Sarcina si Hepatita A

21-11-2007
13Ionela82
Nu este medic/terapeut
13Ionela82
Buna ziua,
Fetelor, sora mea e insarcinata in 2 luni. De curand a aflat ca sotul ei are hepatita A. La analizele ei nu a iesit nimic in neregula dar cred ca hepatita are perioada de incubatie de vreo 30 zile, nu?
Dr, ei i-a spus ca tre sa renunte la sarcina dar mie mi se pare ca prea usor i-a dat "solutia" asta. Voi ce stiti? Ce-mi puteti spune. Va rog un sfat, urgent!!!!!!!!
Va multumesc din suflet!
2 comentarii
0
14-04-2008, ora 00:00
Dr. Stela Tirneci
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti, sector 1
Dr. Stela Tirneci
Hepatita A este o boala virala transmisibila pe cale bucala, manifestandu-se clinic prin fenomene de intoxicatie generala, dereglari ale tractului digestiv, mai cu seama dereglari hepatice, precum si a altor sisteme, insotite sau nu de aparitia icterului. Incubatia - variaza intre 7 si 50 zile, mai frecvent 15-30 zile.Daca analizele doamnei au iesit bine nu trebuie sa isi faca probleme, trebuie doar repetate analizele la o luna de zile.
Acest virus nu trece de placenta.
0
29-01-2011, ora 17:30
Nolimitz
Nu este medic/terapeut
Nolimitz
Doar ce am aflat ca iubita mea este insarcinata in 6 saptamani. Cu o luna in urma a fost diagnosticata cu hepatita A si internata ptr transeminaze de pana la 3000. Doctorii n-au stiut sau cel putin n-a pomenit nimeni nimic de nici-o sarcina dupa analize.Afecteaza cu ceva copilul, tratamentul care i s-a administrat ? Antibiotice si ce a mai luat ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: