Sunt devastat și coplesit de suferință
Nicolae, mulțumesc că ai ales să scrii și să ceri ajutor — asta în sine cere mult curaj, mai ales când te simți la capătul puterilor.
Ceea ce descrii — disperarea continuă, sentimentul că nu mai există cale de ieșire, tristețea profundă zilnică — sunt semnale clare că ai nevoie de sprijin specializat cât mai curând. Dacă în orice moment simți că viața ta este în pericol, sună imediat la 112 sau la Telefonul Verde Sănătate Mintală: 0800 800 879 (număr gratuit, disponibil 24/7).
Ce se întâmplă în corpul și mintea ta
Ai trecut prin traumatisme severe și repetate, de la copilărie — abuz fizic, accident grav, pierderea temporară a vederii. Fiecare dintre acestea lasă urme profunde în sistemul nervos, iar atacurile de panică și starea permanentă de nesiguranță pe care o descrii sunt consecințe frecvente ale traumei netratate. Dependența de jocuri de noroc este recunoscută medical ca o tulburare de control al impulsurilor, cu mecanism neurologic similar dependenței de substanțe — nu este un eșec de voință, ci o afecțiune care răspunde la tratament specializat.
Psoriazisul autoimun care a apărut este foarte probabil agravat de stresul cronic extrem. Legătura dintre stresul psihologic prelungit și bolile autoimune este bine documentată — cu cât stresul este mai bine gestionat, cu atât simptomele cutanate se ameliorează mai mult.
Ce poți face acum
- Consult psihiatric — medicul de familie poate face o trimitere urgentă. Depresia severă și dependența de jocuri pot fi tratate simultan; există opțiuni medicamentoase și psihoterapeutice eficiente.
- Program de suport pentru dependența de jocuri — există în România grupuri de suport (Gamblers Anonymous) și centre specializate; psihoterapia cognitiv-comportamentală are cele mai bune rezultate în acest tip de dependență.
- Dermatolog — pentru psoriazis există tratamente moderne (inclusiv terapii biologice) care controlează eficient boala; nu trebuie să tolerezi mâncărimile și leziunile.
- Consiliere financiară gratuită — există organizații nonprofit și consilieri care ajută persoanele cu datorii; situația financiară, oricât de grea, are soluții legale (restructurare, insolvență personală).
Ai un copil de 2 luni și o soție — și ai ales să scrii și să ceri ajutor în loc să taci. Asta arată că mai există în tine dorința de a ieși din această situație. Cel mai important pas acum este să mergi la un medic, să nu duci această povară singur.
- 1Povestea unei jucătoare
- 2Clinici Metadona in Bucuresti
- 1Buprenorfina
- 1Caut un centru care îmi poate da metadonă
- 1Desenele mele pe foaie de matematica
- 5Sunt marginalizat de societate
- 2Industia de droguri are ca obiectiv profitul, atat profitul.
- 5Am fost dependet de heroina acuma sunt in tratament cu metadona
- 2Sotul meu s-a confruntat cu dependenta de cocaina, pastile ii provoacă depresie!
- 0Clinica privata metadona