ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Temodal - dupa tratament radioterapie

50 comentarii 1 2
0
05-07-2012, ora 16:00
georgedodu
Nu este medic/terapeut
georgedodu
azi am facut analiza sangelui
Leucocite(WBC) 5.5(3.5-10)
Hemoglobina(HGB) 14.5(12-16.5)
Hematii(RBC)5.01(3.8-5.8)
Hematocrit(HCT)46.5(40-50)
Trombocite(PLT)186(150-390)
MCH 28.9(26.5-33.5)
MCV 93(80-97)
MCHC 31.8(31.5-35)
RDW 14.3(10.0-15)
Lym 1.1(1.2-3.2)
Mono 0.3(0.3-0.8)
Neu 4.1(2-7)
LYM% 21(17.0-48.0)
Mono% 6.2(4-10)
Neu% 72.8(40-80)
MPW 7.4(6.5-11)
VSH 1h 6/1h 13/2h(2-15)
Creatinina serica 0.7(0.6-1.3)
Glicemie 86(70-115)
TGO 12(2-37)
TGP 16(2-45)
Fosfataza alcalina 87(53-128)
Gama GT 81(3-50)
DOUA DIN ANALIZA SUNT SUB SI PESTE MINIM SI MAXIM.
0
05-07-2012, ora 21:25
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
analizele sunt perfect in regula.
0
06-07-2012, ora 08:30
georgedodu
Nu este medic/terapeut
georgedodu
Gama GT?
0
06-07-2012, ora 09:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
nu mai insistam.
0
09-07-2012, ora 07:50
georgedodu
Nu este medic/terapeut
georgedodu
ieri am avut o problema cu umflarea picioarelor.
probabil retinerea apei vine de la putina sare si chiar nu stiam ce sa facem.
a luat un furosemid, apa si ceai si dupa 5-6 ore aproape si-a revenit.
0
24-07-2012, ora 08:25
georgedodu
Nu este medic/terapeut
georgedodu
https://braintumorcopays.org/index.cfm?
0
02-08-2012, ora 13:07
laura.cretu
Nu este medic/terapeut
laura.cretu
buna ziua
sotul meu in varsta de 44 ani a fost diagnosticat la inceputul anului cu - tumoara de cavum cu extensie spre baza de craniu biopsiat si aplazie 3/3/3 cm. Rezultatul histopatologic este de carcinom scuamos necheratinizat slab diferentiat.
In urma evaluari dupa tratamentul cu citostatice (4 sedinte / luna si radioterapie 40 sedinte) la doua luni, rezultatul RMN este urmatorul:
- zona difuza, de aproximativ 23 mm cu hipersemnal T2 si FLAIR. Postcontrast se constata minima gadolinofilie.
Sistem ventricular este simetric de dimensiuni normale, cu fine arii liniare de hipersemnal FLAIR in subsatanta alba preventriculara. Relief cortical normal. Unghiul ponto-cerebelos apare normal de ambele parti.
Conductul auditiv intern are dimensiuni normale.
celulele mastoidiene stangi contin acumulari cu hipersemnal T1 si T2. Sinusurile paranazale sunt normal pneumatizate.
concluzii:
Sechela temporo-bazala stanga cu mica arie slab gadolinofila paraselara.
Va rog sa-mi dati un raspuns daca situatia este acum buna si care este rata de recidiva a tumorii.
cu multumiri.
0
02-08-2012, ora 16:22
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma tem ca prima fraza scrisa de tine "- zona difuza, de aproximativ 23 mm cu hipersemnal T2 si FLAIR. Postcontrast se constata minima gadolinofilie." - este fie ABSURDA fie INCOMPLETA. asta pentru ca nu specifica unde anume este aceasta zona localizata. daca extrag din concluzie, rezulta ca se refera la interiorul cutiei craniene, bazal, dar atunci rezulta ca fix CAVUMUL nu este descris de catre RMN.

lucrurile nu sunt clare. ori radiologul nu a fost informat de istoricul bolii si nici nu a vazut nimic in cavum (lucru care se traduce in REMISIE COMPLETA) ori... altceva, mai putin probabil. trebuie sa il intrebi fie pe el, fie pe oncologul care a recomandat RMN-ul, pentru ca mie nu-mi este foarte clar. la o prima viziune, ti-am spus, e posibil sa fie foarte de bine, dar, repet, vorbeste cu oncologul tau si cu medicul de ORL.

in orice caz nu cred ca or sa aiba foarte mare curaj de a-ti spune asta, dar sansele de recidiva vor persista mereu. e posibil ca asta sa se intample peste foarte multi ani sau peste un timp mult mai scurt. nimeni nu poate anticipa. din pacate nu este o boala operabila si nici vindecabila.

iti urez totusi mult succes !
0
02-08-2012, ora 16:47
laura.cretu
Nu este medic/terapeut
laura.cretu
va multumesc pentru raspunsul d-voastra complet.

am citit intr-un tratat de specialitate o statistica.
" Recidivele apar în special în cursul primilor 3 ani si este de aproximativ 30%.
Toţi pacienţii incluşi, rata de pacienti in viata la 5 ani este de aproape 60%.
Dacă comandă locală a fost obţinută, atunci rata este de aproape 75% (T1 sau T2: 90% T3 sau T4: 55-60%)."

Dr de la imagistica este sotia dr neurochirurg de care a fost operat, se pare ca exista o remisie totala in cavum.
Voi reveni cu raspunsul dr oncolog.
0
02-08-2012, ora 18:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai nu ai mentionat ca a fost operat.
0
14-08-2012, ora 15:08
laura.cretu
Nu este medic/terapeut
laura.cretu
buna ziua,
multumesc pentru raspuns,
Initial a fost operat la cap, in sectia de neurologie unde s-a efectuat aplazia unei parti din tumoara, care a fost de 3/3/3 cm indepartandu-se doar 3/3/2 cm.
In urma rezultatelor biopsiei s-a stabilit ca totul ar fi avut o alta cauza principala iar tumoarea de baza de craniu ar fi fost cauza secundara.
Rezultatul histopatologic a fost urmatorul: - fragmente tisulare constituite din tesut fibros cu infiltrate tumorale cu celule de tip edmoid, nucleici veziculosi, margini celulare indistincte dispuse in plaje de celulare, unele cu necroza centrala
si rezultatul IHC
-CK34 beta E12 pozitiv difuz in celule tumorale, MN116 pozitiv difuz in celule tumorale, VIM pozitiv zonal in celule tumorale, CROMO negativ, LCA negativ, KI67 pozitiv 60% in celule tumorale
concluzii:
diagnostic de carcinom scuamos necheratinizat slab diferentiat.
Dupa tratamentul chimio si radioterapeutic la doua luni s-a facut RMN la care m-am referit mai sus.
Se pare ca tumoara este in remisie totala, dar de la oncologie ne propun alte sedinte de chimioterapie.
Nu stim ce trebuie sa facem in aceasta faza, sunt efecte adverse, au aparut dureri articulare la membrele inferioare, organismul este foarte slabit ( peste 20 kg a slabit de la inceput )
Va rugam sa ne dati un sfat.
0
14-08-2012, ora 21:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
da, in fata unei remisii totale, dar in cazul unui cancer totusi inoperabil, mai ales la un pacient atat de tanar, e complicat de luat decizia. variantele sunt de a continua chimioterapia, cumva ca un fel de scop "de intretinere", dar nu mi se pare fezabila in situatia de fata, intrucat chimioterapia nu e tocmai inghetata pe bat sau vata de zahar si dovezi cum ca facuta asa, a la long, ar prelungi supravietuirea sau ar scadea riscul de recidiva... nu prea sunt. o alta varianta este pur si simplu urmarire periodica, cu IRM si examen ORL si reluarea chimioterapiei in caz de recidiva. asta mi se pare singura varianta de adoptat.

pe de alta parte trebuie sa fim siguri ca ne aflam in fata unei "REMISII COMPLETE" sau macar "aproape complete", altfel riscul e mult mai mare si tumora va creste in scurt timp. v-au spus oncologii ca va aflati in aceasta situatie ?
0
14-08-2012, ora 23:20
laura.cretu
Nu este medic/terapeut
laura.cretu
da doctorul oncolog a recomandat ca timp de patru luni cate o sedinta de chimioterapie pe luna apoi sa vedem IRM. Deci d-voastra ce sfat imi puteti da?
multumesc
0
14-08-2012, ora 23:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai ce sfat astepti ? ai doar aceste 2 variante. nu cred ca pot sa am o recomandare superioara acestora sau recomandarii facute de medicul care va cunoaste cazul pe de-a intregul.
0
14-02-2013, ora 08:36
georgedodu
Nu este medic/terapeut
georgedodu
dupa aproape un an de tratament cu temodal, si o stare buna, cel mai probabil tumora mezencefalica a recidivat.(3.1/2.6/3.2)
am inceput tratament cu avastin, la trei saptamani.
dupa al doilea ciclu tumora s-a micsorat aproximativ 50%.(1.5/1.7/1.6)
reactii adverse minore.
pe 21 februarie si 15 martie vom face alte tratamente si apoi un rmn.
0
15-02-2013, ora 21:27
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
felicitari si tot asa !
0
10-12-2013, ora 13:41
adaplesa13
Nu este medic/terapeut
adaplesa13
Buna ziua! Vad ca nu s-a mai postat de mult pe aceasta pagina. In speranta ca va mai raspunde cineva o sa ma adresez si eu dumneavoastra pentru unele indicatii. O tumora maligna infiltrativa (glioblastom), inoperabila deci, aparuta rapid (cu 2 luni in urma nu aparea pe 4 ct si un rmn), confirmata prin biopsie am tratat-o pana in prezent cu radioterapie 30 sedinte asociata cu manitol si dexametazona. Acum trebuie sa incepem cu Temodal sau ce echivalent ni se va da. Ni s-a spus ca fara tratament va mai supravietui 2 luni, iar cu aceste tratamente 6-7 luni. Momentan soacra mea (caci ea este pacienta) se simte foarte bine si-mi este foarte greu sa cred ca ar mai avea 3-4 luni de trait. Din experienta dvoastra, (evident ca nu se pune problema vindecarii) exista sansa supravietuirii in conditii decente de viata, un timp mai indelungat? Peste 2 luni vom repeta CT sa vedem rezultatele postradioterapie. Va multumesc anticipat!
0
10-12-2013, ora 14:17
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
bineinteles ca exista, chiar daca ele nu sunt majoritare! acesta e si scopul tratamentului, de a maximiza sansele bolnavului, fie pentru vindecare, iar cand nu se poate, pentru a trai mai mult, iar cand nici asta nu se poate, pentru a trai mai bine (pe cat se poate).
0
10-12-2013, ora 15:25
adaplesa13
Nu este medic/terapeut
adaplesa13
Va multumesc pentru sperate si pentru promptitudinea raspunsului! O sa-mi permit sa va tin la curent cu tratamentul si rezultatele lui si poate pe viitor ma ve-ti ajuta si cu alte sfaturi!
0
10-12-2013, ora 20:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sigur, asteptam! mult succes !

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
50 comentarii 1 2

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.