Sindrom Sjogren

08-06-2009
jm
Nu este medic/terapeut
jm
Buna ziua,
Am 37 de ani si de 10 ani ma confrunt cu o "vasculita" - petesii la nivelul memebrelor inferioare ce apar ca urmare a pozitiei ortostatice, remisie spontana in decurs de cateva zile. Dupa ani si ani de investigatii am si un diagnostic: Sindrom Sjogren. Pana acum nu se evidentiaza o asociere cu alte colagenoze. Nu am urmat niciun tratament pana in prezent. Intrebarea mea pentru medicii specilisti - daca poate sa ma ajute cineva cu un raspuns - este : sunt permise in cazul acestei afectiuni injectiile cu toxina botulinica pentru tratamentul ridurilor? Dar electrostimularea?
In eventualitatea unui raspuns, va multumesc anticipat.
6 comentarii
0
09-06-2009, ora 09:50
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Interesanta dilema ! Sindromul Sjorgren totusi nu este nici vasculita nici colagenoza. Teoretic injectiile cu toxina botulinica nu sunt contraindicate. Va trebui sa mentineti insa o hidratare suplimentara a pielii in zonele injectate. Consultati un medic dermatolog.
Electrostimularea nu are un efect demonstrat clar, asa incat probabil nu poate dauna nici ea. Cereti si opinia reumatologului dvs.
0
09-06-2009, ora 09:54
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
Sjogren, imi cer scuze, am vazut ca am scris gresit.
0
09-06-2009, ora 13:19
jm
Nu este medic/terapeut
jm
Opinia dermatologului a fost ceva gen " nu va mai ganditi la lucuri de genul asta, sanatatea este mai importanta decat frumusetea..." - care sanatate, puteam intreba eu, atata vreme cat pentru acesta afectiune nu exista un tratament... Nu ma intelegeti gresit, nu sunt absurda, accept o explicatie medicala a unor contraindicatii si mi-o asum, insa acest "mai bine nu... " cu care atat de usor se rezolva problema, nu ma multumeste.
In ceea ce priveste asocierea cu alte colagenoze (LES sau sclerodermie), opinia medicului reumatolog a fost, citez :
" All autoimmune diseases are "brothers and sisters", which means, that all can present in a mild or in more severe form and it is NOT important which "name" one gives to your disease. to be honest; I think the most probable diagnosis is sjögren syndrome, but also a systemic lupus erythematodes is possible, but again both diseases can make the same clinical picture. However, i am also sure, that you have NOT scleroderma!!, and this is important."
Ca atare, repet analizele la fiecare 3 luni pentru "a surprinde" in faza incipienta o posibila afectare sistemica. Am sa cer opinia sa in problema mentionata, insa mai dureaza ceva pana la urmtoarea programare iar pe de alta parte tare ma tem sa nu ma lovesc de aceeasi prudenta ca a medicului dermatolog.
0
10-06-2009, ora 12:44
Dr. Daniel Popescu
Identitate neconfirmată
Dr. Daniel Popescu
, , the same clinical picture, , este oarecum corect in cazul bolilor autoimune. Dar diagnosticul lor nu se pune strict clinic. Se identifica fiecare boala in parte prin teste de laborator si se indica o anumita atitudine terapeutica pt fiecare afectiune in parte. Tocmai de aceea exista atatea, , nume, , si atatea clasificari.
Iar dintre afectiunile sistemice autoimune, Sindromul Sjogren totusi are o manifestare clinica destul de distincta.
Personal, teoretic nu gasesc o contraindicatie Botox- Sjogren, dar va trebui sa consultati un specialist in S.S. care sa evalueze strict cazul dvs.
0
10-06-2009, ora 14:43
jm
Nu este medic/terapeut
jm
Va multumesc pentru sfaturi.
0
18-12-2020, ora 13:46
Andre1234
Nu este medic/terapeut
Andre1234
Buna ziua! Am o nelămurire in privința unor analize privind sindromul Sjogren. Acum 18 zile in urma unui tratament cu medrol(4zile) si borenar 2/zi timp de 10 zile pt o alergie cu înțepături in palme, s-a declanșat o uscăciune a ochilor, nasului si gurii. In urma producerii acestei uscăciuni, am ajuns la reumatolog. Am intrerupt borenarul si am efectuat următoarele analize: complement C3 - 108, 6 (valori de referință 90-180), complement C4 - 16, 8 (10-40), anticorpi Anti-ro < 0.1 negativ, anticorpi anti-La <0.1 negativ, vsh - 15 ( 2-30), in lucru mai este doar ANA. Întrebarea mea este de ce dupa 18 zile uscăciunea nu a cedat decât parțial, in sensul ca acum nu ma mai trezesc din ora in ora noaptea sa beau apa? Oricum încă o mai resimt.ce analize ar trebui sa mai fac pt a elucida aceasta problema? Va rog daca se poate sa ma îndrumați! Va Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dieta pe bază de plante poate induce remisia în lupus și sindromul Sjögren
  •