Terapie psihologica platita de CAS

26-01-2019
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Exista asa ceva in orasul Galati?Am auzit ca trebuie sa te duci la medicul de familie si iti da trimitere si ai voie doar 1 sedinta pe luna, asa e?Sau nu e adevarat?
17 comentarii
0
26-01-2019, ora 20:19
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Trimitere de la medicul psihiatru. Asa e. Si e decontat doar un numar limitat de sedinte. Nu toata viata. Cateva. Vreo 10. Nu stiu exact. Poate ne ajuta un psiholog.
0
26-01-2019, ora 21:40
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
„Asiguratul, cu biletul de trimitere de la medicul de familie, se va adresa unui medic specialist care are încheiat contract pentru furnizare de servicii conexe actului medical cu un psiholog, iar aceste servicii se vor acorda la solicitarea acestui specialist prin scrisoare medicală”, a spus Crina Grozav, purtător de cuvânt al CAS. Nr. de ședințe e stabilit în funcție de gravitatea problemei, se va decide de psihiatru împreună cu psihologul.
Un psihiatru poate deconta pe zi fie 6 evaluări psihologice, fie 6 ședințe de psihoterapie, fie 12 ședințe de logopedie, fie 12 ședințe de kinetoterapie.
Deci trebuie discutat cu psihiatrul, cam câți clienți are și cât poate deconta pentru fiecare client
0
26-01-2019, ora 22:27
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Mie mi-a spus psihologul ca pot face terapie prin CAS doar 30 minute pe saptamana.
0
27-01-2019, ora 08:57
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
O ședință durează 50 de minute, ar însemna că 30 minute ar fi decontate, dar întreabă psihiatrul, pentru că decontarea se face prin el și știe mai bine.Oricum se decontează un număr de ședințe, nu jumătăți de ședințe.
0
27-01-2019, ora 13:26
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Psihiatrul imi daduse o scrisoare medicala si psihologul a spus sa fac terapie 1 ora la doua saptamani. Dar si mai des daca faceam nu cred ca rezolvam ceva pt ca nu am vb niciodata de mecanismele prin care actioneaza anxietatea si atacurile de panica. Intrebarea de inceput era: "si ce ati mai facut in ultimele 2 saptamani?" Eu spuneam ce faceam pe la munca, vb de familie, banalitati. Imi era rau si f rau la fiecare sedinta. Singurul avantaj a fost ca dupa sedinta, o ora ma simteam bine si chiar mergeam incet pana la masina ca sa profit de senzatia aceea. Pt mine, a nu simti stare de lesin si / sau extenuare e un lucru f rar.
De aceea cred ca ar trebui sa vb cu un psihoterapeut si nu cu un psiholog.
0
27-01-2019, ora 16:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Orice terapie e eficientă dacă ai încredere că-ți face bine și ai răbdare să apară rezultate. Schimbările nu apar peste noapte.
Dacă pornești cu neîncredere nu faci decât să-ți blochezi orice șansă de rezolvare.
0
27-01-2019, ora 19:07
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Cum ati dedus ca nu am avut incredere?
Daca nu aveam incredere, nu mergeam 7 luni la terapie.Psihologul acela nu cred ca era pregatit pt un caz ca al meu.
Probabil ca era obisnuit cu clienti tristi sau dezamagiti. Atata timp cat nu esti afectat fizic si poti munci, poti sta in picioare, merge pe jos sau cu tramvaiul nu simti ca mori in fiecare ora de cateva ori, nu ai nimic.
Ca esti trist, nemultumit, dezamagit alea sunt cazuri uzuale. Acel psiholog nu a putut sa ma puna pe picioare. Sunt sigur ca nici nu stia cum.
0
27-01-2019, ora 22:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
După 7 luni ar fi trebuit să te simți mai bine. Acum depinde și ce diagnostic ai
Dacă nu observai schimbare ar fi trebuit să vorbești cu terapeutul Sunt și situații în care clientului nu i se potrivește orice fel de terapie.
0
28-01-2019, ora 13:12
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Tulburare de panica este diagnosticul.
Ii spuneam mereu prin raspunsul la intrebarea :"cum te mai simti?" Ii raspundeam cu: " imi e la del de rau" sau, dupa caz " simt ca lesin aici, pe fotoliu".
Clar nu s-a potrivit pt ca singurul exetcitiu pt acasa era sa dau note zilelor, in functie de cum ma simteam. Bine ca nu am platit 100 lei / sedinta.
0
28-01-2019, ora 15:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Foarte puțin, ar fi trebuit să te învețe și cum să-ți încetinești respirația în caz de atac de panică, să-ți recomande multe exerciții de relaxare, să-ți stopezi gândurile negative, să te ajute să-ți schimbi modul de gândire și percepție, să câștigi competențe în a gestiona situațiile dificile, etc.
0
29-01-2019, ora 23:28
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara. In Galati, este o colega, Gruia Florentina, dar nu stiu daca deconteaza sedintele. Altii nu mai stiu in acel oras.
Referitor la ce ai mentionat mai sus, sustin recomandarea de a incerca sa continui psihoterapia cu alt psiholog (da, psihoterapeutul e psiholog cu atestat de libera practica in psihoterapie - unii fac eronat separatia de cuvantul "psiholog" si spun ca ei sunt "psihoterapeuti, nu psihologi", deoarece toti suntem absolventi de psihologie, sau alte facultati acceptate de colegiul psihologilor). Timpul necesar unor schimbari e diferit la fiecare persoana, deci nu e relevant ca ai mers la psiholog 7 luni, ci faptul ca nu ati avut probabil un start bazat pe scop si obiective clare, masurabile. Poti incerca si cu alt psiholog, pentru ca nu e singurul cel alaturi de care nu ai obtinut rezultatele dorite. Sunt foarte multi factori care pot influenta traseul psihoterapeutic.
Statul deconteaza "consilierea psihologica", iar sedintele acestea dureaza 25 minute, nu 1 h, nici 50 min. Fiecare psiholog are un plafon zilnic de decontari, in functie de nr-ul de ore contractate cu medicul specialist prin care deconteaza. De ex, eu am doar 3/zi, 2 zile/sapt, pentru ca atat pot merge la clinica respectiva. Fiecare pacient poate beneficia de un nr de sedinte, in functie de gravitatea problemei de rezolvat, iar asta o stabilesc impreuna, psihiatrul si psihologul. Oricum, o scrisoare medicala in care se recomanda "consilierea psihologica", e valabila 6 luni, timp in care eu alternez sedinte decontate si cu plata, pentru a beneficia cat mai multi de cele decontate. Cam asa functioneaza decontarea.
Sigur vei gasi un coleg care sa iti poata fi alaturi, asa cum ai tu nevoie.
Sanatate multa iti doresc!
0
30-01-2019, ora 09:56
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Multumesc pt raspuns. Vreau un terapeut care sa- mi explice cum e cu simptomele astea. Eu alternez intre ideea de anxietate si cea de boala fizica si as vrea sa ma conving.
0
31-01-2019, ora 17:40
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Atat un psihoterapeut, cat mai ales un psiholog clinician cu experienta, te poate ajuta sa intelegi legatura minte-corp, adica psihic-somatic. Cam ceea ce ai spus tu ca vrei sa te lamuresti. Nu stiu daca colega recomandata de mine (Gruia Florentina) lucreaza cu casa de asigurari, dar ti-o recomand cu drag pentru a-ti fi alaturi in procesul tau de autocunoastere si intelegere a trairilor pe care le ai.
Sanatate!
0
02-02-2019, ora 05:15
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Ca un mic ajutor 1Nume cauta cartea lui psih.Stephen Briers -terapia cognitiv comportentala, te poate ajuta si eu deabia mi-am comandat-o, Mi-a recomandat-o o fata si a zis ca a ajutat-o enorm in anxietate/depresie si in general la gandire si viata.Poate fi un inceput.Plus ca e terapia care tot se pomeneste aici ca e buna si recomandata de catre domnii psihologi de aici.Incearc-o nu ai nimic de pierdut.Se gaseste si in librariile romanesti.Evident ca nu inlocuieste psihologul dar cartea cred ca ajuta.
0
02-02-2019, ora 14:17
1Nume
Nu este medic/terapeut
1Nume
Aronnax, iti multumesc mult. Aseara am implinit 4 ani de cand ma chinui zilnic cu panica.
O sa caut cartea chiar azi.
Weekend placut!
0
05-02-2019, ora 15:11
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Cu placere!
Sa stii ca daca nu o gasesti in librariile din orasul tau, se gaseste pe net, scrii titlul, autorul si te ajunge cam 35 de lei cu tot cu transport, eu am luat-o de pe diverta, este si pe ALL si pe libris..se gaseste si online asta vreau sa zic.
0
06-02-2019, ora 13:58
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Te poți ajuta și de cartea lui Radu Vraști, „Descurcă-te singur în caz de atac de panică”, pe care o găsești și în format electronic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul