Scoatere tatuaj si boala autoimuna
Buna seara!
Sunt interesata sa imi scot 2 tatuaje pe care le'am facut in anii tulburi ai adolescentei/tineretei mele cu ajutorul laserului, intrucat unul din tatuaje este de dimensiune mare si mai ales, ca este la vedere.
Singura mea nelamurire este daca aceasta procedura poate fi realizata, dat fiind faptul ca sufar de o boala autoimuna, mai precis poliartrita reumatoida. Am incercat sa ma documentez cat am putut despre ce presupune indepartarea tatuajului cu laserul si am vazut ca rolul acestuia este de a fragmenta cerneala, dar mai apoi, fiind treaba organismului-implicit a sistemului imunitar de a elimina cerneala. Tot procesul acesta ar presupune o intensificare a sistemului imunitar, asadar si o agravare a bolii pe care o am?
Va multumesc anticipat pt raspunsul dvs.
Sunt interesata sa imi scot 2 tatuaje pe care le'am facut in anii tulburi ai adolescentei/tineretei mele cu ajutorul laserului, intrucat unul din tatuaje este de dimensiune mare si mai ales, ca este la vedere.
Singura mea nelamurire este daca aceasta procedura poate fi realizata, dat fiind faptul ca sufar de o boala autoimuna, mai precis poliartrita reumatoida. Am incercat sa ma documentez cat am putut despre ce presupune indepartarea tatuajului cu laserul si am vazut ca rolul acestuia este de a fragmenta cerneala, dar mai apoi, fiind treaba organismului-implicit a sistemului imunitar de a elimina cerneala. Tot procesul acesta ar presupune o intensificare a sistemului imunitar, asadar si o agravare a bolii pe care o am?
Va multumesc anticipat pt raspunsul dvs.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5puncte de grasime in jurul ochilor
- 61tratament naturist pt poliartrita reumatoida?
- 1708Poliartrita reumatoida
- 6m-am pricopsit cu un soi de poliatrita seronegativa...
- 2Inlaturare Tatuaj
- 15poliartrita reumatoida
- 0Poliartrita reumatoida forma seronegativa
- 3poliartrita reumatoida
- 4Interverntia cu laser
- 7poliartrita sau nu...?
- 4poliartrita reumatoida si dureri oase
- 14poliartrita reumatoida si marti mi sa facut punctie mi sa scos 20 de ml de lichid...
- 3Lupus dupa ce am fost testata pentru poliartrita si boala crohn
- 11poliartrita reumatoida
- 0tatuaj posibil infectat
- 2Poliartrita
- 8Poliartita si sarcina?
- 3Poliatrita reumatoida-tratament biologic-efecte adverse!!!! Un tratament naturist va rog!
- 7Poliartrita reumatoidă - dureri la maini, deformari la picioare
- 2Poliartrita reumatoidă
Mai multe informații despre: Laserul poliartrita reumatoida tatuajul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: