tot dieta personalizata

10-04-2007
haylin06
Nu este medic/terapeut
haylin06
Buna ziua,
Am 33 ani, 1, 58 si 63 de kg. Tin diete din adolescenta...am avut cel mai putin 52 kg in prinmele luni de sarcina (pt ca aveam greturi si nu puteam manca) si cel mai mult 68 kg dupa nastere. Am munca de birou asa ca nu se pune problema de efort.
Fumez, beau cafea zilnic...in schimb nu mananc paine, foietaje, nu beau nici un soi de sucuri din comert, nu mananc mancare gatita (ciorbe, tocanite sau alt soi de mancaruri grase), nu mananc fast food decat super-ocazional (de 3 ori pe an, poate.) In schimb am o mare slabiciune pentru dulciuri - reusesc sa ma abtin zile intregi si in final scap si pot manca si o ciocolata odata!!
In general mananc la pranz (salata+branza+carne slaba) si seara (lactate sau fructe) - cu toate astea nu reusesc sa slabesc un gram.
Anul trecut am tinut regimul disociat timp de 9 luni - am reusit sa slabesc de la 63 kg la 57 kg...iar acum am revenit.
Pentru inceput am decis sa merg la sala desi, anul trecut am mers la aquagym dar fara nici un rezultat. Cred ca anii indelungati in care am tot tinut diverse diete, majoritatea de infometare, au facut ca organismul meu sa nu mai raspunda la alimentatia dietetica...
As fi foarte fericita daca mi-ati putea recomanda un regim de viata pe care sa-l adopt si care sa dea rezultate - daca as avea 52kg as fi de-a dreptul fericita.
Va multumesc pentru intelegere si suport!
3 comentarii
0
15-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
buna ziua doamna! In primul rand doresc sa va spun ca o dieta personalizata ADEVARATA se realizeaza printr-un dialog direct cu medicul nutrtionist. Dar voi incerca sa lamuresc unele aspecte: greutatea de 52 de kilograme va fi fooooarte greu de atins si mult mai greu de mentinut din 2 motive:
1. curele repetate de slabire au dus la scaderea metabolismului bazal, adica organismul s-a obisnuit sa "supravietzuiasca" cu un minim de calorii, iar in momentul in care incercati sa reveniti la o alimentatie cat de cat ormala, depozitele adipoase cresc rapid, pentru ca stie ca va urma din nou "foamete". Dar exista anumite metode prin care puteti sa cresteti acest metabolism bazal: in primul rand este miscarea! la sala, renuntarea la lift, renuntarea la telecomanda, parcarea masinii mai la distanta, alergatul cu copiii prin aprc, orice fel de miscare este bine-venita. Daca mergeti la sala, faceti macar 30 de minute sport, pentru ca in primle 20 de minute se consuma glicogenul din muschi si abia apoi incep sa se arda grasimi. Daca va priti dupa 15-20 de minute nu va alegeti cu prea multe. Si in plus, studiile arata ca inca 4 ore dupa sala mai ardeti inca din calorii prin cresterea metabolismului bazal. Cafeaua si tigarile cresc si ele arderile. Dar pt sanatatea dvs va recomand maxim 2 cafele/zi si incercati sa abandonati fumatul. Condimentele (piper chili, ardei iute) cresc metabolismul bazal cu o treime, problema e daca le tolerati.
In al doilea rand va fi greu sa ajungeti la 52 de kilograme, dupa ce ani buni organismul s-a obisnuit sa functioneze la 60+kg. Acum sunteti o femeie matura, iar gandul la greutatea din adolescenta este o tinta prea greu de atins. Dar trebuie sa ajungeti sub 59 de kg, pentru ca in prezent sunteti supraponderala. Pentru sacdere sanatoasa in greutate va recomand:
1. 4 portii paine, cereale, paste, cartofi (1 portie=1felie de paine, 1 cartof mare, o lingura orez sau paste, o lingura musli)
2. 2-3 portii lactate (1 portie=o cana lapte sau iaurt, 100 g branza de vaci sau 50 g alt fel de branza)
3.3 portii verdeturi (1 portie=o farfurie sau 1 rosie mare)
4. 3 portii fructe (1 portie=100-150 g fruct)
5. peste de minim 3 ori pe sapt
6. carne rosie de maxim 3 ori pe sapt
7. 1-4 oua pe sapt
8. 6-8 pahare de apa pe zi
9. dulciuri-ocazional si cu masura
10. 2 linguri ulei de masline /zi pt salata
minim 30 de minute de sport pe zi
Succes!
0
17-04-2007, ora 00:00
haylin06
Nu este medic/terapeut
haylin06
Stimata doamna doctor,
Va multumesc pentru lamuriri - incerc sa respect sfaturile dumneavoastra, mai ales cele legate de miscare pentru ca pare sa fie singura solutie pentru a reusi intr-o "misiune imposibila".

In cazul in care se poate sa transmiteti datele dvs de contact pentru a ma programa la o consultatie la cabinet (cred ca e mai bine sa incerci sa slabesti sub indrumarea unui medic, mai ales in cazul meu) ar fi excelent.

Multumesc inca o data pentru sfaturile dumneavoastra!
0
17-04-2007, ora 00:00
Dr.Craciun Anca
Identitate neconfirmată
Dr.Craciun Anca
stimata doamna, un medic specialist de nutritie va poate oferi o consultatie completa la cabinet. Eu deocamdata sunt doar medic rezident si nu am cabinet. dar sunt convinsa ca specialistul de la dvs din oras va va oferi un consult complet si eficient. Nu este atat de important medicul, ci vointza dumneavostra de a asculta sfaturile si de a va schimba stilul de viatza. Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.