Spasmul hohotului de plans

02-08-2011
Andraa08
Nu este medic/terapeut
Andraa08
Buna ziua! Am si eu o problema. Finul meu, in varsta de 2 ani a fost diagnosticat cu spasmul hohotului de plans. As vrea sa stiu ce cauze poate avea aceasta boala si daca se scapa definitv de ea. Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
03-08-2011, ora 09:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Andraa08, cu spasmul hohotului de plâns a fost diagnosticată şi nepoţica mea, Florentina Denisa, în vârstă de 3 ani. Pierderea scurtă a stării de conştienţă consecutivă unei crize de plâns este specifică, s-ar părea, copiilor care au probleme cu circulaţia sanguină cerebrală, pe fond neurologic. O astfel de tulburare circulatorie, la majoritatea copiilor, dispare de la sine după vârsta de 5 ani. Dacă nu dispare, fără doar şi poate, copilului afectat i se face o encefalogramă (EEG), de către medicul specialist, pentru a i se investiga funcţionalitatea creierului.
Nepoţica mea, de pildă, când experimenta spasmul hohotului de plâns, nu mai putea fi liniştită în niciun fel, părea că nu mai putea să respire preţ de câteva secunde, devenea cianotică şi îşi pierdea cunoştinţa. Îşi revenea la normalitate după ce era stropită cu apă pe faţă, uneori chiar şi după ce i se dădeau câteva palme uşoare pe faţă. Odată a făcut o criză puternică, atât de puternică încât sora mea, asistentă medicală fiind, a trebuit să o ia de picioare, să o ridice în aer, şi să o ţină suspendată cu capul în jos câteva secunde. Vai de mine, şi-a revenit! (atunci, în acele momente, credeam că sora mea va face infarct, atât de îngrozită o simţeam, şi avea şi de ce).
Slavă Domnului, iubita mea nepoţică nu mai are această problemă, de câteva luni bune, fără să ia vreun tratament.
Consultaţi un medic neurolog pediatru.
Însănătoşire grabnică!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Copilul plânge
  • De ce plânge bebelușul?
  •