Testul HIV, Testul VIETII !
'Testul vietii' Salut am 22 de ani, povestea a inceput prin 9 Iulie cand o tipa ce tot se baga in seama cu mine pe facebook imi facea avansuri, la 2 zile dupa din intamplare ajung prin couna ei invecinata de orasul meu, unde am dat de ea din intamplare, eram si putin turmentat, impreuna cu un prieten, am zis hai sa o fac daca tot 'ridica coada' in perioada aceea negandinduma vreodata ca pot da de o fata seropozitiva, toate bune.. ajung acasa si totusi lucid fac o baie si ma dezinfectez cu spirt fara a sti sau banui ceva, doar gandul meu ca ar fi o fata usuratica. La doua zile dupa un vecin cu care ma intalnisem ma intreaba, ma tu ai fost cu aia ca as vrea si eu sa ma duc si am auzit ca are 'SIDA' atunci am simtit un fior puternic, mii de ganduri ce imi treceau prin cap si totusi am reusit sa ma stapanesc si i-am zis vecinului ca nu am avut contact cu tipa si de unde a auzit, daca e sigur, etc.. Seara cand m-am pus in pat m-au luat fel si fel de ganduri, am intrat pe internet sa citesc, toata lumea demoralizata, discriminare, cuvantul MOARTE si multe altele. Tot in seara asta am incercat sa dau de ea, avea telefonul inchis dupa am sunat o prietena ce imi spunea ca asa se aude cum ca are SIDA si ca a auzit cum ca se simte rau vomita are diferite stari, ori ar fi insarcinata ori simptome HIV.Cerul cazuse pe mine, lumea parea din ce in ce mai mica si parca deja incepeam sa ma gandesc la ce e mai rau.Am fost si mi-am strans sora si mama in brate si am inceput sa bufnesc in plans, le-am explicat ce s-a intamplat si ce poate sa ma astepte. De atunci nu am mai putut dormi singur cateva zile bune, trebuia sa am pe cineva langa mine cu care sa vorbesc si sa nu ma gandesc la tot ce poate urma, nu mancasem 3-4 zile si nu mai tineam legatura cu prietenii. Banii nu mai contau, familia era singurul lucru in jurul caruia ma invarteam.A 2-a zi a urmat sa-i dau vestea si prietenei mele cu care aveam 2 ani jumatate de relatie, o frica imensa sa nu se fi transmis si la ea daca as fi seropozitiv, am incercat sa ii explic si totusi m-a inteles si i-am jurat ca a fost ce-a mai mare lectie de viata pe care puteam sa o primesc, tot ce aveam in cap cand eram copil (vreau sa am cat mai multe femei) a luat sfarsit cu siguranta in acel moment! m-a inteles si mi-a dat o putere de a merge mai departe si sa fac Testul HIV. La 3 zile dupa, nedormit, nemancat, ingandurat.. ajung la Spitalul Matei Bals unde am avut de asteptat 1-2 ore pana la recoltare, vedeam batrani bolnavi, tineri la fel, tipete din alte cabinete, simteam cum numar orele pana la ce-a mai grea, urata veste auzita in viata mea..Dupa recoltare am mai avut de asteptat 1 ora, Doamna doctor spunandu-mi sa revin dupa 2 zile pentru rezultatul testului. Alte 2 nopti grele in care am plans, am mancat foarte putin, cateva ore dormi, ganduri negre. Incercam sa imi dau putere, sa merg mai departe orice ar fi, am citit zeci de povesti ale seropozitivilor, am citit tot despre HIV/SIDA, despre discriminare, societate, familie.. Toate astea m-au darmat psihic pur si simplu, mama si prietena incercau sa-mi dea putere si sa ma faca sa merg mai departe indiferent de rezultatul testului. La 2 zile am ajuns inapoi la spitalul Matei Bals si doamna doctor mi-a spus ca testul a iesit Negativ, dar tre sa revin dupa 1 luna si dupa 3 luni, trecuse doar 6 saptamani de la contactul sexual cu respectiva(seropozitiva) si ar trebuii neaparat sa revin la recoltare de sange. Au trecut 2 saptamani de la rezultatul negativ dar tot am starea asta pana ajung sa fac si testul de luna asta si cel de dupa alte 3 luni. Chiar daca tot ce s-a intamplat, vorbele auzite cum ca respectiva ar fi seropozitive, m-au schimbat extrem de mult.Dumnezeu sper sa-mi fie alaturi si sa ma ajute sa trec peste aceasta perioada a vietii in care am inceput sa-mi pretuiesc mai mult FAMILIA, IUBITA si totodata VIATA, toate au luat un alt sens, nu mai pun asa multa baza pe bani si femei, nu mai am nevoie de alte experiente! Sper ca totul sa fie doar niste vorbe rautacioase din partea unora si totul sa fie ok.Vreau sa ma implic si sa ajut pe cat pot persoanele seropozitive, nu am posibilitate financiara, dar vreau sa ajut prin sfaturi, comunicare prin tot ce pot. Trec prin sentimentele lor si vad cat de greu e :( Pentru o seara, o clipa de neatentie, o fata ce nu a semnificat nimic pentru mine sa platesc toata viata?Avem nevoie de tarie psihica pentru ca altfel clacam, putere multa si optimism si nu in ultimul rand multa grija de viata noastra! Sper ca totul sa iasa bine si sa fie negativ, sa fie o lectie buna de viata! SANATATE MULTA TUTUROR, FERICIRE SI NUMAI BINE!
2 comentarii
Sper ca si rezultatele viitoare sa fie negative.. Din cate stiu eu testul este relevant la 6 luni de la contact, asa ca ce teste faci pana atunci sunt mai mult pentru linistea ta.
Ma bucur CA ai scris.POATE asa mai citesc SI alti tineri
si
vad CE li se POATE intampla.
iti doresc sa fie BINE!
Doamne ajuta!
p.s.
sa-ti pretuiesti prietena..eu?
sigur, te paraseam!
cele bune,
si
vad CE li se POATE intampla.
iti doresc sa fie BINE!