Sarcina normala dupa extrauterina?

23-12-2009
florimoro
Nu este medic/terapeut
florimoro
Buna ziua!Problema mea suna cam asa:in urma cu patru luni am avut o sarcina extrauterina tratata cu metrotrexat pentru ca era inca foarte mica.Asadar tratamentul a fost unul simplu, fara complicatii, ambele trompe nefiindu-mi afectate.Cauza acestei extrauterine a fost una incerta, o operatie de apenticita in trecut sau o boala inflamatorie pelvina.Dupa aceasta sarcina am facut tratamentul recomandat de doctor si mi-a spus ca dupa trei luni de zile pot incerca sa raman din nou insarcinata.In aceasta luna ciclul menstrual a intarziat asa ca am facut un test de sarcina care a iesit pozitiv.Ultimul ciclu menstrual l-am avut pe 23 noiembrie, deci astazi am 31 de zile de atunci, eu avand un ciclu menstrual regulatde 28-29 de zile.Spre deosebire de cealalta sarcina care s-a dovedit a fi extrauterina acum nu am nici dureri, nici sangerari ci doar o stare de disconfort in zona abdominala si uneori usoare dureri.Mi-am facut programare la ecograf abia peste o saptamana pentru ca suntem in preajma Craciunului si apoi sarcina in momentul de fata este prea mica pentru a fi vazuta la ecograf.Insa eu sunt foarte stresata si nu ma pot bucura inca de frica sa nu am parte inca o data de dezamagire pentru ca nu stiu cum as putea suporta.Eu si sotul meu ne dorim foarte mult un copil si sper din tot sufletul sa avem un berbe sanatos.Oare o sa am o sarcina normala si o sa ne putem bucura de copilas avand in vedere faptul ca eu ma simt relativ bine? Sau va fi iar o sarcina extrauterina?Sper sa primesc un raspuns care sa ma mai incurajeze putin si pana atunci va spun "Craciun Fericit!"
4 comentarii
0
26-12-2009, ora 18:18
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ai sanse mari sa ai o sarcina normala.daca spui ca ambele trompe au scapat fara sa fie afectate, sunt normale si ai tratat corect boala inflamatorie pelvina ; un mic procentaj de risc pentru o noua SEU exista, dar nu trebuie sa-ti faci griji. Ai grija sa nu racesti. Neaparat sa mergi cand esti programata la ecografie.Sarbatori fericite!
1
27-12-2009, ora 22:34
florimoro
Nu este medic/terapeut
florimoro
Va multumesc din suflet!Vreau sa spun ca sunt foarte fericita pentru ca am aflat ca sunt insarcinata in 5 saptamani si totul este bine.Sarcinuta este la locul ei si acum speram sa fie totul asa cum trebuie pana la capat si sa avem un copil sanatos.Multumesc pentru raspuns si Sarbatori Fericite!
0
22-01-2010, ora 00:29
tzytzy_81
Nu este medic/terapeut
tzytzy_81
Buna seara!Am avut o sarcina extrauterina acum doua luni(prima mea sarcina) care a fost extirpata in urma unei interventii chirurgicale.Din fericire, dr. a reusit sa-mi salveze trompa, iar acum trebuie sa astept 6 luni inainte sa incerc iar.As vrea sa stiu, va rog, daca pot face ceva sa impiedic ca urmatoarea sa fie la fel, ce analize sau ecografii trebuie sa fac ca sa ma asigur ca va fii in regula si ce sanse am sa fie normala?Nu am apucat sa merg la dr. deoarece am inca usoare dureri si nu puteam sa fac ecografie normala.Va multumesc anticipat!
0
17-11-2011, ora 16:05
nikoll
Nu este medic/terapeut
nikoll
Buna ziua am dureri mari de operatie de apenticita sunt operata de 6 ani acum am 18 ani nu stiu ce se intampla ma doare si incheietura piciorului drept cateodata nu ma pot misca aseara am avut o durere puternica care ma trezit din somn ce pot face.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: