Sindrom P-R scurt

06-02-2007
patan
Nu este medic/terapeut
patan
In urma unui lesin (cu pierderea cunostintei timp de cateva secunde, ceea ce nu mi s-a mai intamplat pana ala varsta de 24 de ani, cat am acum) am facut analize dintre care si un EKG. Mi s-a spus ca am interval PR scurt. Poate cauza lesin? Mentionez ca mi s-a recomandat un tratament cu Concor si Aspacardin, deoarece am si palpitatii uneori, iar pulsul ajunge cateodata si la 100 de batai. Am renuntat la 'stimulenti' de gen cafea, energizante, cola.Pana sa iau Concor, am mai facut un puseu de tensiune, culmea, tensiunea de 15/9, iar atunci cand am lesinat aveam 7 sau 8/5. Din ce cauze pot aparea aceste 'manifestari'? Este grav?
3 comentarii
0
06-02-2007, ora 00:00
lauritza
Nu este medic/terapeut
lauritza
Eu stiu k modificari pe EKG pot sa apara si in cadrul unor infectii acute, stari febrile, stari emotionale. Poate ar mai trebui completat cu o glicemie si o calcemie (analize de sange).Ptr. un medic specialist conteaza sa stie daca organismul nu suferea nici o alta afectiune supraadaugata.Multa sanatate!
0
06-02-2007, ora 00:00
patan
Nu este medic/terapeut
patan
Am facut tomografie, analize la sange si urocultura, totul este in limite normale. Chiar si un test de toleranta la glicemie(hiperglicemie provocata) care si el a iesit bun. Ultima data am facut ecocardiograma, unde culmea, nici acolo nu a iesit nimic.
0
31-03-2007, ora 00:00
Dr. Radu Botezatu
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Radu Botezatu
Intervalul P-R mai scurt de 0.12-0.21 secunde se asociaza de obicei cu sindromul de preexcitare wpw. Aceasta preexcitare ventriculara poate da aceste lesinuri cu scaderea tensiunii din cauza scaderii perioadei de diastola (umplerea ventriculara). Dupa simptomele pe care le acuzi mai sus as crede ca este o cale accesorie care functioneaza intermitent.
Recomand consult de specialitate clinica specializata Cardiologie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.