Toxoplasmoza, ajutor!!!

90 comentarii 1 23 Înainte ›
0
18-09-2009, ora 12:16
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Unde ai efectuat PCR si la ce pret?
In cazul in care IgG este pozitiv (de vreo 2 ani de zile) si IgE, IgA nehgativ, aviditate crescuta -este suficient ca sa stiu si sa fiu convinsa ca pot avea o sarcina si un copil sanatos?
Este necesara urmarirea pe toata durata sarcinii a IgM in acest caz, daca toate aceste analize sunt efectuate inainte de a ramane insarcinata?
Multumesc.
0
18-09-2009, ora 12:43
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
mela, daca igg e positiv, iga si ige negative si aviditatea e crescuta, e absolut suficinet sa stai linistita, ai avut demult infectia. igg il pastreaza organismul toata viata pozitiv, ca la un nou contact cu virusul sa aiba imunitate la el.
nu va trebui sa refaci analizele pe durata sarcinii, ai scapat de o grija, stii ca ai avut infectia si acum ai imunitate. sunt absolut sigura de ce spun, atat am studiat deja subiectul, atat am vorbit cu imunologi incat pot sa spun cu mana pe inima ca esti ok.

pcr l-am facu tprin bioclinica (ei or trimis in germania) a costat 330 ron. dar la tine sincer nu e cazul.

sarcina usoara si bb sanatos.
0
18-09-2009, ora 13:31
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Multumesc foartet mult pentru raspunsul tau.
Eu nu sunt insarcinata acuma, dar de 2 ani de zile ma lupt cu tratamente cu toxoplasma.
Am renuntat la o sarcina in ianuarie 2008 la recomandarea medicilor infectionist, ginecolog si de familie. Eram asa de speriata, ca pana atunci nu am auzit in viata mea de TOXOPLASMA. In plus nici pisicile nu imi plac.
Vroiam sa stiu daca PCR se poate face daca nu esti insarcinata???
Chiar maine merg din nou la Ecoparadiagnostic pentru a vorbi cu dr. si sa vedem ce e de facut. Am efectuat tot acolo in martie 2009 IgA si IgE si au iesit negative, dna. dr nu mi-a dat tratament, avand in vedere ca am efectuat 3 cure cu Rovamicina, dar eu sunt inca nelamurita, poate din cauza a ceea ce mi s-a intamplat cu cealalta sarcina cand nu ams tiut de toxoplasma abia cand aveam 10 saptamani de sarcina. In decursul acestui tim am efectuat IgM de vreo 10 ori, valorile fiind totodeauna pozitive, dar nu foarte diferite adica de la 1, 45 la 1, 26, odata scadea odata crestea.
Astept sa vorbesc cu dna dr. si mai vedem.
Multumesc foarte mult pentru incurajarile tale.
0
18-09-2009, ora 13:46
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
igm-ul ala nu crestea sau scadea, este o marja care in functie de reactiv..atat ii iese la numaratoare. unele persoane tin multa vreme si igm-ul.
cartile de specialitate (si crede-ma ca am ajuns sa umblu prin raftul doctorilor..numa sa imi pot pastra puiutul) spun ca prima infectie in timpul sarcinii e periculoasa pentru fat. la tine nu e cazul de prima infectie si nici de reactivarea unei infectii.

PCR t.gondii, e un test care detecteaza adn-ul lui t.gondii in orice lichid si in unele tesuturi. deci da, se poate face la orice femeie, din sange, se poate face apoi pe lichidul amniotic, asa se vede daca infectia a traversat placenta.

uite doua pdf-uri faine care descriu cazurile si explicatiile. sper sa le pot deschide, daca nu sa imi spui si iti trimit pe mail

http://www.google.com/url?sa=tsource=webct=rescd=1url=http%3A%2F%2Fclimateandparasite.com%2F2009%2FDocs%2FF%2520PEYRON%2520Human%2520Toxo.pdfei=sGSzSsmxM9SD-QaH9sXTCQrct=jq=toxoplasmosis+the+medical+view%3A+from+mother+to+fetus+infectionusg=AFQjCNF_hgngPlsm8r0gi9wq56gr4f7-tg

