sarcina cu purpura trombocitopenica idopatica

28-05-2011
lacra29
Nu este medic/terapeut
lacra29
am fost diagnosticata cu PTI PE 20.05.2011, SUNT INSARCINATA IN 19SAPTAMANI, AM O MARE FRICA PTR. CA ACEASTA BOALA SA NU-MI AFECTEZE COPILU SI BUCURIA DE A DEVENI MAMA, ACEASTA BOALA EU AM AVUTO LA VARSTA DE 3ANISORI AM FOST INTERNATA 3LUNI SUB TRATAMENTE, MI-AM REVENIT PTR. 27ANI NU AM MAI AVUT PROBLEME IAR ACUM LA SARCINA SA DECLANSAT, , DE CE OARE?AM FOST RECENT INTERNATA CU TROMBOCITELE 16000, SI AM FACUT TRAT. CU SOLUMEDROL 5ZILE, APOI DEXAMETAZONA 4F CU AMELIORARE BIOLOGICA TR- 42000, MAU LASAT ACASA SI FAC TRATAMENT CU MEDROL 1CP/2 PE ZI, TIMP DE 10 ZILE, ASPACARDIN, 1CP/ZI, OMEPRAZOL 1CP/ZI, VA ROG SA-MI SPUNETI DACA ATI MAI AUZIT SAU STITI CAZURI AFECTEAZA CU CEVA SARCINA DAR DACA NU DA REZULTATE TRAT. CE POT FACE VA ROG ORICE SFAT ORICE TRAT. DIETA IMI ESTE UTIL, SFATURILE DVS MA POT AJUTA MULT, VA MULTUMESC ANTICIPAT, , V. LACRA.
1 comentarii
0
28-05-2011, ora 19:59
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Imunoglobulina 7S, fractiune a Ig G, ce apare in plasma bolnavilor cu PTI, in sarcina traverseaza placenta si produce trombocitopenie fetala..Dar nu te ingrijora, daca esti sub tratament, nu ai de ce sa te temi.Riscuri pentru tine si fat pot apare in momentul nasterii si imediat dupa, si sunt reprezentate de hemoragiile ce se pot produce. Trebuie sa faci cezariana, prin nasterea pe cale vaginala exista riscul hemoragiei intracraniene la copil. Raspunsul la tratament vad ca nu a intarziat sa apara, TR au crescut...deci urmeaza tratamentul prescris, mergi la medic ori de cate ori esti programata sau oricand simti ca nu ti-e bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul