Somn/mancare bebelus 5 luni jumatate | Forumul Medical ROmedic

Somn/mancare bebelus 5 luni jumatate

27-04-2019
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, as vrea sa intreb daca este ok ca bebele meu de 5 luni jumatate sa doarma in jur de 9 ore noaptea, de ex de la 00.00 la 9.00, iar spre dimineata, dar nu numai diminesta, sa se trezeasca des.
De la ora 6..7, nu stiu exact, bebe se trezeste din 10 in 10 min, din jum in jum d ora, plange, nu mereu plange, dar se foieste. moment in care ii dau suzeta sau laptic (papa 3..5 guri), si adoarme inapoi.
Nu vreau sa fiu o plangacioasa, dar asa e de vreo 2 luni, si tot de atunci eu sunt varza cu odihna, ma trezesc si dupa putina treaba simt ca sunt obosita maxim, suflu greu, parca car 20kg in plus dupa mine, sunt f slabita. Uneori am impresia ca nu stau destul cu bebele meu. ca nu i dau atentie si joaca cat ar trebui din cauza asta.
Din pacate..eu ma culc pe la 2 abia, sper sa ma obisnjiesc sa ma culc o data cu el, si de aia..poate sunt asa obosita..cele 2 ore poate ar face diferenta.
Ideea e ca nu doar spre dimineata e fatzait, ci, destul de des se fataie toata noaptea. Doar 3 ore le doarme legate, apoi..din ora in ora pana la 7, se tot trezeste. De la 7..doar ma rog dd el sa mai dormim.
Bebe a facut bronsiolita la 3 luni, si inca una la 4 luni. Am fost prima data internati in spital. Si a revenit rapid. Nu a fost nev de medicatie.
In rest, nu i a curs niciodata nasul, nu avem nici o alta problema. El este pe lapte praf dl nastere, am avut lapte f putin, si nu imi lua sanul pt ca nu aveam mameleoanele formate, m am muls..aveam max 30ml lapte..de 2 ori pe zi. Asta 2 luni, apoi am.pierdut laptele.
Sa fie ceva in neregula oare cu el, sau fac eu ceva gresit? Mi se pare ca nu doarme bine. El nu. a fost plangacios deloc..abia abia plange si el. Doar cand ii e foame plange tare 1.minut pana ii fac lapticul. Este foarte vesel mereu.

Inca o intrebare ar fi daca bebele meu va avea probleme cu dantura pt faptul ca nu a fost alaptat exclusiv macar 2..3 luni. Eu am dl 14 ani jumatate de dantura imbracata si mi e frica sa nu ma mosteneasca,.mai ales pt.c i am.dat l praf.

A 3a chestiune e ca bebe papa doar 100ml lapte, la 5 luni..Atata păpa si acum 3 luni. El este dezvoltat bine, are 8600g, a fost ok dl inceput, a pus bine pe el, si a crescut si in inaltime, nu e obez. Insa ma mir pt ca acum1 luna a ajuns, progresiv, sa pape 150..180ml. Dintr o data, adica in timpul celei de a doua bronsiolite, nemancand mult atunci din cauza bolii, a ajuns sa pape putin..50..80...ramanand la 100ml..max 120ml. Ca acum. O fi ok oare? Sau n ar trebui sa mi fac griji atata timp.cat se dezvolta normal..?
Bebe e.foarte pofticios, cand ne vede pe noi mancand, intinde gura si el..ii e pofta rau:) insa nu i as da mancare pana nu sta in fund pt ca.i am dat 5 zile, la insistentele celor din jur, iar după am avut probleme, a plans neconsolat timp de 3 zile, foarte greu i a fost si lui si noua. I am dat si alimente neindicate (brocoli, conopida, banana). Acum.citesc foarte bine..totul despre diversificare.

Ultima intrebare: la ce varsta considerati ca ar trebui sa aibe bebe camera lui?. eu consider ca de la 1 an e prea devreme, insa nu prea pot sa spun de pe acum cum vom face, caci nu stiu cum va evolua bebe. Eu l as tine mult..2..3 ani, pt ca e foarte important sa se simta aproape de parinti..de mama, de cineva sa il protejeze, sa fie acolo mereu cu el cineva. Insa sotul crede..ca oe la 8..12 luni il vom.duce in camera lui. Aia crede el:D El zice ca asa e mai bine pt noi si pt bebe, sa nu se obisnuiasca cu noi ca nu mai scapam de el pana la 5..6 ani.
Cum ar fi mai bine oare?
Daca e important, bebe s a nascut la termen, nastere naturala, doar morfina mi au facut, deci fata epidurala. A avut 2880g, iar in 7 saptamani si a dublat greutatea, avand 5600g, ultima cantarire de catre cadru medical.

Va multumesc foarte mult!
3 comentarii
0
29-04-2019, ora 09:45
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Copilasul Dvs. are greutatea normala pt varsta sa. In privinta somnului trebuie sa va orientati ca este normal sa doarma mai mult ( din perioada de nou-nascut, cand doarme cam 19 ore/zi, pana la 1 an, cand trebuie sa doarma cam 14-15 ore/zi). Atat timp cat este sanatos si ia corespunzator in greutate, eu cred ca nu trebuie sa va ingrijorati, chiar daca se foieste mai des pe parcursul zilei si readoarme. Lasati-l in pace si vedeti cum se comporta, nu sariti imediat cu laptele. Este de preferat in jurul varstei de 1 an sa fie in camera separata. Sanatate !
0
30-04-2019, ora 04:33
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
multumesc pt sfafuri, chiar zicea sotul ca pe la 1 an o sa ne separam de el, o sa doarms in camera lui. Eu am zis ca nuu asa devreme. Credeam ca pe la 2..3 ani ar fi ok sa doarma singur.
Nu stiu dc dsr mi e frica sa nu s esimts abandonat singur in camera. de trezit se trezeste cred, si la 1 an de 3..4 ori pe noapte..si apoi..pana il aud eu, daca sunt ruota de obosita si dorm profund, poate dirraza 5.min, in car eel se poate simti f singur si abandonat, poate viseaza urat si se panicheaza..sa nu devina complexat/abandonat..nu stiu cum s ma exprim mai bine.
Nu este posibila sitiatia asta?
va multumesc din nou!
0
30-04-2019, ora 15:13
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu va faceti griji ! Copilul trebuie sa simta dragostea Dvs. si senzatia de ocrotire din partea parintilor dar... nu il faceti dependent de parinti !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum pot fi ajutaÈ›i bebeluÈ™ii să doarmă mai mult
  • Cât trebuie să doarmă bebeluÈ™ul È™i copilul mic
  •