singulair la copil de 4 ani

116 comentarii 1 2 3 4
0
22-02-2011, ora 18:29
corina1973
Nu este medic/terapeut
corina1973
am un baietel de 1 ansi 4 luni, nu am avut nici un fel de probleme majore de sanatate pana in octombrie anul trecut cind a facut o viroza.Atunci medicul de familie i-a prescris gentamicina, augmetin 2, 5 la 8 ore, eurespal, salbutamol.Totul a fost bine pana in 31 ianuarie cind a racit din nou, medicul de familie i-a prescris acelasi tratament dar nu a mers si dupa 3 zile de gentamicina a facut 39, 4 temperatura si am ajuns in spital pe vestitul cefort.Dupa ce am iesit din spital medicul mi-a spus sa-i mai dau 3 zile de augmetin sau cefalexin ce am in casa, i-am dat augmetin si dupa 2 zile a facut alergodermita, ne-am intors in spital pe hidrocortizon +adrenalina.Eu sunt sigura ca a facut alergia la clavulanicum fapt confirmat de medicul de familie, desi a mai luat augmetin.Dupa toate a ramas cu o hiriala in piept.Am mers la medcenter focsani unde medicul alergolog mi-a dat sa-i dau singulair de 4 mg, si seretaid sprey +aerius.Dupa 2 pliculete de singulair si un puf de seretaid nu a mai hirait si nu se mai aude nimic.Docorul mi-a dat sa-i dau cu sprey 3 saptamini si 20 de zile singulair, a trecut aproape 6 zile nu stiu ce sa fac sa-i mai dau sau sa intrerup daca nu mai are nimic.
0
22-02-2011, ora 21:00
andral
Nu este medic/terapeut
andral
nu sunt dr nu dau sfaturi dar ganditi.va bine inainte sa intrerupeti tratamentul...
0
24-02-2011, ora 08:58
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pentruy logranitas - daca astmul intra in remisie completa - adica min. 6 luni cu simptoime zero se poate face step-down, adica se reduce doza de seretide. Dupa inca 6 luni se poate trece pe flixotide - dupa inca 6 luni se poate scoate fie singulair fie seretide. Insa studiile la om sunt cu administrare de ani si deocamdata, cu exceptia unui tratament de desensibilizare, nu exista variante de vindecare completa a astmului iar intreruperea tratamentului brusc poate duce la reacutizari.
0
24-02-2011, ora 09:01
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Pe langa tratamentul astmului, singulair-ul se poate utiliza si pentru tratamentul hipoerreactivitatii bronsice - adica tuse persistenta, seaca, post-infectii respiratorii, avand un rol antiinflamator. Duratas de tratament variaza- daca e un copil cu episoade de bronsiolita, wheezing sau alergii se merge macar 6 luni plus Aerius - dupa care se scoate intai aerius si apoi Singulair-ul.
0
24-02-2011, ora 12:07
miha_robu
Nu este medic/terapeut
miha_robu
Buna ziua. Fetita mea de 4 ani si 6 luni este diagnosticata cu alergie respiratori la acarieni. Alergia ei se manifesta prin tuse nocturna, din fericire la plamani nu se asculta nimic.Dr. alergolog ne-a prescris Aerius si Xyzal plus Singulair 4mg seara. De cand ii adm singulairul este fffff agitata noaptea(cam de 20 zile ia singulair). Pana ajung la d-na dr. nu stiu cum sa procedez(parca n-as intrerupe trat.) Astept cu interes raspunsul d-voastra
0
25-02-2011, ora 12:52
larys
Nu este medic/terapeut
larys
am o fetita de 5 ani care este alergica la penicilina.medicul orl-ist i-a administrat augumentin es 600 dar in prospect scrie ca augumentin-ul este o penicilina.Cand i-am spus medicului ca este alergica mi-a spus ca nu are nici o treaba.Vreau parerea dvs.eate acum la a doua doza.Si mai doresc sa va intreb ceva :augumentinul trebuie sa il dau dimineata si seara, prima data i l-am dat seara la ora 19 iar a doua zi i l-am dat la ora 12 din cauza ca dormea, toata noaptea nu s-a ogihnit pentru ca a avut febra.Are ceva daca am decalat orele, pot reveni la normal adica dim./seara sau nu-si mai face efectul medicamentul?cum este mai bine?
0
15-03-2011, ora 09:14
adi-braila
Nu este medic/terapeut
adi-braila
buna ziua, am o fetita de 4 ani si dupa o raceala asociata cu febra si putin rosu in gat a ramas cu o tuse si nas infundat dar mai mult la sinusuri ca nu-i curge nasul si medicul ne-a prescris 5 pliculete de singulair, am tot citit pe forum ca se administreaza perioade mai mari ( luni de zile), oare isi face efectul doar din 5 zile?va multumesc
0
16-03-2011, ora 14:03
mihavesa
Nu este medic/terapeut
mihavesa
Buna ziua

dna dr, am citit mai sus ca recomandati ca tratament de imunizare pt copii Bronhovaxon sau Lantigen, luat in cure primavara si toamna. Puteti sa-mi spuneti care este schema de imunizare ?

Este vorba de un baietel de patru ani si patru luni.


Multumesc
0
22-03-2011, ora 10:07
iulia2525
Nu este medic/terapeut
iulia2525
Buna ziua d-na Doctor,
Am un baietel de 6 ani si 8 luni care incepand cu varsta de 3 ani si 6 luni a inceput sa faca crize dese de bronsita astmatiforma. De atunci luam Singulair cca. 6 luni/an (sept-mart). Problema mea este ca baietelul meu s-a ingrasat mult. Acum are 40 kg si 1, 35m. Va rog sa -mi spuneti daca se poate sa se fi ingrasat de la tratamentul cu Singulair, Flixotide, Ventolin, Claritine, Aerius, Ketof si ce ma sfatuiti sa fac. Va multumesc pt timpul acordat.
0
11-05-2011, ora 23:42
stelutacata
Nu este medic/terapeut
stelutacata
Buna seara,
Am o nepotica de 2, 8 luni si dupa o raceala a ramas cu nas infundat continu si piept incarcat. Ni s-a recomandat singulair 20 zile si acc 5 zile iar in cazul in care reactiile nu cedeaza sa ii dau rhinocort. An vazut ca rhinocordul se foloseste de la 6 ani, pot sa il administrez la 2, 8 luni? multumesc pt.raspuns
0
07-06-2011, ora 23:32
simona23vs
Nu este medic/terapeut
simona23vs
Am un baietel de un an si 7 luni si a fost diagnosticat cu o bronsiolita...destul de veche care a fost prost tratata...acum dl.dr. ne-a dat ca tratament...Singulair, Salbutamol, rinatiol, ibalgin, izoprenozina, pivalone. Intrebarea mea este..daca ii dau singulair mai este nevoie de predinson sau medrol?? Am uitat sa intreb medicul. Ma puteti ajuta?? Ne-a dat singulair de 4 mg.. dar nu ne-a spus ce pastile sau pliculete...eu i-am luat pliculete...Dupa ce i-am administrat singulairul a tusit foarte tare prin somn.e normal..sa tuseasca asa?? Pana acum nu tusea noaptea...Trebuie administrat doar seara sau se poate si in timpul zilei...?? Se poate dizolva inapa, lapte...sau se poate pune in mancare??
Va multumesc.
Cu respect, Simona Mihaila
0
09-06-2011, ora 23:55
chita alina maria
Nu este medic/terapeut
chita alina maria
buna seara am un baietel de 2 ani si 4 luni inca din luna decembrie imi tuseste in fiecare zi uneori chiar des am fost cu el la pediatru si de fiecare data imi spune ca nu are nimik nici in gat nici la plamani sa-i dau doar sirop de tuse cred ca le-am luat la rand si fara efect uneori rupe alteori tuseste uscat iar pe nasuc are niste secretii verzui uneori dati-mi va rog un sfat ca nu stiu ce sa-i mai dau si uneori chiar ma sperie
0
27-06-2011, ora 21:39
doina50
Nu este medic/terapeut
doina50
Am 50 de ani si sunt diagnosticata cu sinuzita acuta maxilara dreapta, care ar putea fi cauza sindromului vertiginos de care sufar si am primit tratament cu singulair, timp de 3 luni. Care este parerea dvs.?
0
20-09-2011, ora 14:52
mirelaveg
Nu este medic/terapeut
mirelaveg
buna ziua! as dori sa stiu daca pot sa ii fac analiza ige fiind sub tratament cu singulair si cu aerius-mentionez ca copilul are 2 ani si 9 luni si facem acest tratament de vreo 8 luni --am citit despre foarte multe aspecte negative ale singulairului(nu stiu daca sunt reale sau nu) si ma gandeam ca daca ige e bun as putea intrerupe acest tratament, bineinteles la recomandarea unui medic specialist.va multumesc anticipat!
0
13-10-2011, ora 11:30
adyna23
Nu este medic/terapeut
adyna23
Buna ziua,

Mi s-a prescris aerius si singulair in acelasi timp, in medie pentru 3 luni.Se pot lua impreuna ca tratament, aerius dimineata si singulair seara?In ceea ce priveste aerinaze, care mi s-a prescris 5 zile, e k sa-l iau chiar daca am tahicardie?

Multumesc,
Adina
0
08-11-2011, ora 16:56
serpuramona
Nu este medic/terapeut
serpuramona
AM UN BAIETEL DE 4 ANI SI 7 LUNI A FOST DIAGNOSTICAT CU ASTM BRONSIC INDUS VIRAL SI ALERGIC ANUL TRECUT IN DECEMBRIE 2010 CIND A FACUT O PNEUMONIE.DE ATUNCI IAM DAT SINGULAIR DE 4 MG SEARA SI AERIUS 3 ML DIMINEATA PANA IN IUNIE 2011.ATUNCI AM INTRERUPT SINGULAIRUL DAR AERIUSUL I LAM DAT PANA IN AUGUST. IN 24 SEPTEMBRIE 2011 A FACUT O BRONSITA SPASTICA CU INCEPUT DE PNEUMONIE DE ATUNCI IAM INCEPUT TRATAMENTUL CU SINGULAIR DE 4MG SEARA SI AERIUS 5ML DIMINEATACU SINGULAIR O SA FACEM TRATAMENT 6 LUNI IAR CU AERIUS PANA LA IMPLINIREA VARSTAI DE 5 ANI OARE DANDUI ATATA SINGULAIR SI AERIUS.NU II POATE PROVOCA CEVA NU IL POT IMBOLNAVI MAI RAU ?SUNT PUTIN INGRIJORATA MEDICUL ALERGOLOG SPUNE SA NU INTRERUP TRATAMENTUL CU AERIUS DAR CEL PEDIATRU SI CEL PNEUMOLOG IMI SPUNE SAL INTRERUP.CE SA FAC?
MULTUMESC. RAMONA SERPU
0
09-11-2011, ora 09:46
miha_robu
Nu este medic/terapeut
miha_robu
serpuramona.am si eu fetita cu alergie resp. i-am dat singulair vreo4 luni...insa nu i-as mai da nici sa ma impuste cineva..am facut investigatii suplimentare peste ce mi-au spus doctorii si are foarte multe reactii adverse neurologice..la noi in tara se prescrie mult prea usor un medicament care este crima adevarata pt saracutii nostri copii...cat despre aerius cica ar fi studii facute in America la pacienti caraora li s-a administrat ani la rand antihistaminicie si nu ar avea efecte secundare..insa nu stiu sa-ti spun, e totusi un medicament si asta(eu ii adm,. de ceva timp la fetita mea aerius insa ma gandesc sa-l opresc)..noi ne simtim foarte bine acum cu un tratament homeopat.nu stiu daca iti sunt de ajutor insa am simtit nevoia sa-mi spun parerea despre "minunatul" de Singulair
0
09-11-2011, ora 14:04
serpuramona
Nu este medic/terapeut
serpuramona
miha_robu, iti multumesc petru raspuns.daca poti, spune-mi de tratamentul homeopat cu care iti tratezi fetita. sunt bune toate parerile. multumesc
0
10-11-2011, ora 10:12
rorox
Nu este medic/terapeut
rorox
buna! eu i-am dat baietelului meu aproape 2 ani aerius + singulair si m-am hotarat sa nu-i mai dau NIMIC. m-am saturat de toate medicamentele de care nici nu eram prea sigura ca e nevoie, dar cum mai zicea cineva, la noi se dau medicamente pe banda rulanta si fara prea multe investigatii, din pacate. nu i-am mai dat nimic din luna aprilie a acestui an si a fost ok pana acum, a fost racit o singura data (un pic de nas infundat), cand am mers la salina la praid. e al doilea an in care mergem la salina, si cred ca e un "medicament" mai bun decat oricare. la gradinita era mai mult pe acasa, dar anul acesta nu a lipsit decat 3 zile. va spuneam experienta mea, acum fiecare face ce vrea.

o zi buna!
0
10-11-2011, ora 16:27
serpuramona
Nu este medic/terapeut
serpuramona
multumesc pentru raspuns.
0
10-11-2011, ora 16:56
miha_robu
Nu este medic/terapeut
miha_robu
noi mergem la o d-na dr. in Piatra Nemta(noi suntem in Botosani), pana in prezent sub trat homeopat nu a facut nici o criza alergica (ea tuseste tare) si am fost si la salina al doilea an e acum, ne luptam cum putem..
0
31-01-2012, ora 11:36
oviduta
Nu este medic/terapeut
oviduta
Am si eu o fetita de 9 ani si 8 luni iar de 3 ani a fost descoperita cu astm bronsic, alergie la praf si mucegai si cu toxocara canin.De atunci am urmat cu Singular 5 mg-seara, Xyzal-dimineata si Symbicort(inhalator)de 80/4.5 -seara si dimineata.De toxocara am scapat anul trecut cu Zentel 10 zile la trei luni/in paralele cu Liv 52.In perioada friguroasa, din septembrie pana in aprilie, pentru cresterea imunitati ii dau Isoprinosin 2 luni consecutive si o luna pauza.De anul acesta gandindu-ma ca ia prea multe pastile i-am scos Singulair si Xyzal si i-a mers destul de bine, dar intrebarea mea este as putea sa-i scot si acest tratament pentru imunitate sau poate sa-i dau ceva naturist? Am uitat sa mentionez faptul ca are 42 de kg iar Isoprinisin ia de 3 ori pe zi inaite de masa cu o jumatate de ora.Daca cineva poate sa ma lamureasca as ruga sa o faca.Am facut bine ca i-am scos acest tratament( am informat si madicul alergolog care o trateaza)?
0
22-02-2012, ora 16:18
LoredanaCostache
Nu este medic/terapeut
LoredanaCostache
Am un baiat de 14 ani si de cativa ani buni ii dau fara intrerupere aerius si singulaire. Are tot timpul infundat nasul. Am auzit ca ar trebui facuta pauza de singulaire din cand in cand, dar nici un doctor nu a luat vreo decizie si nu stiu ce sa fac. Imi puteti da cateva sfaturi?
0
11-06-2013, ora 23:34
gabiclm
Nu este medic/terapeut
gabiclm
Buna seara ! Am un baietel de 3 ani si pana acum mi-a facut de mai multe ori rosu in gat si chiar de cateva ori amigdalita cu puroi.A luat antibiotic si pe gura dar si injectabil.Am inceput sa-i dau pentru imunitate Septilin, Bromhovaxom, dar acum a racit iar si dupa aceasta raceala a ramas cu o tuse cu care ne confruntam de o luna.Tusea este cu expectoratie dar el nestiind sa le elimine, vomita mereu.Medicul mi-a spus sa-i dau si naturiste cum sunt siropul de patlagina, siropul de muguri de brad, iar de la spital mi-a zis sa-i dau Ketof si Astha 15.Cu toate siropurile astea tusea nu-i trece.Am mers la raze la plamani si a zis medicul ca nu are nimic dar are o bronsita astmatiforma si mi-a recomandat Singulaire.Acum citind despre acest medicament, chiar nu mai stiu ce sa fac, sa-i dau sau nu.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, ca nu mai stiu, ca tusea tot nu-i trece.Va multumin!
0
06-09-2013, ora 23:23
sanziana2000
Nu este medic/terapeut
sanziana2000
Buna seara.Am un baietel de 10 luni si acum o luna a inceput sa tuseasca.Am mers la medic unde timp de trei saptamani am urmat diverse tratamente fara mare succes.Am revenit la medic unde am fost diagnosticati cu bronsiolita.ni s-a prescris urmatorul tratament:ampicilina 500mg i.m. la 12 ore, dexametazona 3mg i.m.tot la 12 ore, aerosoli cu ventolin de trei ori pe zi, 2, 5ml prospan dimineata si pranz, ketof seara si tot seara ptr vreme de 6luni singulair granule 4 mg.de trei zile copilul meu este agitat, foarte nervos, din senin ai vine sa planga, consuma mai multe lichide decat de obicei, ziua parca trage mai mult la somn (pare obosit continuu), iar noaptea are un somn agitat.Azi am mers la control la medic si crezand ca ar putea fi vorba de o eruptie dentara am rugat-o pe doamna doctor sa verifice spunandu-i si de starile nervoase ale copilului.Doamna doctor m-a asigurat ca ar fi de vina dexametazona, insa citind prospectele, eu cred ca aceste reactii ale copilului meu sunt provocate de singulair.Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine ce anume ami nelinisteste copilasul.va multumesc.
0
04-02-2018, ora 18:25
Claudianita
Nu este medic/terapeut
Claudianita
Buna ziua, am o fetiță de 3 ani și 7 luni, care a fost diagnosticata cu bronșiolita recurenta și rinita subacuta.asta după ce ne.am luptat cu o răceala timp de o luna la care nu am primit un tratament corespunzător și situația s.a agravat.nu am luat antibiotic in aceasta luna, abia după un alt doctor ne.a dat antibiotic forexo ptr că i se auzea in hârșcâit la plămâni.tusea a persistat pe toată această perioadă.dupa acest forexo și.a revenit o săptămâna după care din nou tuse și mucisori.am ajuns la începutul anului curent la urgențe și am fost internate o săptămâna.am primit tratament cu injectabil cefort, rowamicina, ventolin spray, Aerius, O2 terapie.a fost iar bine o săptămâna, am primit și acasă tratament cu antibiotic încă o săptămâna cu klacid, zenaro și aerosoli cu flixotide.dupa toate astea am fost la control și totul a indicat că ne.am însănătoșit de tot.acum o săptămâna au revenit din nou mucisorii și din nou ni se aude la plămâni.ni s.a recomandat un pneumolog care el a diagnosticat.o cu aceasta bronșiolita.ne a dat spray inhalator serroflo tp de 2 luni.doctorita de familie zice că trebuia și singulaire pastile.Cum credeți că e mai bine?după cum vedeți, am scris un roman, eu sunt f îngrijorată.ce mai trebuie făcut?
Mulțumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns
116 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: