Toxocara

21-07-2016
Marya2016
Nu este medic/terapeut
Marya2016
Bună seara. La analize mi-a iesit toxocara ig g 30 pozitiv. Mult peste normal. Asta înseamnă ca am paraziți in acest moment sau ca am avut in trecut.
Cum pot trata acesti paraziți?
7 comentarii
0
25-07-2016, ora 10:52
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Anticorpii IgG arata o posibila infectie in trecut. Pentru a aprecia daca acea infectie mai exista si in prezent este necesara o evaluare a simptomatologiei actuale si teste suplimentare.
Titlul IgE aveti? Dar eozinofilele? IgE crescuti si eozinofilia indica o infectie acuta sau o inflamatie consecutiva bolii. Daca acestea sunt crescute si exista si simptomatologie lucrurile se complica - sunt necesare investigatii imagistice pentru depistarea organelor afectate (ecografii, CT etc).
Deci IgG crescute, dar cu niveluri normale de eozinofile si IgE si fara simptomatologie nu inseamna infectie in prezent.
Tratamentul consta in medicamente antiparazitare (de genul Mebendazolului) - dar doar la recomandarea medicului!
Se apreciaza ca 5-10% din populatie prezinta anticorpi (IgG) anti-Toxocara canis.

Medicul care v-a solicitat aceasta analiza ar trebui sa va interpreteze si rezultatele testului si sa stabileasca si conduita terapeutica.
0
25-07-2016, ora 13:15
Marya2016
Nu este medic/terapeut
Marya2016
Toate analizele au iesit bune fara eozinofile asta daca nu exista o analiză in care aceasta apare. Hemoleucograma nu a aratat ca aceasta este. Nu a iesit deloc eozinofile. Titlul ig nu stiu ce înseamnă. Simptomatologia seamana foarte puțin. Doar igg pozitiv si nu stiu daca mai e necesar si igm.
0
25-07-2016, ora 15:51
drakos
Nu este medic/terapeut
drakos
Imi cer scuze: voiam sa spun titrul si nu titlul. Ma refeream la valorile de imunoglobulina IgE.
Hemoleucograma trebuia sa contina si formula leucocitara completa, adica sa contina si eozinofilele (granulocitele eozinofile).
In toxocaroza formula leucocitara arata leucocitoza cu eozinofilie (leucocitele sunt crescute si dintre acestea eozinofilele sunt crescute extrem de mult).
Determinarea eozinofilelor este cea mai importanta determinare care poate arata o toxocaroza (in prezent si nu in trecut).
Daca nu este trecuta inseamna ca nu e facuta si ar trebui sa faceti si aceste analize.
0
09-06-2021, ora 13:43
blala
Nu este medic/terapeut
blala
Buna!

Pentru cei care sunteti din Bucuresti, unde ati gasit sa faceti toxocara IgM? Peste tot gasesc toxoplasma si mie nu-mi trebuie asta. Am facut toxocara IgG si mi-a iesit 2.7.Am gasit la spital coletina analiza toxocara IgM, dar tocmai peste o luna...

Multumesc!
0
13-11-2021, ora 15:18
peacemaker
Nu este medic/terapeut
peacemaker
Medlife are cu siguranță ac anti toxocara igm, mie i mi ies pozitive și igg și igm am luat aprox 10 cure cu albendazol fără rezultat
0
24-01-2022, ora 16:23
peacemaker
Nu este medic/terapeut
peacemaker
Eu am toxocara igg aprox 35 și toxocara igm pozitiv, fiecare din ele făcute de 5 ori la laboratoare diferite, ma simt foarte rău, nu mai înșir simptomele fără eozinofilie fără vsh fără fibrinogen fără leucocite am luat vreo zece cure cu albendazol și nu se întâmplă nimic
Eu cred ca toxocara de fapt nu are tratament pe prospectul nici unui medicament antiparazitar nu apare toxocara, albendazol ul este pentru paraziti intestinali, asta e părerea mea
0
06-02-2022, ora 15:20
peacemaker
Nu este medic/terapeut
peacemaker
Nu reușesc sa mi dau seama singur este mult nivelul de 35 um(aprox 3 - 4 ori peste limita), spuneți mi va rog a ți auzit de valori mai mari?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: