Tendoane rupte mana stanga

21-04-2017
arabufrs
Nu este medic/terapeut
arabufrs
Buna ziua tututor. As vrea sa va spun problema mea care ma afecteaza de ceva vreme. Si cine imi poate da un raspuns miar putea fi de mare folos.
Acum 7-8 luni am avut un accident la mana stanga mai exact pe 16.09.2016 am fost internat si operat de urgenta la spitalul arseni bagdasar. Operatia a fost cu scopul de a imi salva viata din cele spuse ca pierdusem foarte mult sange.

Diagnostic: plaga taiata plica cotului cu sectiune artera brahiala. Nerv median. Masa musculara. Hemoragie. Soc hemoragic.

1. S54.1 - leziune a nervului median la nivelul antebratului
2. S45.1 - leziune a arterei brahiale
3. S56.2 - leziune a altui muschi si tendon flexor la nivelul antebratului.
4. R58 - hemoragie neclasificata altundeva
5. R57.1 - soc hipovolemic

Se intervine de urgenta chirurgical practicandu-se incizie, excizie, hemostaza, arteriorafie artera brahiala, neurorafie nerv median, sutura tegumente, pansament, imobilizare.

In final am facut recuperare am repetat anumite analize si am facut si unele in plus sa vad cum a avansat nervii si tendoanele. Rezultatul este ca 3 tendoane sunt rupte median ulnar si radial. Mana nu o simt este pur si simplu degeaba. Degetele sau inclestat nu le pot deschide in nici un fel. Am dureri zilnic. Am luat si millgama si etc... dar degeaba am inteles ca trebuie o a doua interventie chirurgicala.

Protocol operator: TC a tegumentelor. Se diseca si se evidentiaza sectionarea a brahiale la aprox. 1 cm proximal de bifurcatie. Se aplica clampele vasculare si se indeparteaza banda hemostatica de la nivelul bratului. La explorarea plagii se evidentiaza si sectionarea nerv median. Lavaj abundent SF. Excizia tesuturilor devitalizate. Se practica arteriorarie cu fir 8.0 a. Brahiala (dupa mobilizarea capetelor distal si proximal pentru o mai buna aproximare) si neurorafie epiperineurala nerv median. Control hemostaza cu EC. Miorafie masa musculara epicondiliana mediala. Sutura tegumente. Pansament. Imobilizare pe atela gipsata.

As dorii daca ma puteti ajuta cu un specialist care ar putea sa imi salveze mana. Si ce exact imi trebuie neurochirurug sau chirurgie plastica ?

Raport medical
Investigatii: EMG fara ac.
Studiu de conducere motorie pentru membrul superior stang (nervi median, ulnar si radial): potentiale motorii absente pentru n. Median (culegere din abductor scurt al policelui si flexor radial al carpului) si n. Ulnar (culegere din abductor digiti minimi si primul interosos); potentiale motorii normale n. Radial.
Studiu de conducere senzitiva pentru membrul superior stang (nervi median, ulnar si radiali): potentiale senzitive absente pentru nn. Median si ulnar ; amplitudini SNAP, latente distale senzitive si viteze de conducere senzitiva normale pentru n. Radial.
1 comentarii
0
07-05-2017, ora 11:30
Marcela 1
Nu este medic/terapeut
Marcela 1
Iti recomand dr Zamfirescu Dragos la clinica Zetta - fffffff bun pe operatiii ffff grele- reconstructive etc. A scos din paralizii ffff multi pacienti.un ex.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul