stimulatorul cardiac este o piedica pt. utilizarea computerului?

125 comentarii 1 234 5 Înainte ›
0
05-06-2009, ora 18:18
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Va rog daca ma puteti ajuta :in anul 2003 i-am implantat mamei mele un stimulator cardiac(la timisoara).in februarie 2008 i s-a schimbat stimulatorul, urmare a formarii unui edem rosu, dureros in spatiul delto-pectoral stang, la nivelul zonei de incizie a implantului de stimulator cardiac, urmat de formarea unui abces care ulterior s-a deschis spontan cu exteriorizarea la piele a stimulatorului cardiac.in sept 2008 a urmat acelasi lucru, cand s-a realizat repozitionarea cat mai interna a stimulatorului.in luna decembrie 2008 s-a repetat acelasi lucru si de atunci medicul ne tot spune ca trebuie sa il implanteze in partea dreapta.Acum are o rana care a puroiat si curge.
Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca se poate implanta si in partea dreapta pt ca numai stiu ce sa mai fac si sunt foarte ingrijorata.Nu stiu unde sa ma mai duc pt ca am inceput sa nu mai am incredere, oare sa merg la Szeged?
0
05-06-2009, ora 19:05
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Se poate pune si pe partea dreapta fara probleme. In general asa se intampla, daca s-a infectat buzunarul stimulatorului greu mai reusesti sa implantezi in aceeasi zona altul fara a avea din nou infectie. Cea mai indicata este schimbarea zonei de incizie, de pe stanga pe dreapta.
Cat despre a va duce la Szeged sau oriunde in afara tarii pentru un simplu implant de stimulator mi se pare exagerat. In Romania s-au implantat peste 10.000 de stimulatoare, asa ca nu e chiar ceva extraordinar. Plus ca la noi, in afara de "atentia" pentru doctor, nu te mai costa mai nimic, pe cand in afara imaginati-va ca platiti aparatul, manopera, spitalizarea, transportul si cazarea. Si asa, in loc sa scapati cu o cheltuiala totala de 200 - 250 euro veti ajunge sa va coste peste 2000 lejer (vorbesc despre un stimulator unicameral). Si nici afara sa nu credeti ca sunt cainii cu covrigi in coada. Am vazut implanturi facute in SUA, Germania, Italia etc care erau execrabile si in bataie de joc. Nu mai zic, am avut pacienti care isi implnatasera defibrilatoare tricamerale, niste dispozitive intr-adevar mai scumpe si pe care nu le implanteaza oricine. Dar in Romania cu 11.000 de euro iti cumperi un astfel de aparat si cu inca 500-600, hai maxim 1000 de euro cheltuieli "aditionale" il aveai pus de un specialist bun, care te putea si tine sub observatie... Pe cand asa, s-au dus in tari ca Germania, Arabia Saudita sau SUA si au platit sume fabuloase (la nivelul a 100.000 de dolari!!!). Si stiti care e partea frumoasa: ca aparatele erau implantate si reglate in bataie de joc, erau complet aiurea, stiu mai multi cardiologi romani care le-ar fi implantat si reglat de 1000 de ori mai bine.
Asa ca lasati-o mai incet cu mersul in afara. Daca la noi nu se face o anumita procedura, da, e clar, nu incape discutie, ca nu ai alta alegere. Dar altfel...
0
06-06-2009, ora 20:11
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Buna ziua,

Va multumesc din tot sufletul pt raspuns!!

Puteti sa-mi spuneti va rog care sunt cauzele care au dus la infectarea buzunarului stimulatorului?
in luna februarie 2008 i s-a schimbat stimulatorul cardiac bicameral DDD cu un stimulator cardiac programat VDD si i s-a suprimat sonda atriala datorita infectiei.oare i s-a pus tot un stimulator bicameral?
pe scrisoarea medicala scrie ca a avut in cursul anului trecut 3 atacuri ischemice tranzitorii.ce reprezinta aceste 3 atacuri ischemice tranzitorii, 3 preinfarturi?

Sa va dea Dumnezeu sanatate!
0
06-06-2009, ora 23:12
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
De ce s-a infectat...? A patruns cumva in zona buzunarului stimulatorului un agent care a declansat infectia, dar cum s-a intamplat asta... daca medicul care a facut implantul nu a putut sa-si dea seama, eu cu atat mai putin am cum. Si mai ales prin mesaje pe Internet, fara sa vad pacientul, fara sa-i cunosc istoricul, fara sa vad niste analize... chiar ca imi e imposibil sa va spun, ca nu sunt clarvazator, din pacate.
Despre atacurile ischemice, in primul rand, din cate stiu eu, nu exista pre-infarct. Este infarct si atat. Doar ca in cazul anumitor infarcturi se supravietuieste, si acelea sunt denumite de marele public, in mod impropriu, pre-infarct.
Pe de alta parte un atac ischemic tranzitoriu, din cate stiu eu, reprezinta un accident neurologic localizat, cu durata mai mica de 24 ore, de origine ischemica, adica provocat printr-o intrerupere sau diminuare a circulatiei sangvine intr-un vas cerebral. Deci nu are treaba cu inima sau cu vreun infarct miocardic.
0
07-06-2009, ora 15:18
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Va multumesc mult!!
0
08-06-2009, ora 21:34
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Raspuns pt. cornel_rusz:

eu stiu ca purtatorii de stimulator cardiac se incadreaza in cadrul persoanelor cu handicap gradul II
0
08-06-2009, ora 22:15
cornel_rusz
Nu este medic/terapeut
cornel_rusz
Multumesc pt. raspuns. Si eu am implantat un stimulator programat VDD si din cate stiu este bicameral. Am depus dosarul la comisia de evaluare si astept raspunsul. Eu mai am valva aortica bicuspida cu stenoza aortica larga. Spunea cineva ca pe langa implantul de stimulator mai trebuie sa fie si ceva congenital ca sa te incadrezi intr-un grad de handicap. Astept sa vad ce rezolutie da comisia.
0
13-06-2009, ora 11:43
vulpy
Nu este medic/terapeut
vulpy
Dosarul pt. COMISIE - ce acte trebuie sa contina? si unde se depune?
Ce reprezinta " graul II " de handicap ? Exista anumite scutiri de taxe fiscale, inlesniri la medicamente, etc.
VULPY
0
13-06-2009, ora 12:15
cornel_rusz
Nu este medic/terapeut
cornel_rusz
Trebuie:
- un referat medical de la medicul specialist
- scrisoare medicala de la medicul de familie
- copie de pe biletul de iesire
- ancheta sociala de la serviciul de asistenta sociala din cadrul primariei
- copie buletin si o cerere de la comisie
- adeverinta de venit sau cupon de pensie dupa caz
Cred ca nu am omis nimic. Actele se depun la Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu grad de handicap si tot acolo primiti si ce acte sant necesare.
La gradul II de handicap se primeste o indemnizatie de aprox. 200 lei si sant anumite facilitati la impozite, calatorii cu trenul si nu mai stiu mai multe. Rezolutia comisiei in cazul meu a fost favorabila.
0
13-06-2009, ora 12:17
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Buna ziua,

si la medicamente?

multumesc!
0
13-06-2009, ora 12:21
cornel_rusz
Nu este medic/terapeut
cornel_rusz
Buna,

de medicamente nu stiu nimic
0
29-06-2009, ora 21:22
Crroco
Nu este medic/terapeut
Crroco
Buna ziua Am adunat si eu toate actele medicale ancheta sociala de la Primarie si m-am prezentat sa depun dosarul la Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. Sunt purtator de stimulator cardiac cardiostimulare permanenta fara ritm ventricular propriu ablatie de radiofrecventa a nodului atrioventricular si pe langa asta multe alte probleme medicale Din start mi s-a spus la secretariatul Directiei ca boala cardiaca fiind dobandita la 38 de ani si nu congenitala... nu am nici o sansa de incadrare intr-un grad de persoana cu handicap. Eu simtita fiind... nici nu am lasat dosarul la secretariat si sa astept un raspuns scris acasa... Ce sa fac oare Domule cornel_rusz ati avut boala cardiaca pentru care s-a implantat stimulatorul din nastere sau copilarie Va doresc la TOTI sanatate
0
30-06-2009, ora 17:12
cornel_rusz
Nu este medic/terapeut
cornel_rusz
Buna ziua, Pe langa implantul de stimulator, care a fost necesar din cauza unui bloc atrio-ventricular total grad III, mai am o bicuspidie de valva aortica care este congenitala si o stenoza aortica care pe viitor va trebui operata. Tot asa mi-au spus si mie cand am fost cu biletul de iesire acolo si apoi am facut dosarul si l-am depus spre aprobare, luand in calcul bicuspidia de valva aortica. Nu am vrut eu sa fie asa dar daca asa a fost sa fie, macar sa beneficiez de acele drepturi. Statul nu ne iarta de nimic asa ca nici noi nu trebuie sa iertam. Multa sanatate.
0
30-06-2009, ora 20:55
Crroco
Nu este medic/terapeut
Crroco
Multumesc pentru raspuns Nu stiu ce sa fac in continuare cu dosarul Este greu sa ma hotaresc, sa ma duc iar acolo... Dar poate voi incerca... Sanatate multa si numai bine va doresc
0
10-07-2009, ora 21:19
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Buna ziua,

