sarcina extrauterina

07-07-2007
alinutza maier
Nu este medic/terapeut
alinutza maier
un test de sarcina iese pozitiv daca e extrauterina?
4 comentarii
0
04-11-2007, ora 00:00
eo
Nu este medic/terapeut
eo
da, iese pozitiv.
0
05-11-2007, ora 00:00
IUliaA
Nu este medic/terapeut
IUliaA
in mom in care e prezenta sarcina.oriunde.se secreta un hormon.zis hormonul d sarcina(progesteronul) in cant mai mare ca d obicei.p baza acestui lucru sunt facute testele d sarcina
0
22-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
Testele de sarcina se bazeaza pe detectarea (in sange si in urina) a hormonului gonadotrop corionic. Atat in cazul sarcinii intrauterine cat si in cazul sarcinii extrauterine, rezultatul testului de sarcina poate fi pozitiv. Doresc sa va atrag atentia asupra faptului ca un test de sarcina negativ, nu exclude prezenta unei sarcini extrauterine.
Nivelul hormonului gonadotrop corionic urmarit in dinamica este deosebit de util in sustinerea diagnosticului de sarcina extrauterina. In sarcinile care evolueaza normal, la fiecare 2 zile, nivelul hormonului gonadotrop corionic se dubleaza. In sarcina extrauterina, nivelul hormonului gonadotrop corionic creste foarte lent si uneori se observa chiar o scadere a acestui nivel.
In cazul in care suspicionati o sarcina extrauterina se impune efectuarea consultului ginecologic in cel mai scurt timp. Medicul ginecolog va confirma sau infirma printr-o ecografie endovaginala prezenta fatului in uter.
Va doresc multa sanatate.
0
27-05-2013, ora 15:22
crystyna5
Nu este medic/terapeut
crystyna5
da iese
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: