se pote vindeca boala hodgkin?

58 comentarii 1 2
0
18-12-2009, ora 10:40
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Am primit rezultatul biopsiei- Limfom hodgkin cu scleroza nodulara. Am facut prima sedinta de chimioterapie de 2 zile. Senzatie de rau exista putin, lipsa poftei de mancare iarasi o stare de apatie, lipsa de chef. Am de facut 12 cure. Multa sanatate tuturor!
0
18-12-2009, ora 10:44
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
am primit rezultatul biopsiei- Limfom hodgkin cu scleroza nodulara.Am facut prima cura de chimioterapie, am 12 de facut.Senzatie de rau exista putin ca si lipsa poftei de mancare.Multa sanatate tuturor!
0
14-01-2010, ora 13:17
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
Pentru deeafily, buna ce faci?ai primit rezultatul biopsiei?sper sa nu ai diagnostic de hodgkin si sa fi ferita de aceasta boala.Iti urez multa sanatate!
0
16-01-2010, ora 14:15
oprina
Nu este medic/terapeut
oprina
Pt deeafily, ai luat rezultatul?sper sa fi bine si sa nu suferi de hodgkin, multa sanatate!
0
03-03-2010, ora 12:12
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Draga oprina. nu am mai intrat demult pe forum. Da, rezultaul l-am primit la inceputul lui decembrie 2009-Limfom hodgkin. Deja sunt la jumatatea tratamentului adica 6 cure de chimioterapie facute.E groaznic, la inceput-primele 2 nu au fost asa rele-apoi a inceput greata, starea da rau, voma pe care nu o mai pot controla nici in salon si chiar in timpul perfuziilor vomit. Mirosurile, diferitele parfumuri nu le mai pot suporta.Parul a cazut.Tu cum esti? De ce ti-a revenit boala?Cum ti-ai dat seama ca a revenit, ti s-au umflat iar ganglionii sau alte simptome? Cate cure faci? Ai grija de tine su multa sanatate
0
07-03-2010, ora 01:08
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
Pt. deeafily. Trog sa ma scuzi de faptul ca raspund cu intarziere la intrebarile pe care mi le ai pus cu ceva timp in urma. Boala mea a debutat in martie 2008 si timp de 8 luni am umblat prin spitale fara ca vreun doctor sa-mi dea un diagnostic exact si poate ca daca nu intalneam un adevarat medic si OM astazi nu mai eram printre cei vii. Am inceput tratamentul cu citostatice in decembrie 2008 si l-am terminat in mai 2009, am facut in total 12 cure. Dupa tratament, medicul mi-a recomandat sa fac un tomograf PET, acesta fiind mult mai performant decat cele clasice dar si mult mai scump. Acest tomograf a confirmat faptul ca tratamentul a avut efect asupra bolii. Ce pot sa-ti spun? Sunt in remisie completa de aproape un an, am reinceput serviciul inca din septembrie si ma simt foarte bine.Sfatul meu este ca tu(cred ca-mi permiti) sa fi optimista si tot timpul sa speri ca te vei face bine. Eu pana sa incep tratamentul am fost foarte, foarte rau si aproape imi pierdusem speranta dar atunci cand am aflat si eu de la altii ca aceasta boala este tratabila si vindecabila am inceput sa sper si speranta a devenit certitudine! Eu am fost diagnosticat in stadiul III tipB cu scleroza nodulara. STIU CA ESTE FOARTE DUR TRATAMENTUL DAR GANDESTE-TE CA TREBUIE SA TE FACI BINE!!! MULTA SANATATE!
0
08-03-2010, ora 16:17
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Multumesc eugenoprica pt toate incurajarile si sustinerea din partea ta. Am facut 6 cure pana acum mai am 6.E dur tratamentul, mi-e rau, vomit chiar si in salon in timpul perfuziilor.Ai avut simptome inainte de tratament de spui ca ai fost foarte rau ? Eu am avut un ganglion supraclavicular si mancarim groaznice ale pielii cateva luni bune apoi am inceput si sa transpir abundent noaptea.Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si sa te fereasca de revenirea acestei boli. Sanatate tuturor!
0
09-03-2010, ora 00:22
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
In primul rand vreau sa-ti spun LA MULTI AN!I cu ocazia zilei de 8 Martie si sanatate cat se poate! Am sa incerc, pe scurt, sa-ti povestesc chinurile prin care am trecut pana am inceput tratamentul:in prima faza aveam dureri moderate si spontane la piciorul drept(mi-au aparut ganglioni durerosi in zona inghinala dreapta care s-au extins si in stomac )dupa scurt timp acesta durere s-a intesificat si extins si la spate;am inceput sa am mancarimi GROAZNICE de piele din cap pana in picioare.La 5 luni de umblat din spitale am facut si o biopsie la spitalul nr.1 din Craiova.Desii pe analiza ganglionara scria de limfom medicii au gasit de cuvinta sa ma interneze la infectioase.(9 oct.-10 noiemb.2009) Ce pot sa-ti spun ? Atunci am trecut prin cele mai grele perioade din viata mea:ma luau dureri de spate de cel putin 3 ori pe zi si daca nu luam calmante la timp nu mai puteam sa ma ridic din pat, efectiv eram anchilozat de dureri -trebuia sa bat in pereti sa vina cineva si problema era ca nu mai aveam puterea necesara sa dau mai tare ca sa fiu auzit, oricum nu puteam sa strig (eram singur in camera);aveam numai bube si rani pe tot corpul de la mancarimea de piele pe care o aveam aproape continuu; aveam febra si transpiram enorm, mai ales noaptea;slabisem in jur de 10 kg, nu aveam putere si medicii imi faceau antibiotice di 6 in 6 oresi se uitau la mine mirandu-se de ce nu rezolva infectia(asa au explicat ei termenul de limfom!!!)Dintr-o mana imi luam mereu sange la analize si in alta imi faceau perfuzii si calmante!Mi-au facut 2 tomografe si 4 raze la plamani si nu descopereau nimic concludent. Bineinteles ca dupa o luna de chinuri mi-au facut externarea pt.ca nu mai aveau ce sa-mi faca, probabil si-au dat seama ca e ceva mult mai grav ! Si cum toate relele aduc mereu altele mai aveam inca unul la fel de rau:nu puteam sa dorm, cred ca nu exagerez dar ultimele 4 luni eu nu dormeam mai mult de 2-3 ore pe zi si astea cumulat. Stiu ca pare greu de crezut dar acesta e adevarul. Am gasit atunci doctorita la care sunt acum care doar m-a controlat pe mine si a vazut 2 analize V.S H.-ul si fibrinogenul si mi-a dat un posibil dignostic: B.Hodkin. M-a trimis la Fundeni unde s-a confirmat aceasta boala.Bineinteles ca habar nu aveam ce inseamna asta.Pe 29 noiembrie2009 (era intr-o sambata) am inceput tratamentul si chiar din acea zi eu nu am mai avut nimic din ceea ce aveam pana la acel moment! Tratamentul l-am suportat destul de bine si decat o data am avut senzatia de voma.Mie mi s-a dat Kytril inca de la prima cura, am citit in alta parte ca tu acum ai inceput sa iei.Oricum mai vorbim! Inca o data iti spun un singur lucru:GANDESTE-TE CA SI B. HODKIN POATE FII INVINSA! Sanatate la toata lumea, mai ales celor bolnavi!
0
09-03-2010, ora 13:15
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Multumesc inca odata pt urari. Da cam asa au fost si la mine simptomele mai putin durerile de care spui. In rest am avut mancarimi din cap pana in picioare de nu mai puteam si toata lumea ma intreba ce am de ma mananca asa pielea efectiv in ultima perioada nu mai stiam cu ce sa ma imbrac nu mai suportam, nici un fel de bluza, nimic. Apoi chiar cu o luna inaintea de inceperea investigatiilor am inceput sa transpir abundent noaptea. Atunci mi-am dat seama despre ce ar putea fi vorba, consultand si internetul si vorbind pe forum de aceste simptome. Asa am ajuns la hematologie. Da, iau Kytril de la cura a 6 a si pot sa zic ca m-am simtit un pic mai binisor dar in rest mi-a fost rau. Dumnezeu sa ne ajute pe toti si multa sanatate tuturor!
0
18-03-2010, ora 23:31
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
pt.deafily Ce mai faci? Astept vesti bune de la tine si de la toti loviti de aceasta boala!
0
19-03-2010, ora 12:28
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna eugenoprica. Sunt ok daca pot zice astfel desi ma confrunt cu aceasta boala, miercuri voi merge la a 8 sedinta. Ultima data cand am fost medicul mi-a zis ca la sfarsitul celor 12 sedinte va trebui sa fac si radioterapie pt ca am avut un ganglion in mediastin.Tocmai am aflat si stadiul bolii pt ca initial mi-a fost groaza sa intreb si anume st 2A. In rest sunt ok.As avea o intrebare: la cat timp dupa terminarea tratamentului sau dupa vindecare v-ati reluat serviciul? Eu lucrez in invatamant si as vrea sa merg din luna mai ca e mai caldut si nu stiu, e vreo problema? Am sa intreb si medicul curant sa vad ce zice. In rest multa sanatate va doresc la toti!
0
21-03-2010, ora 16:26
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
Buna, deeafily! Ma bucur sa aud vesti bune despre tine si nu uita sa fi optimista in fiecare zi!Am terminat tratamentul la sfarsitul lunii mai si la 15 septembrie am reluat serviciul!.Pareare mea ar fi sa intri in activitate la 15 iunie si efectiv la clasa incepand cu 15 septembrie.Eu asa am procedat;lucrez tot in invatamant.Multa sanatate si numai bine!
0
22-03-2010, ora 15:47
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Iti multumesc pt sfat eugenoprica. Eu nu sunt titulara in invatamant si de aceea am intrebat pt ca mi-e groaza ca aceasta sedere acasa in concediu sa nu imi afecteze continuitatea pe post. Acum sa vad ce voi face, inca nu stiu. Numai bine si sanatate multa!
0
08-04-2010, ora 21:16
mihai.iulina
Nu este medic/terapeut
mihai.iulina
Sotul meu a avut limfom hodgkin stadiul III B cu scleroza nodulara tip I. A facut 6 cure ABVD (12 sedinte) si 20 sedinte de cobaltoterapie (perioada: nov. 2008 diagnosticat - august 2009 terminarea tratamentului). A efectuat pet-ct si i s-a spus ca e in remisie completa si sa revina la control timp de 2 ani la intervale de 6 luni. In oct 2009 i-au aparut niste bubite pe corp (asemanatoare unei toxiinfectii alimentare) si il mancau ffff tare. Cu tratament (flonidan) acestea au trecut, dar mancarimile (pruritul) ii mai apar din cand in cand. De asemeni, i-au aparut cam din ianuarie 2010 si niste pete maronii pe piele, pe fata si acum si pe un picior (aspectul acestora este de piele descuamata sau fff uscata). In febr 2010 am fost la controlul de 6 luni, i s-au facut analize la sange, radiografie pulmonara, ecografie la inima iar dr. i-a spus ca in urma analizelor rezulta ca e ok.I s-a facut si ecografie la ficat si splina si sunt ok. Ni s-a spus ca tomograf nu ii mai face deocamdata, ci doar daca la vreunul din controalele periodice apar semne de intrebare asupra sanatatii lui, iar la 2 ani de la terminarea tratamentului va face iarasi pet-ct. Pete si prurit avea si inainte de a fi diagnosticat cu LH, iar apoi au disparut. Dr. ne-a zis ca atunci au disparut din cauza citostaticelor si a dexametazonei care i se facea in acea perioada. Am intrebat despre aceste pete pe care le are acum si despre pruritul care ii mai apare din cand in cand si dr. a spus ca probabil sunt semnele unei dermatite care poate fi si de natura psihologica si sa nu ne ingrijoram ca nu ar fi semn ca ii revine boala. Ce parere aveti? Nu pun la indoiala ceea ce spune medicul, dar as vrea sa stiu si parerile voastre si daca a mai patit cineva asa. Va multumesc, Iuliana
