Tobradex unguent - scadere acuitate vizuala

10-01-2016
miraj33
Nu este medic/terapeut
miraj33
Sunt diagnosticat cu blefaroconjunctivita acuta ochi stang, iar ca tratament mi-a fost prescris Tobrex picaturi si Tobradex unguent, pentru o perioada de 7 zile de tratament. Sunt in a 3-ia zi de tratament si observ ca mi-a scazut acuitatea vizuala foarte mult la ochiul afectat(stang) dupa aplicarea unguentului Tobradex, asa ca vreau sa opresc pentru 24 ore aplicarea unguentului ca sa imi dau seama daca este ceva trecator, deja au trecut 12 ore si tot nu mai vad ca inainte de utilizarea unguentului.
Intrebarea mea este: daca este normal sa scada acuitatea vizuala pe timpul tratamentului cu Trobadex unguent? Oare imi mai revine vederea de dinainte si dupa cat timp? Pot continua linistit sa aplic unguentul?
, multumesc
2 comentarii
0
11-01-2016, ora 09:37
Dr. Cristescu Razvan
Oftalmologie, Ploiesti
Dr. Cristescu Razvan
Acuitatea vizuala poate scădea dupa administrarea unguentului ca urmare a modificării transparenţei filmului lacrimal dar aceasta scădere este temporara, pana la absorbţia medicamentului din sacul conjunctival. Daca persista eu ma gândesc la apariţia unor leziuni corneene. Recomandarea mea ar fi sa mergeţi la o reevaluare, leziunile corneene epiteliale pot fi văzute prin colorare cu fluoresceina sau alt colorant in funcţie de disponibilitatea cabinetului. Tobradexul este contraindicat in cazul unor leziuni corneene cum sunt de ex cele date de infecţia cu herpes. In alta ordine de idei conjunctivita unilaterala ridica suspiciunea unei Infecţii virale oculare. Blefarita (inflamaţia marginii libere a pleoapei) este de obicei bilaterala.
0
11-01-2016, ora 12:13
miraj33
Nu este medic/terapeut
miraj33
Multumesc mult Dl.Dr.Razvan pentru raspuns, asa rapid raspuns nu ma gandeam. Acum, au trecut 27 de ore de la ultima aplicare de Tobradex, in continuare vederea nu mai este ca inaintea aplicarii unguentului, o oarecare imbunatatire se observa, dar este departe de cum vedeam inainte. Desigur, la control, inainte de prescriptie unguent, m-i s-a facut un test cu o substanta albastra de contrast, nu s-a vazut nimic in neregula. Nu-mi ramane decat sa sun si sa vorbesc cu medicul meu, sa 'vad' ce imi sugereaza sa fac, multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: blefaroconjunctivita