sarcina si suspecta de glaucom

Buna ziua,
In urma unor dureri ingrozitoare de cap si ochi, in octombrie 2014 am fost la medicul oftalmolog. Acesta mi-a masurat tensiune aoculara si mi-a vazut fundul de ochi. Apoi m-a trimis la o tomografie la ochi - OCT. Dupa investigatii, medicul mi-a spus ca sunt suspecta de glaucom. Si mi-a recomandat sa refac OCT-ul dupa 6 luni. Si tot atunci mi-a spus ca imi va face si campul vizual. Am intretupt de 2 luni, tratamentul pe care l-am avut cu Sifitan si Sermion. Ar trebui sa il afc acum, in aprilie, dar sunt si insarcinata in 7 saptamani. Dilema mea este daca pot face acet tip de investigatie. Medicul oftalmolog a spus ca nu afecteaza sarcina, medicul ginecolog mi-a spus sa nu fac OCT-ul sub nicio forma. Am in continuare dureri de cap. Tensiunea oculara acum e 19, fara tratament. Initial a fost 22.
In urma unor dureri ingrozitoare de cap si ochi, in octombrie 2014 am fost la medicul oftalmolog. Acesta mi-a masurat tensiune aoculara si mi-a vazut fundul de ochi. Apoi m-a trimis la o tomografie la ochi - OCT. Dupa investigatii, medicul mi-a spus ca sunt suspecta de glaucom. Si mi-a recomandat sa refac OCT-ul dupa 6 luni. Si tot atunci mi-a spus ca imi va face si campul vizual. Am intretupt de 2 luni, tratamentul pe care l-am avut cu Sifitan si Sermion. Ar trebui sa il afc acum, in aprilie, dar sunt si insarcinata in 7 saptamani. Dilema mea este daca pot face acet tip de investigatie. Medicul oftalmolog a spus ca nu afecteaza sarcina, medicul ginecolog mi-a spus sa nu fac OCT-ul sub nicio forma. Am in continuare dureri de cap. Tensiunea oculara acum e 19, fara tratament. Initial a fost 22.
1 comentarii

Buna ziua,
Investigatia de care aveti nevoie (OCT) nu afecteaza sarcina.
O zi placuta!
Investigatia de care aveti nevoie (OCT) nu afecteaza sarcina.
O zi placuta!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Stafilococ auriu si sarcina
- 66roaccutane si efectele adverse
- 2daca esti insarcinata... herpesul genital se transmite la fat?
- 9ingrijorare: am intrerupt anticonceptionalele; vreau un copil!
- 2glaucom si hipertensiv de aprox. 7 ani
- 3Edem cerebral netratat --> glaucom?!?
- 10TBC de la mama la copil
- 7glaucom juvenil
- 4daca iei contraceptive si esti insarcinata mai vine menstra?
- 19Pot avea un copil daca am o afectiune psihica?
- 13RMN in prima luna de sarcina?
- 5expunerea la soare in timpul sarcinii
- 9Sarcina sau alarma falsa iar.?
- 2sarcina - ph ridicat si leucocite in urina
- 3Buna ziua. Durere sfarcuri
- 6Sarcina sau raceala?
- 2Trompe legate si sarcina
- 1Muşcătura de pisica in sarcina
- 1Radiografie abdominala in timpul sarcinii!!!!!
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Glaucom
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Glaucomul indus medicamentos
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide
- Dieta in sarcina