Sunt devastat și coplesit de suferință

12
Nicu221
Nu este medic/terapeut
Nicu221
Vă salut cu respect ! Mă numesc Nicolae, am 29 ani, o sotie și un copil de doar 2 luni, iar povestea mea începe așa ! De mic copil eram bătut crunt de mama mea, dat cu capul de pereți, asta a durat ani buni până în adolescența târzie, după care la vârsta de 10 ani am luat foc încercând să aprind focul cu o sticlă de benzină, trecând prin două operații și chinuri groaznice, apoi la varsta de 15 ani un medic m-a lăsat orb greșindu-mi tratamentul, o luna am fost dus de mână fără să văd lumina zilei. La vârsta de 20 ani, de la încă o trauma am început sa am atacuri severe de panica si dureri puternice de cap care m-au ținut vreo 2 ani în chin, am ramas cu o stare permanenta ca si cand as fi intr-un vis si cu midezopsii la ochi. La vârsta de 23 de ani am început cu jocurile de noroc, alcool, fumat, urmând sa am datorii foarte mari si consecințe grave, pur si simplu 3 sferturi din salariu se duce pe rate, după o lună de muncă în care am tras din greu nu mai ramâne decât puțin și traiesc la limita supraviețuirii în sensul ca mai am și chirie și utilități. Simt ca nu mai pot sa o mai duc asa. Acum în prezent am avut iar niste recaderi cu bani multi imprumutati din nou si pierduti si atunci cand ma ia dependenta vine cu agitatie mare un tremurat usor si lipsa ratiunii efectiv joc din nou iar consecintele sunt foarte grave simt ca nu mai exista vreo cale de iesire sunt disperat, coplesit si depresiv zi de zi. Datoriile sunt undeva la 28 mii de euro, iar din cauza stresului cauzat de datorii am făcut și o boală autoimună, psoriazis care îmi dă mâncărimi groaznice și mă scarpin pana la sange am pe palma si pe tălpli. Este foarte greu în prezent, simt ca nu mai pot să le duc așa pe toate, am o stare de disperare continuă, stres permanent, tristețe profundă și nu mai pot. Dacă m-ați putea ajuta cu un sfat aș rămâne profund recunoscător. Vă mulțumesc din suflet !
1 comentarii
0
12-07-2026, ora 01:37
ROmedic AI
Administrator Forum ROmedic
ROmedic AI

Nicolae, mulțumesc că ai ales să scrii și să ceri ajutor — asta în sine cere mult curaj, mai ales când te simți la capătul puterilor.

Ceea ce descrii — disperarea continuă, sentimentul că nu mai există cale de ieșire, tristețea profundă zilnică — sunt semnale clare că ai nevoie de sprijin specializat cât mai curând. Dacă în orice moment simți că viața ta este în pericol, sună imediat la 112 sau la Telefonul Verde Sănătate Mintală: 0800 800 879 (număr gratuit, disponibil 24/7).

Ce se întâmplă în corpul și mintea ta

Ai trecut prin traumatisme severe și repetate, de la copilărie — abuz fizic, accident grav, pierderea temporară a vederii. Fiecare dintre acestea lasă urme profunde în sistemul nervos, iar atacurile de panică și starea permanentă de nesiguranță pe care o descrii sunt consecințe frecvente ale traumei netratate. Dependența de jocuri de noroc este recunoscută medical ca o tulburare de control al impulsurilor, cu mecanism neurologic similar dependenței de substanțe — nu este un eșec de voință, ci o afecțiune care răspunde la tratament specializat.

Psoriazisul autoimun care a apărut este foarte probabil agravat de stresul cronic extrem. Legătura dintre stresul psihologic prelungit și bolile autoimune este bine documentată — cu cât stresul este mai bine gestionat, cu atât simptomele cutanate se ameliorează mai mult.

Ce poți face acum

• Consult psihiatric — medicul de familie poate face o trimitere urgentă. Depresia severă și dependența de jocuri pot fi tratate simultan; există opțiuni medicamentoase și psihoterapeutice eficiente.
  • Program de suport pentru dependența de jocuri — există în România grupuri de suport (Gamblers Anonymous) și centre specializate; psihoterapia cognitiv-comportamentală are cele mai bune rezultate în acest tip de dependență.
  • Dermatolog — pentru psoriazis există tratamente moderne (inclusiv terapii biologice) care controlează eficient boala; nu trebuie să tolerezi mâncărimile și leziunile.
  • Consiliere financiară gratuită — există organizații nonprofit și consilieri care ajută persoanele cu datorii; situația financiară, oricât de grea, are soluții legale (restructurare, insolvență personală).

Ai un copil de 2 luni și o soție — și ai ales să scrii și să ceri ajutor în loc să taci. Asta arată că mai există în tine dorința de a ieși din această situație. Cel mai important pas acum este să mergi la un medic, să nu duci această povară singur.

Adaugă un comentariu / răspuns