www.synevo.ro/LE.aspx?L=FF=861
0
18-09-2009, ora 13:58
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
te rog sa mi le trimiti - si iti multumesc pentru tot si iti doresc o sarcina usoara si numai bine. Sper sa mai vorbim despre acest subiect care este interesat pentru destule femei )poate pre multe cazuri cu IgM pozitiv )
0
23-09-2009, ora 10:48
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
nonni, am citit ce mi-ai trimis si am fost la medic parazitolog.
Mi-a efectuat alte analize (astept raspunsul de la ISAGA, IGG, factor reumatoid) dar in principiu este bine. Se pare ca fac parte din 5% din populatia care are IgM pozitiv toata viata.
Acum astept analizele si daca ISAGA este negativ (asa sper si eu si dna dr.) sunt mai convinsa ca este OK.
La tine alte noutati??
0
23-09-2009, ora 11:01
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
ma bucur mela, sincer eram convinsa ca esti ok, nu aveai cum sa tii activa o infectie 2 ani de zile.
la mine nu sunt noutati pentru ca nu am mai vrut sa sap. mi-au confirmat 2 doctori ca daca PCR e negativ din sange atunci nu exista toxo. asa ca refuz sa ma mai stresez cu alte analize. si eu m-am gandit initial la factorul reumatoid sau la alte analize, dar in final am decis sa nu mai fac nimic.

am sa refac toxo in saptamana 16 ca asa cere procedura dar si daca iara apare igm tot nu ma voi stresa.

lasa si tu stresu si fa un bb ca griji vor exista mereu. oricate analize iti faci inainte tot se gaseste ceva care sa te nelinisteasca in sarcina. mereu imi zic ca lucrurile bune vin mai greu.
0
23-09-2009, ora 12:34
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
nonni, imi place cum gandesti - POZITIV este foarte bine, si asa o sa fac si eu. Sunt femei care nu au facut nici o analiza, nici macar Rh in timpul sarcinii si au nascut copii sanatosi si s-au putut bucura si pe perioada sarcinii, nu au fost stresate, asa DA.
Mai trebuie sa merg la ginecolog sa vad si parerea dnei dr. si sa fac Chlamydia, Micoplasma, etc, care nu le-am facut niciodata, si nu ma mai gandesc la TOXO IgM.
0
27-09-2009, ora 09:40
maratri
Nu este medic/terapeut
maratri
Buna,
Am aceeasi problema, toxoplasmoza. In cel mai scurt mod posibil vreau sa spun ca abia am aflat ca sunt insarcinata (apr. 4 sapt) si ca pana acum am piedut deja 6 sarcini mari, in jurul varstei de 4 luni.
Cu 9 ani in urma am aflat ca am toxoplasmoza si am facut tratament cu daraprim si sulfadiazin, dupa care, dl dr.Steriu de la Cantacuzini mi-a zis ca nu trebuie sa mi fac niciodata tratament pt toxo. Dupa ce anul acesta in mai am mai pierdut o sarcina, dr. Dumitru Mircea de la Municipal mi-a dat sa refac analiza de toxo.
Rezultatele:
Elfa si chemiluscenta: IgG 75( infectie veche sau debut al seroconversiei), IgM 0, 8 (pozitiv).
Pana sa imi dau seama ca sunt insarcinata, am fost la dl dr. Dumitru care m-a trimis sa fac toxo aviditate. Rezultate:
IgG 73 (imunitate veche sau debut al seroconversiei)
IgM 0, 85 pozitiv
Index de aviditate 0.578 (aviditate crescuta- se exclude infectia recenta, in ultimile 4 luni cu toxoplasmoza.
Dl dr dumitru ma trimisese sa ma vada un infectionist (care?), numai ca intre timp mi-am dat seama ca sunt insarcinata.
Am o problema si cu Ureaplasma, pe care am depistat-o in timpul ultimei sarcini si pe care atunci am incercat sa o tratez cu eritromicina, dar nu am scapat de ea. Dl dr imi zisese ca trebuie sa fac tratament inainte de o sarcina pt asta, pt ca trebuie sa iau doxiciclina, dar intre timp... a venit sarcina si tare nu stiu ce sa fac!
Am sa incerc sa postez in alta parte problema cu Ureaplasma.
Multumesc
0
30-09-2009, ora 15:13
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
nonni
Din pacate analizele mele sunt POZITIVE - TOXOPLASMOZA REACTIVATA
Acum urmez un tratament si cu pastile (Azitrox, daraprim, etc) si cu injectii B12, etc. timp de 3 sapatamani dupa care alte analize si tot asa.
Grea boala si din pacate tratamente fara efect.in cazul meu
0
30-09-2009, ora 15:21
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
imi pare rau pentru vesti.
nu inteleg cum de se tot reactiveaza, si cum de ai de 2 ani probelem cu toxo.
ai si simptome sau doar pentru sarcina tratezi si faci teste.
eu din cate citisem boala e nasoala daca se face in perioada sarcinii, la tine fiind dejaa anticorpi mai poate fi vreun pricol? ce zic infectionistii/ginecologii?
0
30-09-2009, ora 15:29
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
maratri, acum am vazut doar si postarea ta.
din pacate la ureoplasma nu sunt documentata, sunt patita doar cu toxo.
din cate stiu, sunt antibiotice cu care se trateaza infectii si in sarcina, trebuie sa iti recomande ginecologul.
cu toxo dupa cum bin ezici, esti safe. nu iti va afecta bb, si daca chiar ai emotii poti face PCR pe lichidul amniotic la 16 saptamani.

oricum nu vad motiv de ingrijorare, mergi la doc si vezi ce zice de ureoplasma aia.
sarcina usoara si bb sanatos
0
30-09-2009, ora 15:30
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
mela mai ceva, de ce nu faci si tu PCR totusi?
si mergi cu toate analizele la un infectionist si iti spune exact care e stadiul.
eu in locul tau nu m-asi mai testa atat si asi face un bb.
0
01-10-2009, ora 08:49
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
nonni, din pacate de 2 ani de zile am fost la infectionist, ginecolog, parazitolog, medic de familie.si toti au aceeasi parere...nu de bine. Am fost la cei mai renumiti medici, doar profesori, sefi de clinici, etc.
Eu fac tratament din cauza ca vreau un copil in primul rand, dar am si niste ganglioni in spatele gatului, in res, t restul simptomelor care sunt in cazul toxoplasmei (oboseala, dureri de cap, dureri de gat) pot sa le trec cu vederea. Nu ma deranjeaza.
Nu are rost sa fac alte teste pentru ca sunt pozitive si atata timp cat este pozitiv IgM (prin oricare metoda) nu pot sa fac un bb ca risc sa nu fie bine. Acum ca stiu ca am toxo e mai greu sa trec cu vederea acest fapt. Mai bine fac tratamentul acesta recomandat de parazitolog si inca mai sper.
1
01-10-2009, ora 11:29
neculacarmen
Nu este medic/terapeut
neculacarmen
pt. MELA2008
Ce analize ti-au iesit acum pozitive ? Cum se numeste dr de la Ecopara la care te duci ? Si mai am o intrebare pt tine : Daca era sa fii insarcinata acum si o luai de la zero cu toate analizele si descopereai ca ai toxoplasmoza si faceai toate analizele pe care acum le stii (IGE, IGA, AVIDITATE)si inainte habar nu aveai, ce se intampla cu bebele ? Eu stii ce mai cred ? Toti doctorii astia te plimba pe drumuri si timpul trece pt ca nu esti insarcinata, dar daca erai gravida si vroiai sa tii bebele, in aceste conditii, ar fi facut tot posibilul sa te ajute si sa te linisteasca, dar asa.
0
01-10-2009, ora 11:44
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
sunt de acord cu carmen.
doctorii te plimba si te trateaza si timpul trece.

se pot face trataemnte si in sarcina, pentru a trata toxo. plus ca exista posibilitatea sa te asiguri ca bb este ok. faci un pcr din lichidul amniotic si te linistesti ca toul e ok.
fa cum crezi tu ca e mai bine, si daca crezi ca mai poti astepta cu bb, probabil aia e cea mai sigura solutie. eu nu stiu daca asi mai avea rabdare.
0
01-10-2009, ora 12:08
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
pentru neculacarmen
Am fost la Ecoparadiagnostic la dr. Cretu (la fel ca tine?)Din pacate am fost insarcinata in 2008 si la 12 saptamani am intrerupt sarcina la recomandarea tuturor medicilor la care am fost (nu putini). Unul dintre ei mi-a zis ca decat o viata in care sa plang pentru un copil cu probleme mai bine sa plang ca nu am copii. M-am suparat dar abia apoi mi-am dat seama cata dreptate are avand in vedere faptul ca nu este vorba de mine ci de un om care va trai (sau nu ) cu o problema toata viata. Am efectuat iSAGA, IgE, IgG, IgM. Mai bine fac tratamentu si mai astept o perioada pana ce voi lua o decizie. Prefer sa sufar eu decat sa fac si pe altii (cu buna stiinta) sa sufere.
0
01-10-2009, ora 12:11
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
pentru nonni - astept vesti de la tine cum decurge sarcina, PCR si crede-ma ma bucur pentru tine.
0
01-10-2009, ora 13:51
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
mela, inteleg gandirea ta, nu o impartasesc, dar o inteleg.
si mie mi-au recomandat 3 sa intrerup sarcina, apoi a venit rezulattul de la PCR negativ (din sangele mau) care a zis ca nu est evorba totusi de infectie cu toxo...au inceput sa se screama doctorii.

iti spun ceva care nu am comunicat apropiatilor la momentul respectiv, daca imi venea PCR pozitiv, tot nu renuntam la copil inca. asteptam pana in saptamana 16 faceam PCR pe lichidul amniotic sa vad dc a traversat placenta (sunt doar 15-20% sanse sa traverseze placenta)...
prea usor se recomanda avortul la noi in tara, atat este concluzia mea.

acum cum e sa pastrezi sau nu un copil cu eventoale probleme, aici nu ma exprim, e alegere personala.

sarcina mela, multumesc de intrebare, decurge bine, luni am fost la eco, bb e bine din toate punctele de vedere. in 3 saptamnai, la 16 sapt de gestatie, voi reface testele de toxo cyto (posibil la szeged).
0
01-10-2009, ora 15:48
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
pentru nonni
Unde la Szeged? Stii de ceva clinica acolo, medic parazitolog? Cine ti-a recomandat sa mergi acolo? As vea si eu sa incerc in alta parte poate sunt mai specialisti sau au aparatura mai buna. In Romania nu exista decat la Colentina sectie de parazitologie din pacate. Dublu test ai facut sau nu este necesar, doar ecografie?
0
16-10-2009, ora 16:40
oanna_28
Nu este medic/terapeut
oanna_28
buna ziua, eu sunt din tg-jiu, si as vrea sa-mi fac aceste analize pt toxoplasmoza, aici in orasi la noi nu este un asemenea laborator, am gasit doar unu care mi-a zis ca face analizele pe la craiova si ar costa in jur de 1000 ron, foarte mult, imi puteti spune cat costa o analiza de acest gen?va multumesc
0
16-10-2009, ora 17:01
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
mela, scuza-ma nu am vazut mesajul tau. nu stiu inca exact unde la szeged dar fiind nativ unguraica ma descurc sa caut si sa ma interesez. eu am vizita la gineco vinerea viitoare (voi avea 16 saptamani). luni ma duc mai recoltez la bioclinica odata igm igg si in functie de rezultat vedem ce facem mai departe. in cazzul fericit igm nu a crezcut si igg nu s-a pozitivat..deci is fara imunitate dar macar neinfectata. daca cumva nu e asa, voi vedea cum mergem mai departe (analize suplimenatre, amnio cu pcr..nu stiu inca)

dublu test, nu chiar, am sa fac alfafetoproteina. asa am facut la cealalta sarcina atat voi face si acum. dar asta nu are treaba cu toxo.

daca crezi ca te pot ajuta sa cauti cev ala szeged sa imi spui. sau ungaria in general, ca ncii budapesta nu e atat de departe.

oana, ce anume analize te intereseaza. doar igg si igm pentru toxo? nu se face la tg jiu? nu stiu la ce zici tu ca ar costa 1000 roni dar pare o suma astronomica.
la targu jiu vad sa fie laborator: http://www.cmsu.ro/analize.html#imunologie
detaliaza te rog ce analize doresti exact si pentru ce
0
17-10-2009, ora 19:19
oanna_28
Nu este medic/terapeut
oanna_28
eu am pierdut o sarcina, aproape 6 luni, mi s-a deschis, sau a ramas deschis si mi s-au rupt membranele si am pierdut sarcina, acum vreau sa fac aceste analize toxoplasmoza, ureoplasma si mycroplasma, ma interesa sa stiu cat costa, informativ, o prietena mi-a zis ca ar costa asa, acum nu stiu!La spital cand imi faceam analizele mi-au zis ca nu se fac astea in targu-jiu si nu le-am facut!
0
17-10-2009, ora 20:31
maratri
Nu este medic/terapeut
maratri
Buna, Oanna. Vreau sa iti spun, intrucat am facut de nenumarate ori toate aceste analize, cate ceva despre costuri. Ca si analize, le poti face in diverse clinici sau spitale din Bucuresti (in alta parte, nu stiu): Medicover, Victor Babes, Matei Bals, Cantacuzino etc. Eu am incercat sa ma duc la Cantacuzino cu trimitere de la dr de familie, dar fara nici un succes, nu se deconteaza de casa de asigurari (cu cativa ani in urma, doar in baza unei spagi mici, le faceam direct in laborator la cantacuzino, fara nici o trimitere).
oricum, e bine sa stii ca poti sa le faci la orice ora din zi, evident in functie de orarul laboratorului (nu-i problema daca mananci inainte).
Ca sa faci Toxoplasmoza, trebuie sa faci atat Igg cat si Igm, fiecare dintre ele costa cam 45 RON, cu diferente mici de la un laborator la altul. Atat am platit eu acu doua saptamani la Victor Babes, sunt f buni, iar la Medicover am abonament, dar cam tot atat costa. apropo de toxoplasmoza, mai este o analiza pe care, la indicatia dr-ului (sau nu) ar fi bine sa o faci. Se numeste Toxoplasmoza Igg- aviditate si arata ca si rezultat cu cat timp in urma te-ai infecta. Daca infectia este mai veche de 3-4 luni, nu mai reprezinta o problema pt sarcina actuala. Am o prietena in Franta, unde toxoplasmoza este extrem de frecventa, imi spunea ca acolo aproape se soreste infectarea tuturor mamicilor inainte de sarcina, tocmai ca sa nu mai aiba probleme.
Toxo aviditate, tot la Babes, costa 60 RON.
Ureaplasma si Mycoplasma se fac impreuna, sub numele doar de Mycoplasma. Se recolteaza (atentie!) secretie din col pt aceasta analiza, iar in cazul (meu) ca Ureaplasma iese pozitiv, automat ti se elibereaza si o antibiograma.
Analiza in sine costa 100 RON, daca e nevoie de antibiograma, inca 30 RON.
Iti repet, diferentele sunt f mici, de la un laborator la altul.
Daca mai ai nevoie de informatii, eventual adrese sau nr de telefon, da-mi de stire.
0
20-10-2009, ora 13:06
oanna_28
Nu este medic/terapeut
oanna_28
maratri, multumesc pt aceste informati, am rezolvat, ieri am fost si mi s-au luat analizele, am facut testul torch, pe langa toate celelate, acum astept rezultatele, eu am fost la arad, si au costat toate 600ron, asa e nu se deconteaza, asta e!
0
26-10-2009, ora 14:11
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
Am gasit si in Romania unde se poate efectua PCR Real Time pentru toxoplasma si la Bucuresti sau la Satu Mare ( care se trimit in Germania) si dureaza cca. 10 zile. O sa efectuez si eu acest test dar mai trebuie sa astept sa treaca efectul antibioticelor (abia acum am terminat tratamentul).
Abia stept sa refac analizele dupa acest tratament si totodata sa efectuez si PCR. Am mai prins un pic de incredere de cand am auzit de PCR.
0
26-10-2009, ora 14:11
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
alte vesti, nonni??
Esti bine?
0
26-10-2009, ora 14:15
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
salut mela
da refacut analizele, am 16 saptamani de sarcina acum.
rezultatele..lafel..igm pozitiv, igg negativ...deci nici o seroconversie.
documentatia de specialitate spune ca trebuia sa apara igg deja daca era infectie. igm nu a crescut, e mic, undeva la limita inferioara..deci asta e.
am sa ignoram in continuare igm-ul. din moment ce nu a aparut seroconversie se pare ca e un fals pozitiv.

PCR cred ca se face banuies coricunde sunt laboratoare bioclinica...deci in mai multe orase. mie bioclinica mi-a trimis in germania si tot de la ei am preluat rezultatul.

tu tot pe antibiotice inca?
0
26-10-2009, ora 15:07
MELA2008
Nu este medic/terapeut
MELA2008
pentru nonni: Ma bucur ca esti bine.
Eu am terminat tratamentul cu antibiotice si peste aprox. o luna merg din nou la Bucuresti si o sa efectuez si un PCR.
0
26-10-2009, ora 15:34
nonni
Nu este medic/terapeut
nonni
na sunt curioasa ce zice pcr.
din ce oras esti tu?
Adaugă un comentariu / răspuns
90 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sarcina și toxoplasmoza
  •