0
13-05-2010, ora 23:37
Aky19
Nu este medic/terapeut
Aky19
buna ziua... am fost diagnosticat si eu cu limfomul hodkgin in 2009 am urmat 6 luni de chimioterapie 2sedinte/luna cu ABVD si am urmat si o cura de radioterapie timp de 3 saptamani zilnic. as dori cineva care a trecut peste asa ceva sa imi lase o adresa de mail sa putem vorbi mai multe :)
0
23-06-2010, ora 21:30
bxnmel
Nu este medic/terapeut
bxnmel
pt.miaela o sa revina si ciclu dar sa consulti dupa tot tratamentul si un ginecolog eu am avut hodgkin st 2 b di acum sunt insarcinata in 6 sapt deci poti sa ai dar sa lasi timpul sa mai treaca multa sanatate
0
24-06-2010, ora 16:26
miaela
Nu este medic/terapeut
miaela
multumesc bxnmel..sunt curioasa dupa cat timp de la tratament vi-a venit menstruatia, daca de la ginecolog ati primit ceva tratament..si dupa cat timp de la incheiere ati ramas insarcinata..felicitari pentru sarcina, cred ca sunteti f fericita...eu tocmai am venit de la cluj, de la evaluarea la o luna de la terminarea chimio..vestea buna e ca galglionii s-au topit, dar au mai ramas cativa pana la 1 cm care nu se stie daca sunt activi sau fibrosi..vestea rea e ca voi face raze din cauza asta, sa fie sigur ca nu mai revine ( dar asta e, daca am trecut de 6 luni de chimio, scap si de asta)..voi incepe acuma in cateva zile razele cu cobalt, iar dupa raze, voi face un pet-ct (sper)..la oradea se face si gratuit pet-ct daca indeplinesti niste criterii stabilite de ai..sper ca si mie comisia sa imi accepte dosarul si sa pot face pet-ct fara sa dau 1000 euro..analizele de sange imi sunt bune avand in vedere prin ce a trecut organismul...de aceea voiam sa stiu la dv cum a fost..va lutumesc inca odata pentru raspuns..
0
12-07-2010, ora 16:08
bxnmel
Nu este medic/terapeut
bxnmel
pt miaela imi pare rau ca nu am mai raspuns eu nu am avut probleme sa nu imi vina cilcu cu chimio nu s-a oprt totul a fost normal.din pacate am perdut sarcina s-a oprit din evolutie la 8 sapt. acum astept rez histopatologic sanatate la toata lumea
0
12-07-2010, ora 16:57
miaela
Nu este medic/terapeut
miaela
pt bxnmel..oooooo...imi pare asa de rau pentru tine..iarta-ma ca te intreb, dar la cat timp dupa chimio ai ramas insarcinata? sau ce explicatii ti-au dat medicii pt pierderea sarcinii? se face histopatologic la pierdere de sarcina?..trebuie sa fi optimista sa treci si peste aceasta incercare..te cred ca tre sa fie forte greu...si sper ca nu peste mult timp sa ne spui ca astepti iar un bebe care va fi sanatos...la mine a repornit ciclul..f vag, e adevarat, dar a pornit dupa 3 luni de pauza..defapt nu pot zice ca e ciclu ca e f putin..e ca atunci cand esti deja pe terminate...multa sanatate iti urez si tie si la toata lumea..
0
16-07-2010, ora 21:42
bxnmel
Nu este medic/terapeut
bxnmel
la 3ani si 10 luni dupa chimio explicatii nu am primit deocamdata dar supoziti sunt cum ca ar fi ceva infectios sau genetic dar pina la rezultat histopat mai este o sapt este cumplit nu doar greu pt ca una este sa ramai insarcinata intimplator si alta e sa iti doresti un bebe.poate ca doamne doamne asa a hotarit ca e mai bine acum sa nu vina pe lume acest bebe dar ma rog sa imi fie alaturi sa pot avea si eu un bebe sanatos da la o sarcina oprita in evolutie se face analiza histopat pt ca nu e doar un avort la cerere este un avort terapeutic sanatate la toti revin dupa rez histtopat ma bucur pt ca iti revine ciclu.doar atit inca eu am primit si acordul de la onco sa fac bebe nu doar de la gine dar asta e e greu dar mergem mai departe
0
25-08-2010, ora 23:44
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
Salut, deeafily!Ce mai faci?M-as bucura sa aud vesti bune despre tine!
0
03-09-2010, ora 22:17
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna eugen.Ce sa zic, nici nu stiu cum sa incep.Am terminat curele pe 15 iunie urmand sa fac un ct la jumatatea lui iulie si sa incep razele. Doar ca in utrma ct-ului rezultatul a fost "reziduu ganglionar 1, 2 cm si chist pleuropericardic 8, 10 cm".Acest chist pleurioericardic imi da acum batai de cap, in sensul ca doctorita a comparat ct facut acum cu cel facut in la inceputul tratamentului, unde se vede ca a existat si atunci fiind mult mai mare, a raspuns la tratament dar doar partial, cel putin asa scrie in biletul de trimitere la PET-raspuns partial Astfel ca vazand acest chist doctorita nu a mai vrut sa imi faca raze pana nu fac PET Ct la Oradea pt a se vedea de ce natura este.Doctorul curant de la hematologie a zis ca trebuia sa imi faca razele acum, medicul care a faccut ct a zis de asemenea ca pot face razele, acum nu stiu, sunt in ceata.Intre timp pt a nu fi durata prea mare intre chimio si radio am facut inca o schema de tratament, adica trei zile consecutive de chimio la inceputul lui aug. plus 14 zile tratament oral ceva pastile citotoxice.Saptamana viitoare o sa merg iarasi la hematologie sa vad daca mai fac ceva chimio pana mi se aproba PET( doctorita zicea ca mi se va aproba repede).In rest nu stiu ce sa zic, vreau sa cred ca ma simt ok, vreau sa zic nu am simptomele de la inceput gen transpiratii, mancarimi mai stiu eu ce, m-am ingrasat 4 kg lucru pe care eu il consider bun. Ma rog Bunului Dumnezeu sa fie bine pt mine si pt toti cei care lupta cu aceasta boala si nu numai.Tu cum esti? Presupun ca astepti inceputul scolii.Multa sanatate iti doresc.
0
11-09-2010, ora 22:45
Ioana1401
Nu este medic/terapeut
Ioana1401
Buna tuturor,
Am ajuns pe acest forum cautand cateva din simptomele tatalui meu : ganglioni mariti, tuse, stare subfebrila seara, transpira usor noaptea iar analizele de sange au aratat Fibrinogenul si VSH-ul marit iar albuminele scazute. Asteptam rezultatele biopsiei insa asteptarea aceasta este groaznica iar medicii nu ne au spus nimic pana acum si nu am stiut ce altceva pot sa fac decat sa caut informatii pe internet. Din ce am gasit eu pana acum multe dintre aceste simptome coincid. Va rog frumos daca poate cineva sa mentioneze detaliile conform carora a fost diagnosticat v-as fi foarte recunoscatoare.
Multa sanatate tuturor!
0
12-09-2010, ora 16:51
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Buna ioana1401.Ce pot sa spun eu este ca la mine primele simptome au fost: un ganglion supraclavicular stanga caruia nu i-am dat importanta o perioada de timp.Apoi au aparut mancarimi foarte mari ale pielii ma scarpinam toata ziua pe maini, pe picioare, pete rosii pe fata imi apareau din senin.Iar inainte cu o luna de efectuarea unei biopsii am inceput sa transpir f tare seara, ma trezeam uda leoarca in spate.Stiind de acest ganglion care era marit in dimensiuni fata de cum il descoperisem cu ceva vreme inainte, avand si o tuse tare aiurea in ultima vreme si punand cap la cap faptul ca slabisem in greutate destul de bine cu vreo 2 ani inainte si consultand si internetul am intuit cam ce ar putea fi si am mers la medic. Astfel am ajuns la hematologie mi s-a facut prima data punctie, apoi biopsie iar dupa 3 saptamani am avut rezultatul: limfom hodgkin cu scleroza nodulara. Sa dea Domnul sa fiti feriti de aceasta boala. Multa sanatate!
0
23-10-2010, ora 15:10
deeafily
Nu este medic/terapeut
deeafily
Bun gasit tuturor! As vrea sa va impartasec faptul ca am luptat si eu cu aceasta boala depistata anul trecut in noiembrie si sa va indemn la rugaciune, credinta in Dumnezeu si speranta. Am efectuat luna trecuta PET-ul si nu s-a gasit nimic activ, deci boala a intrat in remisiune. De asemnea incercati totusi un minim regim in sensul ca eu nu am mai baut sucuri acidulate, nu am mai mancat carne rosie si nu pt ca medicul mi-ar fi indicat asta, ci pt ca mi-am impus eu, auzind ca nu sunt prea bune pt sanatatea noastra. Multa sanatate va doresc tuturor!
0
04-02-2018, ora 16:57
eugen.
Nu este medic/terapeut
eugen.
Am invins definitiv aceasta boala!In luna mai se implinesc 9 ani de cand am terminat citostaticile si ma simt foarte bine!Daca cineva doreste sa-i impartasesc din experienta mea o fac cu mare placere!Telefon:--------* Facebook:Oprica Eugen

(*modificat de admin)
0
08-01-2019, ora 17:27
Alexia74
Nu este medic/terapeut
Alexia74
Buna seara domnul Eugen! Cum ați reușit să învingeți această boala? Băiețelul meu de 19 ani a fost diagnosticat recent.
0
08-01-2020, ora 11:38
Alina27T
Nu este medic/terapeut
Alina27T
Buna, am 29 ani și de vreo câteva luni am niste simptome ciudate, au început cu o durere abdominala.stanga, ulterior balonare, gaze scaune proaste, apoi hemoragii oculte pozitiv pentru care am consultat un medic de gastro, am făcut o colonoscopie și nu a ieșit decât un mic hemoroid, mai departe durerea in partea stângă persistă, ecografic nu pare a fi nimic în neregula, apoi a inceput durerea inițial de picior stâng, apoi dureri in mâini picioare, senzații scurte de durere puternica și dureri mai persistente, câteva vânătăi pe mâini fara să mă fi lovit, toate astea in decurs de 4 luni, iar de vreo 3 zile mă doare axila stângă dar la palpare nu simt că ar fi ceva ineregula, dar durere din axila se lasă în sân și mana. nu am făcut febra, am uneori transpirații nocturne doar în zona gâtului și între sâni, am fost răcită de vreo 2 ori în această perioadă + o laringita ( 2 zile nu am putut vorbi), am uneori senzația de mâncărime și când mă scarpin, nu foarte tare dar pielea se colorează roșu că o erupție pentru câteva minute bune, când mă gândesc la o eventuală boala mâncărimea se activează mai puternic. Precizez că la ultimele analize, acum nicio o luna doar leucocitele au fost un pic mai mari și Crp la limita 5, 01. Nu am slăbit deloc, ba în ultimul an m-am îngrășat vreo 7 kg, acum stagneze de vreo 6 luni.Credeți că ar putea fi limfom/ leucemie? Ce medic sa consult ? Hematolog sau alta specialitate?? Mi-ar fi de ajutor un sfat/ încurajare. Mulțumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns
58 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: