SOS vreau sa slabesc

06-12-2021
V. Horop
Nu este medic/terapeut
V. Horop
Buna ziua,

Nu stiu ce sa mai fac sa slabesc. Am incercat toate dietele si curele, detox, dukan, rina, diete cu care au slabit vedetele, ceaiuri de slabit. Si kilogramele au revenit la loc. Va rog, o dieta de slabit care a functionat?
1 comentarii
0
06-12-2021, ora 10:38
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua,

Va inteleg disperarea si sunt admirabile eforturile pe care le-ati facut pana in acest moment. Din pacate, astfel de abordari sunt menite sa esueze, tocmai pentru a trece la urmatorul regim, urmatorul, si tot asa. Industria dietelor se reinventeaza constant.

Majoritatea „vedetelor” care slabesc miraculos apeleaza deseori la interventii chirurgicale invazive si non invazive pentru a pierde kilogramele in plus, ulterior promoveza tot felul de ceaiuri, pastile, prafuri sau practici neavizate stiintific pentru a obtine vizibilitate si venituri, pe seama sanatatii dvs.

Unii producatori se folosesc in mod abuziv de imaginea unor vedete pentru a promova produsele si apeleaza la testimoniale false pentru a creste increderea in suplimentele/curele lor. Este o practica de manipularea des folosita si multe persoane cad in plasa lor din nefericire.

Dietele nu functioneaza. Pentru a scapa de kilogramele in plus actionati asupra cauzei: ce anume a dus la cresterea in greutate - comportament, emotii, afectiuni sau conditii medicale.

Secretul de fapt nu este sa mancati mai putin pentru a slabi mai mult, ci sa aveti o alimentatie suficienta, completa, care sa onoreze senzatia de foame intr-un mod responsabil, care sa aduca toti nutrientii necesari organismului pentru a functiona eficient si a ajuta corpul sa revina la forma lui optima.

Cel mai bun sfat in acest caz este sa gasiti un specialist dietetician care sa va asiste de-a lungul procesului, sa adapteze recomandarile la nevoile si preferintele dvs. astfel incat schimbarea sa fie una fundamentala, permanenta, nu provizorie.

Aveti nevoie sa fiti sanatoasa toata viata, sa preveniti recastigarea greutatii si instalarea complicatiilor pe care supraponderea si obezitatea le pot asocia.

Promisiunile prea frumoase sa fie adevarate sunt fix asta, neadevarate.

Alegeti intelept!

Multa sanatate si rabdare,

Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Reducerea totalului caloric consumat poate fi mai eficientă pentru pierderea în greutate decât postul intermitent
  • Top alimente pentru slăbit
  • Persoanele apropiate ar putea să ne compromită eforturile de slăbire
  •