Mamei mele i s-a implantat acum stimulatorul cardiac in partea dreapta(pt ca la avut in partea stinga 5 ani si s-a infectat).Dar acum am aflat ca sonda de la cel vechi (din partea stinga) a ramas acolo(nu a scos-o).
Puteti sa-mi spuneti va rog daca mai exista riscul de infectie pe partea stinga daca nu i s-a scos sonda?
Oare asa se procedeaza ?Sonda de la cel vechi sa ramina acolo?
Medicul care ia facut implantul a spus ca pt partea dreapta garanteaza, dar pt stinga nu.Ce sa inteleg ca partea stinga se poate infecta din nou?

Va multumesc!
0
10-07-2009, ora 22:05
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Dupa 5 ani sonda nu mai putea fi scoasa decat chirurgical. Adica operatie pe cord deschis. Si nu avea sens, poate sa ramana acolo fara probleme.
0
11-07-2009, ora 20:50
vici
Nu este medic/terapeut
vici
MULTUMESC!!!!!
0
20-07-2009, ora 17:18
vulpy
Nu este medic/terapeut
vulpy
SALUT,
Au aparut niste extrasistole.Destul de suparatoare.Ce poate cauza extrasistolele?In decembrie 2008 s-a facut implantul de stimulator. De fapt inlocuirea unuia mai vechi din 2002.Este curios ca in perioada anterioara (2002-2008) nu au existat astfel de simtome.
Ma puteti ajuta cu un sfat ? Este ceva periculos? Fumatul poate sa fie una dintre cauze sau caldura caniculara ? Ce-i de facut?
Va multumesc!
VULPY
0
20-07-2009, ora 17:25
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
De unde stii ca sunt extrasistole? Ce fel de extrasistole? Ai idee cam care ar fi numarul lor?
Fumatul nu cred ca ar reprezenta o cauza pentru extrasistole, dar, cu siguranta, are un rol extrem de negativ din multe alte puncte de vedere. Caldura ar putea sa faciliteze aparitia unor extrasistole, mai ales combinata si cu oboseala, stres, lipsa de vitamine...
Daca sunt extrasistole atriale si sunt doar la nivelul a cateva sute pe zi atunci nu-i nici o problema. Daca sunt mult mai multe sau daca sunt ventriculare, atunci ar trebui facut ceva. Dar vino si tu cu mai multe detalii.
0
21-07-2009, ora 10:01
Malecsia
Nu este medic/terapeut
Malecsia
Bunicii mele tocmai i s-a implantat un stimulator. Ni s-au cerut sa-i ducem baterii dar inca nu am reusit sa ajungem la spital sa vedem exact tipul lor. Am inteles ca ar fi de 1, 5 volti dar si acestea sunt de mai multe tipuri. M-ati putea ajuta cumva spunandu-mi care sunt cele mai frecvente tipuri de baterii pentru aceste aparate? Multumesc mult.
0
21-07-2009, ora 14:40
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
?!?!?! Poftim?!?!?! Sa va duceti la spital sa aduceti baterii pentru stimulatorul implantat?!?! Dumnezeule mare!!! Asa ceva nu am mai auzit. La ce spital ati fost si ce doctor v-a cerut acest lucru? De curiozitate.
Pentru ca stimulatoarele cardiace au niste baterii speciale, dedicate, care nu se gasesc in comert. In plus, stimulatorul are carcasa vidata si sudata cu laser, asa ca daca se termina bateriile se schimba stimulatorul cu totul, nu doar bateriile.
Sigur ati inteles bine despre ce e vorba?
0
21-07-2009, ora 17:13
vici
Nu este medic/terapeut
vici
Mamei mele i s-a implantat acum stimulatorul cardiac in partea dreapta(pt ca la avut in partea stinga 5 ani si s-a infectat).Interventia chirurgicala de indepartare a celui din partea stinga a avut loc in data de 16.06.2009.
Pe biletul de externare scrie ca :prezenta tesutului de granulatie la nivelul lojei de implant(de partea stinga este vorba)
Ea se simte bine, insa acuma a inceput sa-i curga iarasi puroi.
Ce ma sfatuiti sa fac, exista pericol?


Multumesc!!
0
21-07-2009, ora 17:17
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Pai bineinteles ca exista pericol! Din moment ce a inceput sa curga puroi?! Mai stai sa te intrebi. Mergi urgent la spital. Eventual mergi la alt spital, ca s-ar parea ca cel la care ati fost are probleme cu sterilitatea. Apropos, la ce spital ati fost pana acum si la ce doctor?
0
21-07-2009, ora 18:58
vulpy
Nu este medic/terapeut
vulpy
SALUT,
Multumesc pt.lamuririle cu privire la extrasistole. Daca nu sunt extrasistole, ce mai poate sa fie? Si daca sunt ventriculare cum se poate constata? Daca sunt ventriculare ce este de facut?
Ce fel de vitamine se recomanda in cazul extrasistolelor sau in cazul dereglarilor de puls.
VULPY
0
21-07-2009, ora 19:01
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Ca sa iti dai seama daca sunt extrasistole ori trebuie sa faci un ECG in care sa le surprinzi, ori sa faci un holter de 24 sau 48 de ore.
Daca sunt atriale sau ventriculare se va vedea pe inregistrare.
Fa, eventual, si niste analize de sange (colesterol, trigliceride, hormoni, minerale...). Apoi om vedea.
0
21-07-2009, ora 20:24
Malecsia
Nu este medic/terapeut
Malecsia
In legatura cu bateriile. Intr-adevar este vorba despre un stimulator, se pare ca despre unul foarte vechi. "Bunicul" stimulatorului modern, dupa cum a spus insasi doamna doctor. Nu stiu daca acesta va fi cel definitiv, sper ca nu. Dar daca ramane acesta exista posibilitatea sa o mut la alt spital si sa cer implantarea unuia mai nou? Asigurarile acopera acest al doilea aparat, mai modern?
0
21-07-2009, ora 22:01
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Indiferent cat de vechi ar fi stimulatorul respectiv nu functioneaza cu baterii din comert. Si in plus, daca e atat de vechi, de unde il au? Cum de mai e steril, ca un stimulator normal este steril cam 2 ani de la data fabricatiei?
Te rog spune si tu la ce spital si la ce doctor ati fost. Eventual daca ai putea sa imi spui ce model de stimulator este...
0
21-08-2009, ora 01:03
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
malecsia are dreptate. si mie un doctor cardiolog mi-a schimbat bateriile de la pacemaker cu cele de la ceasul dumnealui. ce om generos! tratati-va in Romania! e un paradis medical!
0
22-08-2009, ora 16:44
Arm-Med
Identitate neconfirmată
Arm-Med
Cemah, chestia cu schimbat bateriile stimulatorului cu cele de la ceas... buna gluma.
Cat despre ironia la adresa medicinii din Romania, sa stii ca nu e cazul. Ca peste tot sunt doctori si doctori. Crede-ma ca am vazut implanturi de aparate care costau in jur de 20.000 de euro (aparatul), pacientul ajungand sa plateasca peste 60.000 de euro pentru interventie si totul sa fie facut in cea mai mare bataie de joc. Si asta in tari ca Statele Unite, Germania, Emiratele Arabe... Doctorii romani, la conditiile pe care le au, sa stii ca unii reusesc sa faca minuni si, in general, au un nivel destul de ridicat.
0
24-08-2009, ora 13:21
cemah
Nu este medic/terapeut
cemah
armmdt, unde ai vazut asa ceva? esti aici sa faci publicitate la cardiologii romani? esti vreun medic? care-i povestea ? ma indoiesc ca o operatie pe care platesti 60 de mii de euro este facuta in bataie de joc in Germania.
Adaugă un comentariu / răspuns
125 comentarii 1 234 5 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.