sarcom de parti moi

07-12-2011
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
pe fondul unor dureri la soldul piciorului drept si cu transmiterea durerilor pe picior, a fost descoperita o tumoare pe partea interioara acoapsei, mai exact pe muschiul aductor, cu diagnosticul-sarcom de parti moi -.a avut loc interventia chirurgicala pe data de 5-decembrie-2011 !
asteptam rezultatul biopsiei !
va rog sa-mi spuneti daca stiti de vreun caz similar, la ce ne-am putea astepta si ce ar trebui facut in cazul in care rezultatul ar fi unul rau ?
este vorba despre sotia mea in virsta de 58 de ani !
va multumesc !
40 comentarii 12 Înainte ›
0
07-12-2011, ora 23:36
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ce trebuie facut este, evident, in cazul in care e posibil si bine ca a fost, OPERATIA, apoi a se vedea rezultatul anatomopatologic. numai in functie de asta se va putea spune mai clar ce tratament merita si e util sa urmeze in continuare. alte elemente importante ar mai fi urmatoarele: cam cat de mare era tumora? avea facuta o radiografie pulmonara si o ecografie abdominala, macar, daca nu chiar un CT de torace si abdomen ? ce simptome are si de cand, inafara de cele locale ? aveti programata o vizita la un oncolog, dupa obtinerea rezultatului anatomopatologic ? e luata in evidenta la un oncolog de policlinica ?
0
08-12-2011, ora 14:43
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
referitor la marimea tumorii va pot spune ca a fost extirpat muschiul aductor in care sa gaseau doua formatiuni tumorale aproximativ sferice cu diametrul de 5-6 centimetrii;
-radiografia pulmonara facuta cu o zi pina in operatie este 'curata '
-anterior operatiei s-a facut RMN in zona pelvis si zona afectata respectiv coapsa interioara, precum si ecografie pe zona afectata ;la concluzii s-a sugerat diagnosticul -sarcom -
-simptpome : nu au fost altele decit cele din zona afctata manifestate prin dureri locale care se transmiteau pe picior in jos si care cedau la un calmant de tip -midocalm- plus un supozitor -voltaren ; tot la simptome putem aminti si intarirea zonei ! durerile si intarirea zonei au dat semnalul, dar pina atunci nu am avut nici cel mai indiciu ca se intinpla ceva !
acum se asteapta rezultatele probelor prelevate la operatie si in functie de acestea vom urma procedurile necesare !
va multumesc !
0
11-12-2011, ora 21:57
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
mibu, mi-ai trimis un PM in care imi spui ca astepti raspuns, dar inca nu mi-e clar care e intrebarea... dincolo de ce am scris in posturile anterioare.
0
12-12-2011, ora 15:45
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
cu tot respectul, repet intrebarea ; -daca mai cunoasteti vreun caz similar, respectiv sarcom ( de coapsa ?) operat si ce ne sfatuiti sa facem in cazul in care rezultatul biopsiei ar fi unul rau ?
mai vin acum cu o intrebare: ce ar fi de facut pina la sosirea rezultatelor, credem noi, ca sa cistigam ceva timp ?
multumim !
0
12-12-2011, ora 19:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
am scris in postul de mai sus, sub forma de intrebari. ca sa simplific, spre a nu mai exista confuzii, faceti cat mai repede o programare la un oncolog!
0
28-12-2011, ora 20:14
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
intrebarile mele, punctuale, au primit raspunsuri tardive si intr-un limbaj "de lemn "

intr-o perioada grea asteptam raspunsuri care sa ajute !
dar daca acesta este nivelul si interesul nu mai am de facut nici un comentariu, in afara de acela ca daca nu puteti ajuta NU MAI INCURCATI!!!
0
29-12-2011, ora 00:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ok, fie. totusi nu inteleg ce e de lemn in raspunsul scurt si la obiect: FACETI PROGRAMARE LA ONCOLOG. de ce presupui ca daca era "ceva de facut" intre timp nu ti-as fi zis ce sa faci ? crezi ca tin pentru mine sau cum... ? deci cu ce te-am incurcat ?
0
08-01-2012, ora 04:39
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Sa fim calmi.
Cu siguranta mibu si familia sunt intr-o perioada foarte proasta dupa o operatie complexa care necesita timp de recuperare si dupa diagnosticul dat. In chestiunea cancerului nu poti sa faci mare lucru in cateva saptamani. Apropiatii bolnavilor de cancer au mai mult un rol suportiv decat un rol activ. Procedura este standardizata, nu castigi timp daca te grabesti. Din contra...
Perioada de la operatie pana la primirea rezultatelor finale poate fi dedicata exclusiv recuperarii. Banuiesc ca piciorul nu este tocmai in regula.
Daca rezultatul este rau, cum zicea Raul, mergeti la un oncolog unde se va hotari tratamentul.
Cazuri similare sunt multe. Sunt sanse bune sa nu mai revina boala ani buni de acum inainte, poate chiar niciodata. Depinde de raspandire.
La ce sa va asteptati? O perioada destul de stresanta de cateva luni urmata, sper eu, de ani de acalmie in legatura cu cancerul; calm intrerupt doar de controalele periodice la oncolog cand stresul revine pentru orice pacient. Asta daca se confirma diagnosticul de sarcom.
In problema cu piciorul ar trebui sa se ocupe cei avizati de la centrele de recuperare medicala.
0
08-01-2012, ora 10:15
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
motivul pentru care nu am urmat discutia este ca nu e nimic de discutat INCA. a trecut o luna de la postarea initiala si inca nu avem rezultatul anatomopatologic de la biopsie. inafara de luare in evidenta in serviciul oncologic teritorial, cel putin pana la primirea acestui rezultat, repet: NU E NIMIC DE FACUT. decat poate sa vorbim FOARTE MULT despre NIMIC. cazuri de sarcom ? da, evident ca am mai avut, chiar foarte multe, dar nu e vorba de "ca acesta" pana nu discutam cu rezultatul de la biopsie "in fata". iradiere, chimioterapie, alte investigatii, multe si marunte, astea nu au nici o valoare de a fi discutate pana in respectivul moment.
0
08-01-2012, ora 23:04
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
radicus !

nu stiu cine sunteti, totusi va multumesc pentru modul de adordare !
raul !
avem si rezultatul biopsiei stim si parerea dr. oncolog !
in ceia ce ne priveste vom vedea !
0
08-01-2012, ora 23:17
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
raul !
acum avem si rezultatul biopsiei si parerea dr. oncolog.
speram ca situatia sa urmeze un drum favorabil !
DOAMNE AJUTA !
0
09-01-2012, ora 03:17
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Raul, evident, pana la prezentarea unui diagnostic complet discutam pe baza unor ipoteze neconfirmate, niste supozitii a caror elaborare poate duce la speculatii complet diferite de realitate. Poate domnul mibu poate sa ne prezinte, macar pe scurt, rezultatul final sau precizarile oncologului in legatura cu rezultatul si tratamentul pentru a ne da seama, in mare, de evolutia bolii sotiei dansului. Oricare ar fi rezultatul, presupun ca procedura va fi urmata intocmai si pacienta va avea cele mai mari sanse de vindecare pentru respectivul stadiu.
Va multumesc domnule mibu pentru aprecieri, dar nu trebuie sa minimalizam abordarea lui Raul care este foarte corecta din punct de vedere stiintific. Chiar daca pare rece, nu te poti baza ceva ce nu e inca demonstrat. Boala nu era confirmata. Putea fi vorba si despre un ipotetic lipom sau alta tumora benigna pana la confirmare, desi posibilitatea sarcomului era mai mare. Il stiu pe Raul de mult timp, sfaturile lui sunt pertinente si extrem de utile pentru bolnavii care au diagnosticul final. In momentul mesajului dvs initial mai erau cateva saptamani pana primirea rezultatului final. Era prea drevreme si dificil pentru a fi date sfaturi in legatura cu cancerul. In orice caz, urmarea procedurilor pentru tratarea unui sarcom de parti moi nu va necesita foarte multe sfaturi in afara de cele date de medici. Doar sa-i intrebati. Comunicarea este importanta.
0
09-01-2012, ora 17:41
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
radicus !
nu pot sa nu observ diplomatia din expunerea dumneavoastra !
acum suntem deja canalizati pe o pista, cu o sol;utie speram buna, si va asigur ca la momentul potrivit va vom tine la curent cu concluziile respective !
va multumesc inca o data dar totusi, cu scuzele de rigoare, va intreb- de ce ati intervenit asa tirziu ?
0
09-01-2012, ora 19:49
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Ultima data cand am intrat pe forum nu pareau sa fie probleme de comunicare intre dvs si Raul.
0
09-01-2012, ora 20:19
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
care este rezultatul anatomopatologic si stadiul bolii si ce decizie s-a luat vis-a-vis de tratament ?
0
09-01-2012, ora 20:44
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Domnilor !
multumesc pentru implicarea dumneavoastra in cazul nostru ! repet, la momentul actual mergem pe un drum, cu speranta ca este cel mai bun la care am avut accesul si poate ceea ce se cheama sansa !
Radicus ! scuze, sunteti medic oncolog ?
0
10-01-2012, ora 00:56
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Nu, nu sunt. Sfaturi utile ce tin de oncologie va pot fi oferite de catre Raul.
0
10-01-2012, ora 02:46
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Totusi, la o citire mai atenta a mesajelor observ o reticenta in a prezenta diagnosticul si tratamentul hotarat de medic. Cumva dvs si familia ati hotarat sa evitati procedurile si tratamentul standard pentru respectivul diagnostic (nerecomandat)?
0
10-01-2012, ora 18:11
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
As fi fost bucuros sa aflu parerea dumneavoastra, daca erati de specialitate !
Cit despre reticenta ce sa zic.Este voita, deoarece dupa aflarea rezultatelor biopsiei si sfatul medicului oncolog, am ales sa mergem pe varianta propusa, iar la momentul actual suntem in linie dreapta, in ceea ce priveste un diagnostic al evolutiei postoperatorii !
Revin si zic ca, daca mi- ati fi putut da o a doua parere despre toata situatia in ansamblu, cine stie...
Dar nu sunteti medic oncolog. Oricum in momentul de fata hotarirea este luata !
Va rog sa explicati la ce v-ati referit cind ati zis (nerecomandat )?
Sanatate va doresc!
0
10-01-2012, ora 18:56
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Nu este recomandat sa urmati o alta cale decat cea standard. De exemplu, renuntarea la tratament oncologic pentru ca pacienta sa fie tratata acasa cu ceaiuri.
O a doua parere nu prea se da pe internet. A doua parere trebuie discutata fata in fata cu un medic oncolog care vede toate detaliile si va puteti transfera la dansul imediat. Dar chiar si asa, cand sunt doua pareri diferite de obicei mergi sa afli si a treia.
Ce se poate pe internet este doar explicarea unui diagnostic pe intelesul tuturor, sau oferirea de raspunsuri la intrebari la care medicii nu au raspuns prea clar.
0
10-01-2012, ora 19:58
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, din pacate asta e si motivul pentru care nu am urmat foarte insistent discutia. mibu pare sub impactul psihologic foarte puternic al acestei vesti rele si nu poate gasi pe internet tipul de ajutor de care are nevoie. a intrat aici nefurnizand date medicale pe care nu le intelege si care ar vrea sa-i fie explicate, ci doar practic dand glas starii lui psihice de disperare, pe deplin indreptatite de altfel. nu condamn pe nimeni, dar totusi nici nu poate fi ajutat pe un forum unde tot ce facem (si ce se poate face) este sa expilcam termeni medicali neintelesi si sa decodificam mesajele primite pe parcursul intalnirilor cu mai multi doctori, care poate nu au prea mult timp liber la dispozitie, pentru a sta la discutii mai lungi. aici nu putem pune diagnostice, nu putem tine loc de nici un fel de consultatie, nu putem (nu ar fi moral) sa recomandam tratamente, si nu ne putem in nici un fel substitui actului medical real. nici nu este necesar, in oncologie lucrurile fiind totusi foarte standardizate.
ne pare rau pentru diagnosticul si vestile primite si va uram noroc in viitor !
0
10-01-2012, ora 20:05
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Suntem convinsi ca aveti dreptate, asa ca am urmat sfatul medicului oncolog intocmai !
Totusi am o intrebare -de ce majoritatea medicilor nu sunt de acord cu tratamentele naturiste ?
De ce nu se poate face o asociere intre cele doua metode in folosul sanatatii omului ?
Multumesc radicus !
Domnule raul, nu este cazul de scuze mascate, serios, am inteles perfect fenomenul, situatia si va rog sa ma credeti ca am depasit momentul !
Dupa ce vom vedea rezultatul de la PET, poate vom mai discuta !
Sanatate !
0
10-01-2012, ora 21:26
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
Tratamentele naturiste nu au efecte benefice demonstrate de studii obiective. Am citit acum ceva vreme o declaratie plina de adevar, poate si de umor, sau chiar rautate. Depinde de perspectiva. In traducere si pe scurt din ce imi mai amintesc ar fi asa: 'De mii de ani s-au folosit ierburi si ciuperci pentru tratarea diferitelor boli. Tratamentele care in acest timp si-au demonstrat efectele au dus la infiintarea medicinei moderne. Cele care nu si-au demonstrat efectele au dus la infiintarea medicinei naturiste. In concluzie, ce ofera naturismul nu e nici mai mult nici mai putin decat o supa gustoasa cu zarzavaturi!'
Mai mult, pot exista efecte negative care ar inhiba medicamentele medicinei moderne. Unele studii au aratat ca anumite ceaiuri fac inutil tratamentul oncologic, tumorile cresc nestingherite. De asta marea majoritate a medicilor sunt impotriva asocierii celor doua terapii. Ce repara una strica alta.
0
10-01-2012, ora 23:16
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
totusi nu vad care este problema in faptul ca "majoritatea medicilor" nu sunt de acord cu produsele naturiste ? folosirea acestora nu este restrictionata de ei, respectivele substante se cumpara la liber din diverse locuri si oricine este liber sa incerce orice doreste. majoritatea medicilor nu-si dau cu parerea nici in probleme de IT si totusi lumea cumpara si foloseste computere, de exemplu. medicii nu pot da sfaturi si recomandari decat in privinta unor lucruri in care au incredere. cum poti avea incredere in lucruri testate si rastestate si despre care nu a aparut nici o dovada ca aduc un beneficiu macar cat al apei chioare ? insusi codul deontologic medical condamna practica de a recomanda medicamente "naturiste".
dar de ce este nevoie sa o recomande medicii ca ele sa fie luate ?
0
11-01-2012, ora 13:05
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Referitor la produsele naturiste, era o simpla intrebare ! Dar daca o tinctura sau un ceai luate intr-un anumit mod, dealtfel verificat, sunt considerate apa chioara, orice comentariu este fara discutie timp pierdut in zadar!
Sanatate !
0
11-01-2012, ora 18:40
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu sunt "apa chioara" ci sunt "ca apa chioara" cu privire la eficacitate in tratamentul cancerului, adica nule.
0
12-09-2012, ora 23:32
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Domnilor, Raul şi Radicus, vă salut din nou, după ceva vreme !
Soţia mea, operată de sarcom la coapsa piciorului drept, a făcut radioterapie, iar acum citostatice !
În tot acest timp a urmat tratament naturist cu destul de multe produse !
Starea sănătăţii ei în acest moment este următorul- stare fizică bună, greutate păstrată constant 65 kg,
moralul bun, este activă, adică găteşte, spală, adică tot ce trebuie să facă o femeie in casă !
Noi credem că şi produsele naturiste au ajutat !
Am o rugăminte -va rog sa-mi daţi un sfat !
A făcut un RMN, iar interpretarea a fost făcută diferit de către medici diferiţi !
Vă rog să ne recomandaţi pe cineva care să facă o interpretare a clişeelor şi CD- urilor !
Mulţumesc !
0
14-09-2012, ora 21:13
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
adica o a treia interpretare ? totusi, la ce aveti nevoie de asta ?
0
14-09-2012, ora 23:45
mibu
Nu este medic/terapeut
mibu
Nu este vorba de o a TREIA părere ci de altă părere !
Asta pentru că pînă acum, s-au făcut cel puţin trei interpretări, repet DIFERITE!
Dacă nu s-a înţeles rugămintea mea, vă rog să-mi spuneţi iar eu, cel interesat, voi reformula !
0
14-09-2012, ora 23:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
s-a inteles, dar cine are nevoie de aceasta noua interpretare ? a fost ea ceruta de catre oncolog ? in ce scop ? daca a facut asta, ar trebui sa si recomande un radiolog, unul cu care lucreaza si in judecata caruia are mai multa incredere.

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
40 comentarii 12 Înainte ›

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.