sarcina sau dereglare hormonala?

12-07-2012
roxymani
Nu este medic/terapeut
roxymani
am si eu rugamintea daca imi poate raspunde cineva la o intrebare care ma framanta de ceva zile.Eu de obicei am ciclul menstrual cam la aproape 30 de zile si dureaza cam 6 zile.in ultima luna pentru ca incercam de ceva timp sa facem copii si nu reuseam am luat amandoi pastile de branca ursului si eu am luat si cate o pastila de acid folic de 4 mg.Prima zi a ultimului meu ciclu normal a fost 7 iunie.Dupa terminarea ciclului, am continuat cu pastilele si cu activitatea sexuala si la sfarsitul lunii am observat o durere de sani si ca sanii au inceput sa se umfle si mi-au crescut cam cu un numar (mameloanele sunt de marimea si culoarea sanilor cumantei mele care este insarcinata, sfarcurile care de obicei erau in afara acum sunt spre interior si am tensiuni la ei si o durere in piept; mi-au aparut si mici bumbi albi pe mameloane).Pe 9 iulie (deci cam la 32 de zile de la ultima menstruatie) a aparut o sangerare abundenta nemirositoare sar dureroasa cu cheaguri maronii spre negru care am presupus ca ar fi de la ciclu si care dupa 3 zile s-a oprit brusc (in cele 3 zile sanii au incetat sa ma mai doara).In a 3-a zi de scurgere am fost la o ecografie abdominala (intravaginala nu se putea), unde doctora m-a consultat la sani si a constatat si ea ca sunt umflati insa nu a simtit nici un nodul (mi-a facut si o ecografie la ei si nu s-a vazut nimic) si am facut si o ecografie abdominala unde a constatat ca am uter retrovers si ca cheagurile ar fi datorate pozitiei uterului.Mentionez ca dupa a 3-a zi de sangerare nu a mai curs sange si tensiunile in sani s-au accentuat. Cumnata mea a luat aceleasi pastile si a avut aceleasi simptome cu sangerarea si sanii si la cateva zile dupa oprirea sangerarii i-au aparut niste pofte ciudate si greata.A fost la ecograf si i-a descoperit sarcina in sapt 5.

Imi puteti spune va rog ce poate fi? Un posibil inceput de sarcina sau o dereglare hormonala de la pastile? M-am gandit sa mai astept o saptamana sa vad daca reapararea sangerarea si sa merg sa fac o ecografie intravaginala (doctora mi-a recomandat-o pt ca a spus ca la uterul retrovers se vede mai rar o posibila sarcina). Ce parere aveti? Va multumesc.
4 comentarii
0
13-07-2012, ora 20:07
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este extrem de improbabil sa fie o sarcina actuala. Totusi, un test de sarcina este foarte simplu de facut.

Nu este exclus sa fi fost vorba de un avort spontan precoce. Asemenea lucruri sunt frecvente, par menstruatii intarziate, cu cheaguri si un pic mai furtunoase decat de obicei. Asa cum vi s-a intamplat dv.

Uterul retrovers nu are nicio legatura cu cele relatate.
0
01-09-2012, ora 22:26
andreea2587
Nu este medic/terapeut
andreea2587
mi-a venit menstruatia cu 4 zile mai devreme si e negru.e posibil sa fiu insarcinata?
nu am folosit niciodata anticonceptionale
0
20-11-2012, ora 16:46
Evelin.Andreea
Nu este medic/terapeut
Evelin.Andreea
Buna ziua! am si eu o problema. de cateva saptamani au aparut niste cheaguri maro, din ce in ce mai inchise la culoare si mai mari. cateva detalii pt a facilita primirea unui raspuns este ca in luna iulie am facut un avort prin aspiratie, lucrurile au decurs normal, iar de 2 luni am inceput sa iau anticonceptionale yasmin, am terminat a doua serie acum 5 zile, inca nu a venit ciclul menstrual, dar cheagurile se intensifica. in luna mai am fost la un control ginecologic si mi s-a spus ca am un chist dermoid, care nu se trateaza pe cale medicamentoasa, este doar operabil, dar inca nu am facut nimic in acest sens. Ce parere aveti??? va multumesc!
0
02-06-2022, ora 22:07
Anaardelean
Nu este medic/terapeut
Anaardelean
Bună pe 14 mai pana în 17 am avut ciclu pe 17 era maroni pe 19 am avut contact sexual neprotejat și a ejaculat in mine pe 24 la fel iar pe 25 am avut ovulatia. Din 27 tot am scurgeri rozalie sunt și constipata dureri de cap balonata și as dormi intruna.oare sa fiu însărcinată eu pe 1 mai am făcut un test și a ieșit negativ.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modificări la nivelul sistemului reproducător la sugarii hrăniți cu formule pe bază de soia
  • Semne de dezechilibru hormonal
  • Ce este o dereglare hormonală?
  • Am rămas însarcinată, deși m-am protejat - unde am greșit (greșeli frecvente ale contracepției)
  • Diferența între sarcină și sindromul premenstrual
  •