lucru firesc.
O alta chestiune ar fi aceea ca mi-am cumparat Nistatin pentru prevenirea infectiei cu Candida, insa nu stiu daca exista vreun efect negativ in cazul asocierii Tetraciclinei cu Nistatin si daca este in regula sa iau cate o pastila de Nistatin la un interval de 12 ore.
Astept un sfat de la persoane avizate.
Va multumesc tare mult.
1 comentarii
0
23-03-2023, ora 10:14
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

este normal sa experimentați o anumita sangerare a gingiei dupa o interventie stomatologica, mai ales daca s-a efectuat o interventie chirurgicala sau daca ați primit tratament pentru o problema gingivala. Cu toate acestea, daca observați o sangerare excesiva, este important sa discutați cu medicul dentist pentru a evalua situatia si a exclude o posibila complicatie.

De asemenea, este important sa urmați cu strictete instructiunile medicului cu privire la administrarea medicamentelor si sa evitați auto-medicația. Daca aveți orice ingrijorare sau neclaritate cu privire la tratamentul prescris, este indicat sa contactați medicul dvs dentist pentru a primi raspunsuri si clarificari personalizare.

Din câte se știe până în prezent, nu există contraindicații sau interacțiuni semnificative între Tetraciclină și Nistatină. Nistatina este un antifungic utilizat pentru a trata infecțiile fungice, în timp ce tetraciclina este un antibiotic utilizat pentru a trata infecțiile bacteriene.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună
Adaugă un comentariu / răspuns