tedon flexor sectionat

17-01-2009
Geanni
Nu este medic/terapeut
Geanni
Buna Ziua, in seara zilei de 2 Ianuarie m-am taiat la mana dreapta si mi-am sectionat tendonul flexor al degetului mijlociu. Am fost la urgente la Spitalul Municipal Rm. Valcea deoarece imi curgea foarte mult sange, si cei de acolo si-au dat seama ca am si tendonul taiat, insa au spus ca nu ei nu imi pot coase tedonul inapoi, si ca acest lucru se poate face doar la o clinica de chirurgie operatorie. Luni, am fost la spiatlul municipal Rm. Valcea, unde am vorbit cu un doctor, iar acesta mi-a spus ca ma va opera el, dupa ce imi vor trece ranile taieturilor. Ieri, 16.01.2009, am fost iarasi la acelasi doctor care imi zice ca mai asteapta o saptamana pentru a vedea daca se vindeca si tendonul. Intrebarea mea este : care este perioada maxima de timp intre accident si operarea tendonului pentru a nu fi afectata mobilitatea degetului respectiv. de asemenea v-as fi foarte recunoscator, daca mi-ati recomanda un doctor si un spital bun. Va multumesc.
6 comentarii
0
17-01-2009, ora 15:13
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Geanni, printr-o situatie asemanatoare am trecut si eu in urma cu 12 ani!Eu am intrat accidental cu palma stanga intr-un geam si mi-au fost atinse 2 artere+ nervul!De mine s-a ocupat la vremea respectiva domnul dr.chirurg plastician Marek Valcu si dl.dr.Lascar Ioan.Am fost internata de urgenta la Spitalul Floreasca din Bucuresti, in prima seara mi s-a curatat taietura, iar mana mi-a fost pusa pe o atela si bandajata.Am asteptat o saptamana pana la operatie, unde mi-au fost cusute arterele!Atunci dl dr stiu ca imi povestea ca as fi putut ramane cu mana paralizata!Recuperarea a durat destul de mult si chiar la ora actuala nu imi pot folosi foarte bine degetul inelar si cel mic de la mana stanga, plus ca am ramas cu o usoara sensibilitate in zona taieturii!!
Ti-i recomand cu cea mai mare incredere!!
Numai bine
0
17-01-2009, ora 15:20
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Si domnul doctor Hariga are recomandari bune!Isi desfasoara activitatea in acelasi spital cu domnii dr.mentionati mai sus!!Mai bine vii la Bucuresti!!
0
17-01-2009, ora 18:51
Geanni
Nu este medic/terapeut
Geanni
Daca imi poate raspunde cineva la intrebarea: care este perioada maxima de timp intre accident si operarea tendonului pentru a nu fi afectata mobilitatea degetului respectiv, v-as fi foarte recunoscator. Multumesc tuturor celor ce mi-au raspuns
0
17-01-2009, ora 20:19
tina39
Nu este medic/terapeut
tina39
Daca veti citi din forum, topicul accidentelor la maini cu sectionare de tendoane, vene si nervi, veti observa ca din indicatiile dr. Dan popescu reiese ca opeartiile trebuiesc facute URGENT. Eu am avut un accident anul trecut la degetul mic de la stg, si am fost operat in treia zi. Va sfatuiesc sa apelati la profesionisti urgent. In tara e criza de doctori in domeniu. De la distanta de care sunteti de Bucuresti, mergeti intr-acolo urgent la spitatlul Floreasca. Eu am avut norocul sa am accidentul in Anglia. Acum ca am patit un necaz cu sotia, am intrat pe net sa vad unde ma indrept cu ea caci are o taietura profunda in podul palmei si are degetul mare si cel aratator amortite, dar noroc ca le poate misca; deci este vorba doar de nerv. Chiar in seara asta am fost la urgenta in Constanta, unde mi-au dat doar sfaturi de aprozar, caci nici nu stiau ca cioburile de sticla se vad la radiografie. Si tot la fel, aceeasi indicatie de bolovani, :" lasa sa se vindece rana si vedem dupa 21 de zile". Si daca le spui ca ai trecut prin asta intr-o alta tara si acolo s-a procedat asa si asa, sa-i vezi cum te coase pe viu. Asa am patit in seara asta cu sotia, unde a cusut-o ca pe un cadavru la morga daca am insistat sa-i faca radiofrafie sa vad daca are cioburi in palama. Ce sa mai zicem? Si sa mai fim si solidari cu ei cand este vorba de salarizare, saracii!!Traim in Ro...si votam mafiotii la fiecare 4 ani!!!. Va doresc insanatosire grabnica!
0
17-01-2009, ora 20:36
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Geanni daca la mine a fost nevoie de o saptamana pt operatie, atunci la tine trebuie cat mai urgent!!
0
08-10-2011, ora 04:36
adrianicolae
Nu este medic/terapeut
adrianicolae
Buna ziua, locuiesc in Brescia, Italia, in urma cu 2 saptamani mai exact in data de 21 sept. am avut un accident in casa, am vrut sa schimb un bec, plavoniera a cazut in cada si eu cu mana in cada peste acea plafoniera. M-am taiat in palma dreapta cu o rana destul de adanca si degetul mic sectionat. Imediat ma dus prietena mea la urgenta unde am stat aproximativ 3 ore pe targa timp in care mi-a fost facute radiografii. Am fost dus de urgenta la sala de operatie, si am 12 copci in palma si patru copci la degetul mic, mi-sa spus ca am avut venele taiate si un tendon.Am stat internat in spital 4 zile sub observatie, ieri dupa 2 saptamani mi-au fost scoase firele, m-au bandajat si mi-au spus sa vin la control dupa 15 zile. V-as multumi din suflet pentru orice informatie sau parere despre cum si ce este mai bine sa fac pentru a-mi recapata forta in mana ca la inceput. Vreau sa mentionez ca pot misca degetele dar simt amortita pulpa degetului mare, iar cand tin mana aplecat in jos simt ca imi curge tot sangele in mana pana la degete. Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum devin tendoanele mai rigide și mai puternice
  •