Tratament cu Singulair

21-10-2010
TeoRobert
Nu este medic/terapeut
TeoRobert
Buna ziua,

am un baietel de 4 luni si 3 saptamani care este racit de o luna de zile.A debutat cu tuse uscata si ii curgea putin nasul.

Dupa cateva zile, desi urmam tratament cu Nurofen, Eurespal si Pivalone a inceput sa tuseasca mai tare, tuse plina, harait urat pe piept, fara febra, iar la aspirare cu batista bebelusului nu prea mai iesea nimic.

Medicul ne-a dat tratament cu Ventolin (o, 2ml) si Flixotide 0, 5mg/2ml (1ml) timp de 5 zile + Zyrtec (5pic.de 2 ori pe zi). Tusea a incetat aproape complet pentru o saptamana insa in special noaptea copilul se mai infunda si se mai simteau mucozitatile pe piept si in gat.

Dupa inca o saptamana a reinceput sa tuseasca si sa aiba secretii abundente si de aceasta data medicul ne-a dat iarasi aerosoli cu Ventolin si Flixotide + Zyrtec si in plus Singulair 4mg o jumatate de plic timp de doua luni. Oare nu este prea mic pentru un astfel de tratament? Nu trebuia sa i se faca si alte teste inainte?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Toate cele bune!
4 comentarii
0
24-10-2010, ora 22:24
julia22
Nu este medic/terapeut
julia22
Buna. Si eu a avut probleme cu fetita mea, care acum are 6 luni, dar d pe la 3 luni jumate a facut bronsiolita, apoi rosu in gat si am tinut-o lant pana la 5 luni si 1 saptamana, si asta din cauza ca la primul tratament nu i-a dat 5 zile de injectii ampicilina ci doar 3, si i-a trecut pe moment dar apoi a recidivat, i-am facut si raze la plamani si au iesit opacitati pe plamani, si i-a dat inca 5 zile de injectii cu ampicilina, dexa si genta, apoi cand am treminat injectiile in seara respectiva a inceput sa se infunde nasucul si nu putea respira, si am fost la ORL, si mi-a dat si mie sa ii fac aerosoli cu flixotide, 0, 5 ml plus 2 ml de ser pe zi, sinupret (este un sirop din plante, si este secretolitic, ca sa scape de secretii), zyrtec(care i l-am dat 1 luna, cate 3-4 picaturi de 2 ori pe zi), betabioptal (picaturi in nas), colostru cu probiotice (cate 1/4 de lingurita dizolvat in apa o data pe zi, iar dupa ce termin flaconul fac pauza 10 zile si ii dau iar). Iar acum multumesc lui Dumnezeu este bine. Ce vreau sa iti zic, este ca si eu i-am dat Singulair, cate un plic de 4 mg pe zi timp de 1 luna, asta tot pe la 4 luni am inceput sa ii dau la recomandarea medicului. Parerea mea este sa mergi si la ORL. Pe fetita mea aconsultat-o intai cu aparatele alea specifice, si apoi s-a uitat si cu un aparat special care are o camera in varf si a vazut exact ce este, si in urechi si in nasuc, a ascultat-o si la plamani, si mi-a zis ca este rinoetmoidita, un fel de sinuzita, numai ca la cei mici nu sunt dezvoltate sinusurile, si de aceea se numeste asa. Multa sanatate!
0
25-10-2010, ora 15:42
TeoRobert
Nu este medic/terapeut
TeoRobert
Buna ziua,
multumesc frumos pentru raspuns.
Poti te rog frumos sa imi spui la ce medic ORL-ist ai fost si unde anume? Precizez ca eu sunt din Bucuresti.
Multa sanatate micutei tale!
0
26-10-2010, ora 15:15
julia22
Nu este medic/terapeut
julia22
Buna. In Bucuresti sincer nu stiu la ce dr ORL sa iti zic sa mergi, pt ca eu sunt din Focsani, si am fost aici la dr Merchea. Este o doctorita buna, intai a fost in spital iar acum are cabinet particular! Eu una am fost foarte multumita de dansa. Cum se mai simte micutul? Multa sanatate!
0
27-10-2010, ora 17:59
TeoRobert
Nu este medic/terapeut
TeoRobert
Buna!
Acum suntem relativ bine. Noaptea se mai infunda putin si uneori ziua se mai strang mucozitati in gat; tuseste putin si apoi este OK. Problema este ca fetita este la gradinita (are 5 ani) de unde ne aduce tot felul de virusi. Si ea este aproape in permanenta infundata, are polipii dezvoltati si in primavara cred ca o vom opera. Pe data de 16 Nov.avem programare la ORL-ist.
Toate cele bune si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum afectează co-infecţiile coronavirus, virus sinciţial respirator şi rinovirus copiii
  • Nivelul de activitate fizică - invers proportional cu numărul de zile de infecții ale tractului respirator superior la copii
  • Infecțiile respiratorii înainte de vârsta de doi ani pot crește riscul de deces din cauza unei boli respiratorii la vârsta adultă
  •